BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Florestas. Para informações adicionais entre em contato com cnpf.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  26/06/1991
Data da última atualização:  21/01/2025
Autoria:  LAMBAIS, M. R.; CARDOSO, E. J. B. N.
Título:  Response of Stylosanthes guianensis to endomycorrhizal fungi inoculation as affected by lime and phosphorus applications.
Ano de publicação:  1990
Fonte/Imprenta:  Plant and Soil,v. 129, n. 2, p. 283-290, 1990.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The effect of 3 different species of vesicular-arbuscular mycorrhizal fungi on the growth of Stylosanthes guianensis (Aubl.) Sw. cultivated in a sterilized acid and dystrophic soil (Quartzipsament), with 4 levels of lime (0; 0.27; 0.63 and 1.10 meq Ca2+/100 g air-dried soil, as Ca(OH)2) and 2 P levels (0 and 20 mg P/kg soil, as KH2PO4) was evaluated under greenhouse conditions. Plants were harvested 40, 60, and 80 days after planting. Stylosanthes guianensis was highly mycotrophic, especially in soil without P fertilization. Mycotrophism was highest in plants inoculated with Acaulospora scrobiculata in soil receiving no P fertilizer and with 0.63 meq Ca2+/100 g air-dried soil. Shoot growth increment was as high as 5129% at the third harvest. Inoculation with Glomus macrocarpum presented intermediate results, whereas inoculation with Gigaspora margarita had no significant effect on plant growth. Root per cent colonization and shoot dry weight, as well as root percent colonization and shoot to root ratio were significantly correlated. The occurrence of S. guianensis in very acid and dystropic soils, containing toxic levels of Al3+, requires the association with VAM fungi for the plant tolerate such conditions.
Thesagro:  Fertilidade do Solo; Fósforo; Micorriza.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPF1974 - 1ADCAP - DD
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 2
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoFURTADO, A. A. L.; VITALI, A. de A.; ROSENTHAL, A. Processos térmicos. In: ROSENTHAL, A. (Ed.). Tecnologia de alimentos e inovação: tendências e perspectivas. Brasília, DF: Embrapa Informação Tecnológica, 2008. cap. 12, p. 165-176.
Tipo: Capítulo em Livro Técnico-Científico
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Visualizar detalhes do registroImprime registro no formato completo
2.Imagem marcado/desmarcadoTORREZAN, R.; FERREIRA, V. L. P.; YOTSUYANAGI, K.; JARDINE, J. G.; VITALI, A. de A. Efeito da adição de ingredientes na cor de polpa de goiaba. Boletim do Centro de Pesquisa e Processamento de Alimentos, Curitiba, v. 18, n. 2, p. 209-220, jan./jun. 2000.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: Nacional - A
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 2
Primeira ... 1 ... Última
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional