BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agricultura Digital. Para informações adicionais entre em contato com cnptia.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agricultura Digital.
Data corrente:  23/04/2013
Data da última atualização:  08/01/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  BAMBINI, M. D.; SANTOS, V. M. dos.
Afiliação:  MARTHA DELPHINO BAMBINI, CNPTIA; VIRGILIO MARQUES DOS SANTOS, Unicamp.
Título:  Technology transfer models in Brazil: case study of Embrapa Agricultural Informatics.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON MANAGEMENT OF TECHNOLOGY, 22., 2013, Porto Alegre. Science, technology and innovation in the emerging markets economy: proceedings. [S.l.]: International Association for Management of Technology; Porto Alegre: Federal University of Rio Grande do Sul, 2013.
Páginas:  Não paginado.
Descrição Física:  1 pen-drive.
ISBN:  0-9815817-6-5
Idioma:  Inglês
Notas:  IAMOT 2013.
Conteúdo:  Public companies, universities and other Government funded research centers, denominated here Public Research Institutes (PRIs), generate different research outputs, destined to different audiences, at various economic sectors, that can result in financial revenues and promote social benefits and regional economic development. In this paper we refer to these research outputs as knowledge assets, that can lead to economic impacts. Some outputs are: new knowledge; human-capital building; know-how; technologies and prototypes; intellectual property assets (like patents, trademarks, registered software); knowledge infrastructure that stimulates cluster formation or agglomeration economies; and contributions to regional economic, social and cultural development. In Brazil, to promote the transfer of technologies generated by PRIs one need to cross a sandy path full of obstacles related to intellectual property bureaucratic procedures, lack of market information related to emergent technologies and long contractual negotiations and procedural steps. Considering this business environment, Brazilian PRIs have been conducting several actions in order to strengthen the ability of their Technology Transfer Offices (TTOs) to respond to market and regulation challenges. Embrapa Agricultural Informatics, a research center of the Brazilian Agricultural Research Corporation (Embrapa) located in Campinas/SP, has been promoting some training initiatives destined to its TTO in 2011 and 2012. I... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Business model; Canvas; Modelo de negócios.
Thesagro:  Transferência de Tecnologia.
Thesaurus Nal:  Technology transfer.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPTIA17411 - 1UPCAA - DD
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 3
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoAMANCIO, D. F. Efeito da aplicação de revestimentos comestíveis para conservação de tomate italiano (Solanum lycopersicum L.) 'Ravena' in natura. 2020. 69 f. Dissertação (Mestrado em Ciência e Tecnologia de Alimentos). Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro, Instituto de Tecnologia, Departamento de Tecnologia de Alimentos. Seropédica, 2020. Orientador: Murillo Freire Junior (CTAA)....
Tipo: Orientação de Tese de Pós-Graduação
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
2.Imagem marcado/desmarcadoFREITAS-SILVA, O.; COELHO, C. C. DE S.; RODRIGUES, J. P.; AMANCIO, D. F. Nanoscience and nanomaterials to control postharvest fungal diseases. In: RAI, M.; AVILA QUEZADO, G.D. (ed.). Nanotechnology in plant healt. Boca Raton: CRC PRESS, 2023. ch. 14, p. 211-235.
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
3.Imagem marcado/desmarcadoAMANCIO, D. F.; FREIRE JUNIOR, M.; SOARES, A. G.; BARBOZA, H. T. G.; FERREIRA, J. C. S. Use of edible coatings in Ravena Italian tomatoes(Solanum lycopersicum). In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS , 13., 2019, Campinas. O futuro dos alimentos: Anais... Campinas: Galoá, 2019. 1 Pôster. Publicado no Anais Eletrônico da Galoá Proceddings. SLACA. De 10 A 12 nov. 2019. Ref. 116990.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 3
Primeira ... 1 ... Última
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional