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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  18/05/2023
Data da última atualização:  11/12/2023
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  CHAVES, A. C. S. D.; TEIXEIRA, N. S.; HIDALGO CHÁVEZ, D. W.; ROSENTHAL, A.; DELIZA, R.
Afiliação:  ANA CAROLINA SAMPAIO DORIA CHAVES, CTAA; NATALI SILVA TEIXEIRA, UFRRJ; DAVY WILLIAM HIDALGO CHÁVEZ, UFRRJ; AMAURI ROSENTHAL, CTAA; ROSIRES DELIZA, CTAA.
Título:  Vegan ice cream made with fava bean protein: melting rate and hardness.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  In: CONFERÊNCIA INTERNACIONAL DE PROTEÍNAS E COLOIDES ALIMENTARES,9., 2023, Rio de Janeiro. Anais... Campinas, Galoá, 2023.
Idioma:  Inglês
Notas:  Poster 157594. Eixo temático: novos processos e ingredientes. CIPCA.
Conteúdo:  The demand for vegan foods is increasing in the last years all over the world, and simultaneously protein-enriched products have boosted in the food market. This trend stimulates the expansion of new plant-based protein products in various food categories such as ice cream. However, it is necessary to study the impact on physical characteristics taking in account the ingredient replacement in the new product. The aim of this study was to evaluate an ice cream with different concentrations of fava bean protein in order to optimize its physical characteristics, such as melting rate and hardness. The mixture design methodology was performed to define the formulation through the simultaneous optimization of three ingredients of the ice cream mix. Therefore, eight formulations were prepared using different fava bean protein concentration (8.5% - 20%), açaí preparation (25% - 40%) and coconut oil (5% - 10%). The formulation was integrated with emulsifier, stabilizer and water. The melting rate was analyzed for 120 minutes (it was measured the height of ice cream ball or block). The hardness (N) was measured using a texturometer. The developed ice cream presented higher melting resistance and, regardless of the formulation, the dripping starting only after 60 minutes of testing. Significant (p ? 0.05) variation in melting rate (relative height) of vegan ice cream with fava bean protein was recorded with vary in content of fava bean protein in the product. Maximum relative height of... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Fava bean concentrate; Melting rate; VEGAN; Vegan ice cream.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA15505 - 1UPCRA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  06/05/2024
Data da última atualização:  06/05/2024
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  FRANÇA, V. C. F. de; SANTOS, M. de S.; SILVA, M. G. da; NASCIMENTO, T. L. do; SOUZA, F. de F.
Afiliação:  VICTOR CHANDLER FERNANDES DE FRANÇA, UNIVERSIDADE DE PERNAMBUCO; MIKAELE DE SOUZA SANTOS, UNIVERSIDADE E PERNAMBUCO; MILENA GOMES DA SILVA, UNIVERSIDADE DE PERNAMBUCO; TIAGO LIMA DO NASCIMENTO, UNIVERSIDADE FEDERAL RURAL DE PERNAMBUCO; FLAVIO DE FRANCA SOUZA, CPATSA.
Título:  Seleção entre e dentro de famílias de meios-irmãos para arquitetura de plantas com aptidão para colheita mecanizada em aceroleira.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  In: JORNADA DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA SEMIÁRIDO, 17., 2023, Petrolina. Anais... Petrolina: Embrapa Semiárido, 2023.
Páginas:  p. 19.
Série:  (Embrapa Semiárido. Eventos Técnicos & Científicos, 1).
Idioma:  Português
Conteúdo:  O objetivo deste trabalho foi selecionar plantas de alto rendimento que apresentem porte ereto e ramos voltados para cima, o que configura arquitetura favorável à colheita mecanizada.
Palavras-Chave:  Ácido ascórbico; Colheita mecanizada.
Thesagro:  Acerola; Melhoramento Genético Vegetal.
Thesaurus NAL:  Malpighia emarginata.
Categoria do assunto:  G Melhoramento Genético
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1164093/1/Selecao-entre-e-dentro-de-familias-de-meios-irmaos-para-arquitetura-de-plantas.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA60986 - 1UMTRA - DD
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