BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  28/02/2013
Data da última atualização:  18/05/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MARTINO, H. S. D.; TOMAZ, P. A.; MORAES, E. A.; CONCEIÇÃO, L. S. da; OLIVEIRA, D. da S.; QUEIROZ, V. A. V.; RODRIGUES, J. A. S.; PIROZI, M. R.; PINHEIRO SANT'ANA, H. M.; RIBEIRO, S. M. R.
Afiliação:  VALERIA APARECIDA VIEIRA QUEIROZ, CNPMS; JOSE AVELINO SANTOS RODRIGUES, CNPMS.
Título:  Chemical characterization and size distribution of sorghum genotypes for human consumption.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  Revista do Instituto Adolfo Lutz, São Paulo, v. 71, n. 2, p. 337-344, 2012.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The purpose of this paper was to evaluate the approximate composition, size distribution, minerals and vitamin E isomers concentrations in eight sorghum genotypes available for human consumption. The protein concentration of samples ranged from 8.57 to 11.59%, lipids from 1.24 to 3.07% and carbohydrates from 57.3 to 64.7%. The total dietary fiber varied from 9.13% to 15.09%. Sorghum genotytes flours were characterized as hard grain and of coarse granulometry, which are the relevant aspects for developing food products. Soghum genotypes were considered as sources of iron, phosphorus, magnesium and zinc. The ? and ?-tocopherol isomers were determined in sorghum genotypes grain and flour, and ?-tocopherol was predominant. In conclusion, sorghum genotypes evidenced to be as relevant sources of dietary fiber, iron, phosphorus, magnesium and zinc. Furthermore, the sorghum genotypes were classified as hard grain, suitable for formulating bakery products.
Thesagro:  Sorghum bicolor; Valor nutritivo.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
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CNPMS25085 - 1UPCAP - DD
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1.Imagem marcado/desmarcadoMOSCHEN, F. Produção de esporos, densidade de inóculo e caracterização de genótipos de trigo para resistência à mancha amarela, causada por Pyrenophora tritici-repentis. 2008. 121 f. Dissertação (Mestrado em Agronomia - Área de Fitopatologia) - Universidade de Passo Fundo, Passo Fundo. Orientador: Ariano Moraes Prestes; Coorientador: Pedro Luiz Scheeren.
Tipo: Orientação de Tese de Pós-Graduação
Biblioteca(s): Embrapa Trigo.
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2.Imagem marcado/desmarcadoMOSCHEN, F.; PRESTES, A. M.; SCHEEREN, P. L.; SANTANA, F. M.; NICOLAU, M.; CLEBSCH, C. C. Análise de Escalonamento Multidimensional (EDM) na comparação entre testes de condições controladas e de campo para identificação de resistência à mancha amarela do trigo. Tropical Plant Pathology, Brasília, DF, v. 33, p. S202, ago. 2008. Suplemento, ref MEL-013. Edição dos Resumos do XLI Congresso Brasileiro de Fitopatologia, Belo Horizonte, ago. 2008.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Trigo.
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3.Imagem marcado/desmarcadoMOSCHEN, F.; PRESTES, A. M.; SANTANA, F. M.; SCHEEREN, P. L.; ROESE, A. D.; MOREIRA, E. N. Severidade da mancha amarela do trigo em função da concentração de inóculo de Drechslera tritici- repentis. Tropical Plant Pathology, Brasília, DF, v. 33, p. S189, ago. 2008. Suplemento, ref EPI-067. Edição dos Resumos do XLI Congresso Brasileiro de Fitopatologia, Belo Horizonte, ago. 2008.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Trigo.
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