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Registros recuperados : 263 | |
12. | | MATOS, A. P. de. Produção Integrada de Abacaxi. In: MATOS, A. P. de; BORGES, A. L.; OLIVEIRA, D. de A.; SANTOS, G. R. dos; CAMPOS, G. A.; GEBLER, L.; SANCHES, N. F.; SOUTO, R. F.; CORDEIRO, Z. J. M. (Ed.). Produção integrada de fruteiras tropicais. Cruz das Almas: Embrapa Mandioca e Fruticultura, 2012. p.25-68. Publicação online. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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18. | | MATOS, A. P. de (Org.). Manga producao: aspectos tecnicos. Brasilia: Embrapa Comunicacao para Transferencia de Tecnologia, 2000. 63p. (Frutas do Brasil, 4). Autores: Alberto C. de Q. Pinto, Ana L.Borges, Antonia F. de J.Magalhaes, Antonio S. do Nascimento, Aristoteles P. de Matos, Clovis Ol de Almeida, Eugenio F. Coelho, Getulio A.P. da Cunha, Hermes P. dos Santos Filho, Jose da S. Souza,... Biblioteca(s): Embrapa Acre; Embrapa Agrobiologia; Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Algodão; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Cerrados; Embrapa Clima Temperado; Embrapa Instrumentação; Embrapa Mandioca e Fruticultura; Embrapa Meio Ambiente; Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Milho e Sorgo; Embrapa Pantanal; Embrapa Pecuária Sul; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Rondônia; Embrapa Roraima; Embrapa Semiárido; Embrapa Soja; Embrapa Solos; Embrapa Tabuleiros Costeiros; Embrapa Unidades Centrais. MenosEmbrapa Acre; Embrapa Agrobiologia; Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Algodão; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Cerrados; Embrapa Clima Temperado; Embrapa Instrumentação... Mostrar Todas |
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Registros recuperados : 263 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
22/12/2011 |
Data da última atualização: |
12/08/2022 |
Tipo da produção científica: |
Nota Técnica/Nota Científica |
Autoria: |
LOPES, F. C. F.; BARROS, P. A. V.; BRUSCHI, J. H.; SILVA, P. H. F.; PEIXOTO, M. G. C. D.; GOMIDE, C. A. de M.; DUQUE, A. C. A.; GAMA, M. A. S. da. |
Afiliação: |
FERNANDO CESAR FERRAZ LOPES, CNPGL; P. A. V. BARROS, UFMG; JOSÉ HENRIQUE BRUSCHI, CNPGL; P. H. F. SILVA, UFJF; MARIA GABRIELA CAMPOLINA D PEIXOTO, CNPGL; CARLOS AUGUSTO DE MIRANDA GOMIDE, CNPGL; ANA C. ALVIM DUQUE, UFMG; MARCO ANTONIO SUNDFELD DA GAMA, CNPGL. |
Título: |
Perfil de ácidos graxos no leite de vacas Holandês em pastagens tropicais suplementadas com dois níveis de concentrado. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia, v. 63, n. 2, p. 518-521, 2011. |
DOI: |
https://doi.org/10.1590/S0102-09352011000200037 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Milk fatty acids profile was evaluated using 12 Holstein cows producing 15 kg/day of milk with 4.0% of fat. The animals were assigned to four treatments in a 2 x 2 factorial arrangement (two tropical grasses - Brachiaria brizantha cv. Xaraés and Panicum maximum cv. Tanzania, supplemented with two concentrate levels - 3 and 6 kg/cow/day) in a completely randomized block design. There was no effect of forage and concentrate level (P>0.05) on concentrations of rumenic, vaccenic, (C18: 1 trans-11) and oleic acids in milk fat (mean values of 1.01, 1.79, and 22.55 g/100 g of total fatty acids, respectively). The concentrations of lauric (C12:0), myristic (C14:0), and palmitic (C16:0) acids were also unaffected by treatments (mean values of 2.63, 9.77, and 27.44g/100g of total fatty acids, respectively). Overall, the results illustrate the potential of tropical grasses in producing milk containing a more desirable fatty acids profile in terms of human health. |
Palavras-Chave: |
Ácido linoleico conjugado. |
Thesagro: |
Brachiaria Brizantha; Panicum Maximum; Vaca Leiteira. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/63137/1/Perfil-de-acidos-graxos-no-leite-de-vacas.PDF
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Marc: |
LEADER 01873naa a2200265 a 4500 001 1910731 005 2022-08-12 008 2011 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1590/S0102-09352011000200037$2DOI 100 1 $aLOPES, F. C. F. 245 $aPerfil de ácidos graxos no leite de vacas Holandês em pastagens tropicais suplementadas com dois níveis de concentrado.$h[electronic resource] 260 $c2011 520 $aMilk fatty acids profile was evaluated using 12 Holstein cows producing 15 kg/day of milk with 4.0% of fat. The animals were assigned to four treatments in a 2 x 2 factorial arrangement (two tropical grasses - Brachiaria brizantha cv. Xaraés and Panicum maximum cv. Tanzania, supplemented with two concentrate levels - 3 and 6 kg/cow/day) in a completely randomized block design. There was no effect of forage and concentrate level (P>0.05) on concentrations of rumenic, vaccenic, (C18: 1 trans-11) and oleic acids in milk fat (mean values of 1.01, 1.79, and 22.55 g/100 g of total fatty acids, respectively). The concentrations of lauric (C12:0), myristic (C14:0), and palmitic (C16:0) acids were also unaffected by treatments (mean values of 2.63, 9.77, and 27.44g/100g of total fatty acids, respectively). Overall, the results illustrate the potential of tropical grasses in producing milk containing a more desirable fatty acids profile in terms of human health. 650 $aBrachiaria Brizantha 650 $aPanicum Maximum 650 $aVaca Leiteira 653 $aÁcido linoleico conjugado 700 1 $aBARROS, P. A. V. 700 1 $aBRUSCHI, J. H. 700 1 $aSILVA, P. H. F. 700 1 $aPEIXOTO, M. G. C. D. 700 1 $aGOMIDE, C. A. de M. 700 1 $aDUQUE, A. C. A. 700 1 $aGAMA, M. A. S. da 773 $tArquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia$gv. 63, n. 2, p. 518-521, 2011.
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Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
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