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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
05/03/2010 |
Data da última atualização: |
08/12/2010 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
CAVALCANTE, I. H. L.; MARTINS, A. B. G.; STUCHI, E. S.; CAMPOS, M. C. C. |
Afiliação: |
Ítalo Herbert Lucena Cavalcante, UFPI; Antonio Baldo Geraldo Martins, UNESP; EDUARDO SANCHES STUCHI, CNPMF; Milton César Costa Campos, UFAM. |
Título: |
Fruit maturation as a parameter for selection of sweet orange cultivars in Brazil. |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Food, Agriculture e Environment, Helsinki, v. 7, n. 3-4, p. 316-319, 2009. |
ISSN: |
1459-0255 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Disponível em: .Acesso em 05 mar. 2009. |
Conteúdo: |
The study was carried out to evaluate the fruit maturation of 18 sweet orange cultivars in Bebedouro County, São Paulo State, Brazil. A randomized blocks experimental design was adopted with 18 treatments and four repetitions and each treatment represented an orange cultivar. Soluble solids: titratable acidity ratio, technological index and fruit weight were evaluated trough a regression analysis in each cultivar and group, which were determined by cluster analysis. There were differences among cultivars and groups studied in relation to fruit maturation. Orange cultivars João Nunes and Hamlin were the earliest, followed by Kawatta, Mayorca, Rubi and Westin; Pineapple and Tarocco A and Oliverlands, Cadenera and Homosassa, respectively. Torregrosa, Jaffa, Biondo, Finike, Sanguinea, Moro and Early Oblong are later than the other cultivars studied. |
Palavras-Chave: |
Harvest time; Sweet orange. |
Thesaurus Nal: |
Citrus. |
Categoria do assunto: |
G Melhoramento Genético |
Marc: |
LEADER 01601naa a2200217 a 4500 001 1659930 005 2010-12-08 008 2009 bl --- 0-- u #d 022 $a1459-0255 100 1 $aCAVALCANTE, I. H. L. 245 $aFruit maturation as a parameter for selection of sweet orange cultivars in Brazil. 260 $c2009 500 $aDisponível em: <http://www.world-food.net/scientficjournal/2009/issue3/pdf/agriculture/22.pdf>.Acesso em 05 mar. 2009. 520 $aThe study was carried out to evaluate the fruit maturation of 18 sweet orange cultivars in Bebedouro County, São Paulo State, Brazil. A randomized blocks experimental design was adopted with 18 treatments and four repetitions and each treatment represented an orange cultivar. Soluble solids: titratable acidity ratio, technological index and fruit weight were evaluated trough a regression analysis in each cultivar and group, which were determined by cluster analysis. There were differences among cultivars and groups studied in relation to fruit maturation. Orange cultivars João Nunes and Hamlin were the earliest, followed by Kawatta, Mayorca, Rubi and Westin; Pineapple and Tarocco A and Oliverlands, Cadenera and Homosassa, respectively. Torregrosa, Jaffa, Biondo, Finike, Sanguinea, Moro and Early Oblong are later than the other cultivars studied. 650 $aCitrus 653 $aHarvest time 653 $aSweet orange 700 1 $aMARTINS, A. B. G. 700 1 $aSTUCHI, E. S. 700 1 $aCAMPOS, M. C. C. 773 $tJournal of Food, Agriculture e Environment, Helsinki$gv. 7, n. 3-4, p. 316-319, 2009.
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Registro original: |
Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |
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Origem |
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Registros recuperados : 7 | |
2. | | CAVALCANTE, I. H. L.; MARTINS, A. B. G.; STUCHI, E. S.; CAMPOS, M. C. C. Fruit maturation as a parameter for selection of sweet orange cultivars in Brazil. Journal of Food, Agriculture e Environment, Helsinki, v. 7, n. 3-4, p. 316-319, 2009. Disponível em: .Acesso em 05 mar. 2009.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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3. | | CAMPOS, M. C.; SANTOS JÚNIOR, A. M. P. dos; SANTOS, V. da S. Melhoramento de mandioca para a indústria de farinha e fécula. In: REUNIÃO ANUAL DE CIÊNCIA, TECNOLOGIA, INOVAÇÃO E CULTURA NO RECÔNCAVO DA BAHIA - RECITEC RECÔNCAVO. 1., 2011, Cruz das Almas. Anais... Cruz das Almas: Universidade Federal do Recôncavo da Bahia, 2011. 1 CD-ROM. 2 p. Em paralelo aconteceram também os seguintes eventos: V Seminário de Pesquisa do Recôncavo da Bahia; V Seminário Estudantil de Pesquisa da UFRB; V Seminário da Pós-Graduação da UFRB; II Seminário Regional de Pesquisa da EBDA; 5ª Jornada...Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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6. | | SANTOS JÚNIOR, A. M. P. dos; CAMPOS, M. C.; SAMPAIO FILHO, J. S.; SANTOS, V. da S. Melhoramento de mandioca para mesa. In: REUNIÃO ANUAL DE CIÊNCIA, TECNOLOGIA, INOVAÇÃO E CULTURA NO RECÔNCAVO DA BAHIA - RECITEC RECÔNCAVO. 1., 2011, Cruz das Almas. Anais... Cruz das Almas: Universidade Federal do Recôncavo da Bahia, 2011. 1 CD-ROM. 2 p. Em paralelo aconteceram também os seguintes eventos: V Seminário de Pesquisa do Recôncavo da Bahia; V Seminário Estudantil de Pesquisa da UFRB; V Seminário da Pós-Graduação da UFRB; II Seminário Regional de Pesquisa da EBDA; 5ª Jornada...Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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7. | | SALES, A. C.; SANTOS, V. da S.; SAMPAIO FILHO, J. S.; CAMPOS, M. C.; SANTOS JUNIOR, A. M. P. dos; OLIVEIRA, L. A. de. Avaliação dos grânulos de amido em plantas de mandioca (Manihot esculenta Crantz) provenientes de autofecundação. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MANDIOCA, 15., 2013, Salvador. Inovação e sustentabilidade: da raiz ao amido: trabalhos apresentados. Salvador: CBM: Embrapa, 2013. 1 CD-ROM.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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Registros recuperados : 7 | |
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