BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Caprinos e Ovinos. Para informações adicionais entre em contato com cnpc.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  09/11/2012
Data da última atualização:  20/02/2015
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  RIHAWI, S.; IÑIGUEZ, L.; KNAUS, W. F.; ZAKLOUTA, M.; WURZINGER, M.; SOELKNER, J.; LARBI, A.; BOMFIM, M. A. D.
Afiliação:  S. Rihawia, International Center for Agricultural Research in the Dry Areas (ICARDA), Aleppo, Syria; L. Iñiguez, ICARDA; W. F. Knaus, BOKU - University of Natural Resources and Applied Life Sciences, Department of Sustainable Agricultural Systems, Livestock Sciences Division - Vienna, Austria; M. Zaklouta, ICARDA; M. Wurzinger, BOKU - University of Natural Resources and Applied Life Sciences, Department of Sustainable Agricultural Systems, Livestock Sciences Division - Vienna, Austria; J. Soelkner, BOKU - University of Natural Resources and Applied Life Sciences, Department of Sustainable Agricultural Systems, Livestock Sciences Division - Vienna, Austria; A. Larbi, ICARDA; MARCO AURELIO DELMONDES BOMFIM, CNPC.
Título:  Fattening performance of lambs of different Awassi genotypes, fed under cost-reducing diets and contrasting housing conditions.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  Small Ruminant Research, Amsterdam, v. 94, n. 1/3, p. 38-44, Nov. 2010.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: High feed-cost constraints are currently threatening the livelihoods of farmers fattening lambs in developing Middle Eastern countries. Reduced-cost feeds and adequate management alternatives are needed for more efficient lamb-fattening systems. Therefore lamb fattening performances of different Awassi sheep genotypes, on different diets and fattening environments, were therefore evaluated. Two trials were conducted. The first trial was conducted on-farm in northern Syria to assess the fattening performance of Syrian Awassi, and Turkish×Syrian Awassi crossbred lambs, and the suitability of 2 cost-reducing feeding diets compared to the traditional spring fattening diet of grazing green barley with supplementation (C): intensive feeding based only on concentrate and barley straw (D1) and semi-intensive grazing on vetch (Vicia sativa) with minor supplementation using the same D1-mix (D2). Lambs of both genotypes did not significantly differ in weight gain in the 49-day fattening period. There were no significant differences in weight gains among C, D1 and D2 diets: 14.4, 15.3 and 15.9 kg/lamb, respectively. The D2 diet reduced feeding costs by 20% and promoted high growth, notwithstanding its beneficial soil effects. The second trial was conducted on-station at the International Center for Agricultural Research in the Dry Areas (ICARDA), Syria, to assess the fattening performance of lambs of the above 2 genotypes in addition to urkish×(Turkish×Syrian) crossbred lambs,... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Awassi genotype; Fattening; Fattening environment.
Thesagro:  Carne; Cordeiro; Engorda; Ganho de peso; Genótipo; Nutrição animal; Ovino; Qualidade.
Thesaurus Nal:  Lamb meat; Mutton; Sheep.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC26209 - 1UPCAP - DD
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 3
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoOLIVEIRA, V. C. D. Alergia à proteína do leite de vaca e intolerância à lactose: abordagem nutricional e percepções dos profissionais da área de saúde. 2013. Não paginada. Dissertação (Mestrado Profissional em Ciência e Tecnologia do Leite e Derivados) - UFJF / ILCT / Embrapa Gado de Leite, Juiz de Fora, MG. Co-orientador: Marcelo Henrique Otenio, Embrapa Gado de Leite.
Tipo: Orientação de Tese de Pós-Graduação
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.
Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
2.Imagem marcado/desmarcadoNOGUEIRA, D. M.; VOLTOLINI, T. V.; MOREIRA, J. N.; LOPES JÚNIOR, E. S.; BARROS, C. H. S. C.; OLIVEIRA, V. C. D. F. Desempenho reprodutivo e produtivo de cabras submetidas a quatro regimes alimentares no semi-árido do Submédio do São Francisco. In: CONGRESSO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 5.; SIMPÓSIO NORDESTINO DE ALIMENTAÇÃO DE RUMINANTES, 11.; SIMPÓSIO SERGIPANO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 1., 2008, Aracaju. Anais... Aracaju: Sociedade Nordestina de Produção Animal; Embrapa Tabuleiros Costeiros, 2008. 1 CD-ROM.
Tipo: Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica
Biblioteca(s): Embrapa Semiárido.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
3.Imagem marcado/desmarcadoSILVA, P. H. F. da; PEREIRA, D. B. C.; LOPES, F. C. F.; RENHE, I. R. T.; PORTUGAL, J. A. B.; SIQUEIRA, K. B.; ALVARENGA, M. B.; GAMA, M. A. S. da; CASTRO, T. G. S. de; OLIVEIRA, V. C. D. Lácteos e nutrição. In: QUÍMICA, bioquímica, análise sensorial e nutrição no processamento de leite e derivados. Rio de Janeiro: Elsevier, 2016. p. 221-282.
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.
Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 3
Primeira ... 1 ... Última
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional