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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  18/02/2016
Data da última atualização:  07/03/2016
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  MACHADO, C. de F.; LEDO, C. A. da S.; RITZINGER, R.
Afiliação:  CRISTINA DE FATIMA MACHADO, CNPMF; CARLOS ALBERTO DA SILVA LEDO, CNPMF; ROGERIO RITZINGER, CNPMF.
Título:  Caracterização física e química de frutos de acessos de Spondias SPP
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  In: SIMPÓSIO DE RECURSOS GENÉTICOS PARA A AMÉRICA LATINA E CARIBE, 10., 2015, Bento Gonçalves. Recursos genéticos no século 21: de Vavilov a Svalbard. Anais... [s.l.]: Sociedade Brasileira de Recursos Genéticos, 2015.
Idioma:  Português
Conteúdo:  A caracterização de acessos tem sido realizada em coleções de germoplasma; para gerar informações sobre a descrição e a classificação do material conservado, com a finalidade de subsidiar os programas de melhoramento genético para identificar indivíduos desejáveis e quantificar a diversidade.
Thesagro:  Umbu.
Thesaurus Nal:  Spondias.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMF31403 - 1UPCRA - DDDocumento digital
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  04/01/2023
Data da última atualização:  04/01/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  BARBOSA, E. A.; ALVES, G. S. C.; COURA, M. de M. A.; SILVA, H. de L. e; ROCHA, F. S. da; NUNES, J. B.; WATANABE, M. de S.; ANDRADE, A. C.; BRANDA, G. D.
Afiliação:  EDER ALVES BARBOSA, UNIVERSIDADE DE BRASÍLIA; GABRIEL SÉRGIO COSTA ALVES, UNIVERSIDADE DE BRASÍLIA; MARCELO DE MELO ANDRADE COURA, UNIVERSIDADE DE BRASÍLIA; HIGOR DE LIMA E SILVA, UNIVERSIDADE DE BRASÍLIA; FILIPE SOUZA DA ROCHA, UNIVERSIDADE DE BRASÍLIA; JOÃO BUENO NUNES, UNIVERSIDADE DE BRASÍLIA; MATHEUS DE SOUZA WATANABE, UNIVERSIDADE DE BRASÍLIA; ALAN CARVALHO ANDRADE, CNPCa; GUILHERME DOTTO BRANDA, UNIVERSIDADE DE BRASÍLIA.
Título:  A first look at the N- and O-glycosylation landscape in anuran skin secretions.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Biochimie, v. 197, Jun., p.19-37, 2022.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.biochi.2022.01.008
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Amphibians secrete a complex array of molecules that shape their interactions with coinhabiting microorganisms and macroscopic predators. Glycans are a rapidly evolving and complex class of biomolecules implicated in intrinsic and extrinsic recognition events. Despite the numerous studies aiming at the biochemical characterization of anuran skin secretions, little is known about protein-linked oligosaccharides, their synthesis pathways, and their homing secreted glycoproteins. In the present report, LC-MS/MS was used to investigate the diversity of N- and O-linked oligosaccharides in the skin secretion of two South American frogs, Pithecopus azureus and Boana raniceps. Additionally, the enzymes responsible for glycan synthesis pathways were evaluated based on their skin tissue transcriptome. Our analyses allowed the annotation of various N- and O-glycan structures commonly found in vertebrate proteins. Paucimannosidic glycans were abundant in the skin secretion of both amphibians; however, hybrid and complex N-glycan structures were detected only in B. raniceps. A good correlation between the structures discovered in glycomic analyses and transcripts encoding enzymes necessary for their synthesis was obtained. Some transcripts such as those of MAN1A2, FUT8, and ST6GALNAC were found solely in B. raniceps. Finally, secreted N- and O- linked glycoproteins were predicted from the transcriptomic data, indicating that proteases and protease inhibitors are putative sources of the g... Mostrar Tudo
Thesaurus NAL:  Mass spectrometry; Oligosaccharides; Transcriptomics.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1150624/1/A-first-look-at-the-N.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPCa - SAPC1653 - 1UPCAP - DD
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