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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  19/02/2024
Data da última atualização:  19/02/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MATIAS, G. C.; BOREM, F. M.; ALVES, A. P. de C.; HAEBERLIN, L.; SANTOS, C. M. dos; ROSA, S. D. V. F. da.
Afiliação:  GABRIEL CARVALHO MATIAS, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; FLÁVIO MEIRA BOREM, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; ANA PAULA DE CARVALHO ALVES, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; LUANA HAEBERLIN, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; CLAUDIA MENDES DOS SANTOS, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; STTELA DELLYZETE VEIGA F DA ROSA, CNPCa.
Título:  Effect of storage conditions on the physical properties of coffee beans with different qualities.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  Eureka: Life Sciences, n. 5, 2023.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The quality of coffee stars in the field, and goes through the harvesting and post-harvesting processes, and continues to storage and transportation. The storage of coffee beans aims to stock a product for a certain period of time. However, factors such as quality and metabo-lism of the grain, water content, environmental conditions of the warehouse, type of packaging, and storage time inf luence the maintenance of these characteristics, and may negatively affect sensory aspects of the beverage. The use of high-barrier packaging or refrigerated storage practices are alternatives that can ensure grain quality during storage. Thus, the objective of the present study was to evaluate the behavior of raw coffee beans, of different processing and quality levels, packed in impermeable packages and stored in a refrigerated environment. The specialty coffees were previously sampled and characterized as to the drink, with two lots (one of natural coffee and the other of pulped natural coffee) evaluated with a score of 82points, and another lot of natural coffee evaluated with a score of 84points. They were packed in two types of packaging: moisture and gas permeable, and gas, moisture, and light impermeable. The beans were stored in ambient con-ditions without temperature control and in refrigerated environments. The CO2 concentration inside the packaging was measured, and the physical analyses – water content, color, and apparent specific mass – were performed. According to the resul... Mostrar Tudo
Thesaurus Nal:  Carbon dioxide; Coffee beans; Jute; Packaging; Refrigeration; Storage.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPCa - SAPC1788 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  25/01/2008
Data da última atualização:  19/08/2008
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Circulação/Nível:  -- - --
Autoria:  AMORIM, F. M. de; SOUSA, C. B. de; PEREIRA, G. E.; SOARES, J. M.; LIMA, M. A. C.; SANTOS, J. de O.
Afiliação:  Giuliano Elias Pereira, Embrapa Uva e Vinho; Francisco Macêdo de Amorim, Bolsista Facepe/Valexpor/Finep/Embrapa; Cícero Barbosa de Sousa, Bolsista Facepe/Valexpor/Finep/Embrapa; José Monteiro soares, Embrapa Semi-Árido; Maria Auxiliadora Coelho Lima, Embrapa Semi-Árido; Juliana de Oliveira santos, Bolsista CNPq.
Título:  Produção da videira 'Ruby Cabernet' submetida a diferentes modalidades de colheita e sistemas de condução, no Vale do Submédio são Francisco, Brasil.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESO LATINOAMERICANO DE VITICULTURA Y ENOLOGIA, 11., 2007, Mendoza. Seduciendo al consumidor de hoy: anales. [Mendoza: INV: CLEIFRA], 2007.
Descrição Física:  1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Notas:  Resumo.
Palavras-Chave:  Brasil; Região do Vele so Submédio São Francisco; Ruby Cabernet; Sistema de condução; Viticultura tropical.
Thesagro:  Colheita; Produção; Qualidade; Uva.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV9440 - 1UPCPL - --CD00139
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