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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
26/06/1991 |
Data da última atualização: |
21/01/2025 |
Autoria: |
LAMBAIS, M. R.; CARDOSO, E. J. B. N. |
Título: |
Response of Stylosanthes guianensis to endomycorrhizal fungi inoculation as affected by lime and phosphorus applications. |
Ano de publicação: |
1990 |
Fonte/Imprenta: |
Plant and Soil,v. 129, n. 2, p. 283-290, 1990. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The effect of 3 different species of vesicular-arbuscular mycorrhizal fungi on the growth of Stylosanthes guianensis (Aubl.) Sw. cultivated in a sterilized acid and dystrophic soil (Quartzipsament), with 4 levels of lime (0; 0.27; 0.63 and 1.10 meq Ca2+/100 g air-dried soil, as Ca(OH)2) and 2 P levels (0 and 20 mg P/kg soil, as KH2PO4) was evaluated under greenhouse conditions. Plants were harvested 40, 60, and 80 days after planting. Stylosanthes guianensis was highly mycotrophic, especially in soil without P fertilization. Mycotrophism was highest in plants inoculated with Acaulospora scrobiculata in soil receiving no P fertilizer and with 0.63 meq Ca2+/100 g air-dried soil. Shoot growth increment was as high as 5129% at the third harvest. Inoculation with Glomus macrocarpum presented intermediate results, whereas inoculation with Gigaspora margarita had no significant effect on plant growth. Root per cent colonization and shoot dry weight, as well as root percent colonization and shoot to root ratio were significantly correlated. The occurrence of S. guianensis in very acid and dystropic soils, containing toxic levels of Al3+, requires the association with VAM fungi for the plant tolerate such conditions. |
Thesagro: |
Fertilidade do Solo; Fósforo; Micorriza. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registros recuperados : 2 | |
1. |  | FURTADO, A. A. L.; VITALI, A. de A.; ROSENTHAL, A. Processos térmicos. In: ROSENTHAL, A. (Ed.). Tecnologia de alimentos e inovação: tendências e perspectivas. Brasília, DF: Embrapa Informação Tecnológica, 2008. cap. 12, p. 165-176.Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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2. |  | TORREZAN, R.; FERREIRA, V. L. P.; YOTSUYANAGI, K.; JARDINE, J. G.; VITALI, A. de A. Efeito da adição de ingredientes na cor de polpa de goiaba. Boletim do Centro de Pesquisa e Processamento de Alimentos, Curitiba, v. 18, n. 2, p. 209-220, jan./jun. 2000.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: Nacional - A |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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Registros recuperados : 2 | |
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