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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Clima Temperado. Para informações adicionais entre em contato com cpact.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Clima Temperado. |
Data corrente: |
27/07/2010 |
Data da última atualização: |
13/09/2011 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
ZOTTI, M. J.; GRÜTZMACHER, A. D.; GRÜTZMACHER, D. D.; DALMAZZO, G. O.; MARTINS, J. F. da S. |
Afiliação: |
CAPES; UFPel; UFPel; UFPel; JOSE FRANCISCO DA SILVA MARTINS, CPACT. |
Título: |
Seletividade de inseticidas usados na cultura do milho para adultos de Doru Lineare (Eschscholtz, 1822) (Dermaptera: Forficulidae). |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
Arquivos do instituto biologico, São Paulo, v. 77, n. 2, p. 291-299, abr./jun., 2010. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Adultos. |
Thesagro: |
Milho. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Clima Temperado (CPACT) |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
17/12/2019 |
Data da última atualização: |
19/12/2019 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
MIRANDA, J. A. T. DE; CARVALHO, L. M. J. DE; CASTRO, I. M. de; CARVALHO, J. L. V. de; GUIMARÃES, A. L. DE A.; VIEIRA, A. C. DE M. |
Afiliação: |
Joyce Aparecida Tavares de Miranda; Lucia Maria Jaeger de Carvalho; IZABELA MIRANDA DE CASTRO, CTAA; JOSE LUIZ VIANA DE CARVALHO, CTAA; André Luiz de Alcântara Guimarães; Ana Cláudia de Macêdo Vieira. |
Título: |
Starch granules from cowpea, black, and carioca beans in raw and cooked forms. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
In: EL-ESAWI, M. A. (Ed.). Legume Crops: Characterization and Breeding for Improved Food Security. [s.l.]: IntechOpen, 2019. Disponível em: . Acesso em: 02 dez. 2019. |
Páginas: |
20 p. |
ISBN: |
978-1-83968-088-5 |
DOI: |
10.5772/intechopen.85656 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Starch applications in food systems are mainly influenced by solubility, gelatinization, paste viscosity, digestibility, and retrogradation. These characteristics result from properties such as the size and shape of granules, amylose and amylopectin contents, distribution of polymer chains, degree of crystallinity, and extraction of waste. In beans, the percentage of starch contents on dry basis is between 45 and 60%, being 24?65% amylose. This chapter evaluated the structure of common beans starch granules (Phaseolus vulgaris) and cowpea (Vigna unguiculata) in raw and cooked forms, by optical microscopy (OM) and scanning electron microscopy (SEM). Thus it was possible to observe the gelatinization of the starch granules especially in cowpea and carioca beans, as well as the ?hard-to-cook? phenomenon in the black beans. |
Palavras-Chave: |
Common beans; Cowpea; Starches. |
Thesagro: |
Vigna Unguiculata. |
Thesaurus NAL: |
Beans; X-ray diffraction. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 01968naa a2200289 a 4500 001 2117037 005 2019-12-19 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 020 $a978-1-83968-088-5 024 7 $a10.5772/intechopen.85656$2DOI 100 1 $aMIRANDA, J. A. T. DE 245 $aStarch granules from cowpea, black, and carioca beans in raw and cooked forms.$h[electronic resource] 260 $c2019 300 $a20 p. 520 $aStarch applications in food systems are mainly influenced by solubility, gelatinization, paste viscosity, digestibility, and retrogradation. These characteristics result from properties such as the size and shape of granules, amylose and amylopectin contents, distribution of polymer chains, degree of crystallinity, and extraction of waste. In beans, the percentage of starch contents on dry basis is between 45 and 60%, being 24?65% amylose. This chapter evaluated the structure of common beans starch granules (Phaseolus vulgaris) and cowpea (Vigna unguiculata) in raw and cooked forms, by optical microscopy (OM) and scanning electron microscopy (SEM). Thus it was possible to observe the gelatinization of the starch granules especially in cowpea and carioca beans, as well as the ?hard-to-cook? phenomenon in the black beans. 650 $aBeans 650 $aX-ray diffraction 650 $aVigna Unguiculata 653 $aCommon beans 653 $aCowpea 653 $aStarches 700 1 $aCARVALHO, L. M. J. DE 700 1 $aCASTRO, I. M. de 700 1 $aCARVALHO, J. L. V. de 700 1 $aGUIMARÃES, A. L. DE A. 700 1 $aVIEIRA, A. C. DE M. 773 $tIn: EL-ESAWI, M. A. (Ed.). Legume Crops: Characterization and Breeding for Improved Food Security. [s.l.]: IntechOpen, 2019. Disponível em: <https://www.intechopen.com/books/legume-crops-characterization-and-breeding-for-improved-food-security/starch-granules-from-cowpea-black-and-carioca-beans-in-raw-and-cooked-forms>. Acesso em: 02 dez. 2019.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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