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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
09/10/2014 |
Data da última atualização: |
23/05/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
CARDOSO, L. de M.; MONTINI, T. A.; PINHEIRO, S. S.; QUEIROZ, V. A. V.; PINHEIRO SANT'ANA, H. M.; MARTINO, H. S. D.; MOREIRA, A. V. B. |
Afiliação: |
VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS. |
Título: |
Effects of processing with dry heat and wet heat on the antioxidant profile of sorghum. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
Food Chemistry, London, v. 152, p. 210-217, 2014. |
DOI: |
10.1016/j.foodchem.2013.11.106 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The effects of domestic processing with dry heat (F2-oven/milling; F3-milling/oven; F4-microwave oven/milling; F5-milling/microwave oven; F6-popped grains/milling) and wet heat (F7-cooking in water/drying/milling) on the antioxidant profile of sorghum flours (F1-raw flour) were evaluated. 3-Deoxyanthocyanidins and total phenolic compounds were stable to dry heat (retention between 96.1% and 106.3%) and reduced with wet heat. All processing with dry heat increased the vitamin E content (2,201.9–3,112.1 ?g/100 g) and its retention, and reduced the carotenoids (4.78–17.27 ?g/100 g). The antioxidant activity in processed flours with dry heat remained constant (F3 and F6) or increased (F2, F4 and F5) and decreased after processing with wet heat. Overall, the grains milled before processing in oven and in microwave oven retained more vitamin E and less carotenoids than those milled after these processing. In conclusion, dry heat did not affect the phenolic compounds and 3-deoxyanthocyanidins of sorghum, but increased the vitamin E and antioxidant activity, and reduced the carotenoids. The wet heat processing reduced all antioxidant compounds except carotenoids, which increased. |
Thesagro: |
Antioxidante; Sorgo. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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Registro |
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Registros recuperados : 52 | |
6. |  | VASCONCELOS, E. C. G.; SILVA, E. R.; MOTA, C. M.; CAVALCANTE, A. C. R.; LEITE, E. R. Morfogenese do capim-tanzânia (Panicum maximum cv. Tanzânia) sob diferentes somas térmicas. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA CAPRINOS E OVINOS, 1., 2012, Sobral. Resumos... Sobral: Embrapa Caprinos e Ovinos, 2012. p. 29-30. (Embrapa Caprinos e Ovinos. Documentos, 104).Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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8. |  | MESQUITA, T. M. O.; VASCONCELOS, E. C. G.; SILVA, G. L.; CAVALCANTE, A. C. R.; CUTRIM JÚNIOR, J. A. A. Morfogênese de capim-tifton 85 (Cynodon spp.) em diferentes condições de manejo em pasto cultivado e irrigado. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA UNIVERSIDADE ESTADUAL VALE DO ACARAÚ, 13., 2011, Sobral. Ciência, cultura e inovação: desafios da universidade contemporânea. Sobral: UVA, 2012. p. 31-38. Coletânea de trabalhos premiados no Encontro de Iniciação Científica (2011).Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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10. |  | MALUCELLI, L. C.; CARNEITO, J.; VASCONCELOS, E. C.; MAGALHAES, W. L. E.; MURAKAMI, F. S.; CARVALHO FILHO, M. A. S. Energetic potential of pyrolyzed biomass from different sources: a comparative study. Journal of Thermal Analysis and Calorimetry, v. 141, n. 3, p. 1149-1155, Aug. 2020.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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11. |  | VASCONCELOS, E. C. G.; MOTA, C. M.; SILVA, E. R.; CAVALCANTE, A. C. R.; LEITE, E. R. Equações de predição de acúmulo e produção de biomassa do capim-tanzânia (Panicum maximum cv. Tanzânia). In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA CAPRINOS E OVINOS, 1., 2012, Sobral. Resumos... Sobral: Embrapa Caprinos e Ovinos, 2012. p. 31-32. (Embrapa Caprinos e Ovinos. Documentos, 104).Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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16. |  | MESQUITA, T. M. O.; SILVA, G. L.; VASCONCELOS, E. C. G.; CAVALCANTE, A. C. R.; CUTRIM JÚNIOR, J. A. A. Efeito da taxa de lotação sobre a densidade do solo em pastagem de capim-tifton 85 (Cynodon spp.). In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 11.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUAÇÃO E PESQUISA, 3., 2009, Sobral. Anais... Sobral: Universidade Estadual Vale do Acaraú, 2009. 1f. 1 CD ROM.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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20. |  | VASCONCELOS, E. C. G.; SILVA, G. L.; MESQUITA, T. M. O.; LEITE, E. R.; CAVALCANTE, A. C. R.; CUTRIM JÚNIOR, J. A. Acúmulo de biomassa de forragem em capim-tanzânia (Panicum maximum cv. Tanzânia) pelo método da morfogênese. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA UNIVERSIDADE ESTADUAL VALE DO ACARAÚ, 13., 2011, Sobral. [Resumos...]. Sobral: Universidade Estadual Vale do Acaraú, 2011.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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Registros recuperados : 52 | |
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