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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
14/10/2019 |
Data da última atualização: |
15/10/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
BORGES, C. V.; AMORIM, E. P.; LEONEL, M.; GOMEZ, H. A. G.; SANTOS, T. P. R. dos; LEDO, C. A. da S.; BELIN, M. A. F.; ALMEIDA, S. L. de; MINATEL, I. O.; LIMA, G. P. p. |
Afiliação: |
CRISTINE VANZ BORGES, UNESP; EDSON PERITO AMORIM, CNPMF; MAGALI LEONEL, UNESP; HECTOR ALONZO GOMEZ GOMEZ, Universidad Nacional de Agricultura; THAIS PAES RODRIGUES DOS SANTOS, UNESP; CARLOS ALBERTO DA SILVA LEDO, CNPMF; MATHEUS ANTÔNIO FILIOL BELIN, UNESP; SAMARA LOPES DE ALMEIDA, UFRPE; IGOR OTAVIO MINATEL, UNESP; GIUSEPPINA PACE PEREIRA LIMA, UNESP. |
Título: |
Post-harvest physicochemical profile and bioactive compounds of 19 bananas and plantains genotypes. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Bragantia, Campinas, v. 78, n. 2, p.284-296, 2019. |
ISSN: |
1678-4499 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Bragantia, Campinas, v. 78, n. 2, p.284-296, 2019284C.V. Borges et al.ABSTRACT:Nineteen genotypes of bananas and plantains were analysed in order to differentiate the subgroups and/or groups of consumption or industrial use. Genotypes of banana and plantain from different genomic groups and in three ripening stages (2, 5 and 7) were studied in relation to physical and physicochemical characteristics, including bioactive compounds. Furthermore, with the obtained data analysed by multivariate statistical analyses (Principal Component Analysis) it was possible to relate all analysed characteristic profile of samples with the different genotype. The three ripening stages were differentiate by total soluble solids, titratable acidity, chrome (C*) and the carotenoids contents. ‘Ney Poovan’ contain high total soluble solid content and pulp-to-peel ratio, an interesting result for the promotion of this genotype for in natura consumption. ‘Ney Poovan’, ‘Ouro da Mata’, ‘Pelipita’ and ‘Tiparot’ are sources of antioxidant compounds. The genotypes ‘Pelipita’ and ‘Samurá B’ are promising for the industrial use, mainly for the processing of banana chips, for both green and ripe fruit |
Thesagro: |
Banana. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/202874/1/Post-harvest-physicochemical-profile.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |
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Registros recuperados : 11 | |
7. | | OLIVEIRA, M. Z. A. de; PRATES JÚNIOR, P.; SALLENAVE, L. P.; SOUZA, M. F.; SANTOS, T. P. dos; BARBOSA, C. de J. Patógenos associados a doenças de plantas ornamentais na região metropolitana de Salvador. In: REUNIÃO ANUAL DE CIÊNCIA, TECNOLOGIA, INOVAÇÃO E CULTURA NO RECÔNCAVO DA BAHIA - RECITEC RECÔNCAVO. 1., 2011, Cruz das Almas. Anais... Cruz das Almas: Universidade Federal do Recôncavo da Bahia, 2011. 1 CD-ROM. 2 p. Em paralelo aconteceram também os seguintes eventos: V Seminário de Pesquisa do Recôncavo da Bahia; V Seminário Estudantil de Pesquisa da UFRB; V Seminário da Pós-Graduação da UFRB; II Seminário Regional de Pesquisa da EBDA; 5ª Jornada...Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
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8. | | BRITTO, D. S.; PIROVANI, C. P.; ANDRADE, B. S.; SANTOS, T. P. dos; PUNGARTNIK, C.; CASCARDO, J. C. M.; MICHELI, F.; GESTEIRA, A. da S. Recombinant b-1,3-1,4-glucanase from Theobroma cacao impairs Moniliophthora perniciosa mycelial growth. Molecular Biology Reports, 2013.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
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9. | | SOUZA, M. F.; SANTOS, T. P. dos; BARBOSA, C. de J.; OLIVEIRA, E. J. de; SANTOS, D. W. J.; LEITE, K. R. B. Uso de fertilizante foliar na indução de resistência em mudas de maracujá amarelo para o vírus do endurecimento dos frutos. In: REUNIÃO ANUAL DE CIÊNCIA, TECNOLOGIA, INOVAÇÃO E CULTURA NO RECÔNCAVO DA BAHIA - RECITEC RECÔNCAVO. 1., 2011, Cruz das Almas. Anais... Cruz das Almas: Universidade Federal do Recôncavo da Bahia, 2011. 1 CD-ROM. Em paralelo aconteceram também os seguintes eventos: V Seminário de Pesquisa do Recôncavo da Bahia; V Seminário Estudantil de Pesquisa da UFRB; V Seminário da Pós-Graduação da UFRB; II Seminário Regional de Pesquisa da EBDA; 5ª Jornada...Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
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10. | | SILVA, A. S.; SANTOS, T. P. dos; SANTOS, P. C. G. de J; CONCEIÇÃO, R. L. da S. da; SOUZA, F. V. D.; SEREJO, J. A. dos S. Tempo de dessecação de grão de pólen de bananeira In: JORNADA CIENTÍFICA EMBRAPA MANDIOCA E FRUTICULTURA, 17., 2017 Ciência e Empreendedorismo : resumos. Cruz das Almas, BA: Embrapa Mandioca e Fruticultura, 2017. 137p. 1p. Recursos GenéticosTipo: Resumo em Anais de Congresso |
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11. | | BORGES, C. V.; AMORIM, E. P.; LEONEL, M.; GOMEZ, H. A. G.; SANTOS, T. P. R. dos; LEDO, C. A. da S.; BELIN, M. A. F.; ALMEIDA, S. L. de; MINATEL, I. O.; LIMA, G. P. p. Post-harvest physicochemical profile and bioactive compounds of 19 bananas and plantains genotypes. Bragantia, Campinas, v. 78, n. 2, p.284-296, 2019.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 1 |
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