|
|
 | Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
11/05/2023 |
Data da última atualização: |
23/01/2024 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
ADEBO, O. A.; CHINMA, C. E.; OBADINA, A. O.; SOARES, A. G.; PANDA, S. K.; GAN, R-.Y. |
Afiliação: |
OLUWAFEMI AYODEJI ADEBO, University of Johannesburg, Gauteng, South Africa; CHIEMELA ENYINNAYA CHINMA, Federal University of Technology, Minna, Nigeria AND University of Johannesburg, Gauteng, South Africa; ADEWALE OLUSEGUN OBADINA, University of Johannesburg, Gauteng, South Africa AND Federal University of Agriculture, Abeokuta, Nigeria; ANTONIO GOMES SOARES, CTAA; SANDEEP KUMAR PANDA, University, Bhubaneswar, Odisha, India; REN-YOU GAN, Chinese Academy of Agricultural Sciences, Chengdu, P.R. China. |
Título: |
An insight into indigenous fermented foods for the tropics. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
In: ADEBO, O. A.; CHINMA, C. E.; OBADINA. A; O.; GOMES, A. S.; PANDA, S. K.; GAN, R.-,Y. (Ed.). Indigenous fermented Food for tropics. Academic Press, 2023. cap. 1, p. 1-12. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/B978-0-323-98341-9.00003-7 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Fermentation is the oldest form of biotechnology process borne out of the need to extend the keeping quality of food materials. These subsequently derived fermented food products are consumed daily, and the three major continents of the tropics (Africa, Asia, and South America) have the richest diversity of these food products in the globe. These fermented foods are vital to the survival of inhabitants of these regions, providing staples, used as adjuncts, part of diets, and also represent part of the culture and heritage of tropical nations. This chapter briefly provides an insight into these food products available in Africa, Asia, and South America, with a description of the contents of the different sections in the book |
Palavras-Chave: |
African foods; Asian foods; Indigenous foods; South American foods; Tropics fermentation. |
Thesaurus Nal: |
Beverages; Fermented foods; Food technology. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
LEADER 01685naa a2200289 a 4500 001 2153693 005 2024-01-23 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/B978-0-323-98341-9.00003-7$2DOI 100 1 $aADEBO, O. A. 245 $aAn insight into indigenous fermented foods for the tropics.$h[electronic resource] 260 $c2023 520 $aFermentation is the oldest form of biotechnology process borne out of the need to extend the keeping quality of food materials. These subsequently derived fermented food products are consumed daily, and the three major continents of the tropics (Africa, Asia, and South America) have the richest diversity of these food products in the globe. These fermented foods are vital to the survival of inhabitants of these regions, providing staples, used as adjuncts, part of diets, and also represent part of the culture and heritage of tropical nations. This chapter briefly provides an insight into these food products available in Africa, Asia, and South America, with a description of the contents of the different sections in the book 650 $aBeverages 650 $aFermented foods 650 $aFood technology 653 $aAfrican foods 653 $aAsian foods 653 $aIndigenous foods 653 $aSouth American foods 653 $aTropics fermentation 700 1 $aCHINMA, C. E. 700 1 $aOBADINA, A. O. 700 1 $aSOARES, A. G. 700 1 $aPANDA, S. K. 700 1 $aGAN, R-.Y. 773 $tIn: ADEBO, O. A.; CHINMA, C. E.; OBADINA. A; O.; GOMES, A. S.; PANDA, S. K.; GAN, R.-,Y. (Ed.). Indigenous fermented Food for tropics. Academic Press, 2023. cap. 1, p. 1-12.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registros recuperados : 12 | |
1. |  | FERREIRA, T. E.; CRUZ, I.; CASTRO, A. L. G.; ANDRADE, P. P.; PEREIRA, W. G. Metodologia de criação de ninfas Euborellia annulipes (Lucas) (Dermaptera: carcinophoridae). In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENTOMOLOGIA, 22., 2008, Uberlândia. Ciência, tecnologia e inovação: resumos... Curitiba: Sociedade Brasileira de Entomologia, 2008.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
|    |
2. |  | PEREIRA, W. G.; FIGUEIREDO, M. L. C.; ALVARENGA, D. M.; CRUZ, I. Uso do extrato de folhas do cartucho de milho como estimulante à oviposição de doru luteipes (Dermaptera, forficulidae). In: SIMPÓSIO DE CONTROLE BIOLÓGICO, 10., 2007, Brasília, DF. Inovar para preservar a vida: resumos. Brasília: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2007. 1 CD-ROM.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
|    |
3. |  | PAULA, C. de S.; SILVA, I. F. da; CRUZ, I.; COSTA, M. A.; PEREIRA, W. G.; REDOAN, A. C. M. Aspectos biológicos de Spodoptera frugiperda alimentada com milho ou diferentes tipos de braquiárias. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE ENTOMOLOGIA, 22., 2008, Uberlândia. Ciência, tecnologia e inovação: resumos... Curitiba: Sociedade Brasileira de Entomologia, 2008.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
|    |
4. |  | ALVARENGA, D. M.; PEREIRA, W. G.; NOGUEIRA, P. M.; DIAS, I. J.; SILVA, R. B.; FIGUEIREDO, M. L.; CRUZ, I. Desenvolvimento ninfal de Euborellia annulipes (Lucas) (Dermaptera: Carcinophoridae) em diferentes dietas. In: SIMPÓSIO DE CONTROLE BIOLÓGICO, 10., 2007, Brasília, DF. Inovar para preservar a vida: resumos. Brasília: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2007. 1 CD-ROM.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
|    |
5. |  | SILVA, R. B.; FERNANDES, A. P. B.; DIAS, I. J.; PEREIRA, W. G.; ALVARENGA, D. M.; NOGUEIRA, P. M.; FIGUEIREDO, M. L. C.; ZANUNCIO, J. C.; CRUZ, I. Aspectos biológicos da fase imatura de Eriopis connexa (Germar) (Coleoptera: Coccinellidae) com ovos de Diatraea saccharalis (Lepidoptera: Pyralidae) e ninfas de Schizaphis graminum (Rondani) (Fabricius) (Heteroptera: Aphididae). In: SIMPÓSIO DE CONTROLE BIOLÓGICO, 10., 2007, Brasília, DF. Inovar para preservar a vida: resumos. Brasília: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2007. 1 CD-ROM.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
|    |
6. |  | SILVA, R. B.; FERNANDES, A. P. B.; PEREIRA, W. G.; NOGUEIRA, P. M.; ALVARENGA, D. M.; DIAS, I. J.; FIGUEIREDO, M. L. C.; ZANUNCIO, J. C.; CRUZ, I. Desenvolvimento das fases imaturas de Coleomegilla maculata (Degeer, 1775) (Coleoptera: Coccinellidae) com dieta artificial, ovos de Anagasta kuehniella (Zeller) (Lepidoptera: Pyralidae) e ninfas de Schizaphis graminum (Rondani) (Heteroptera: Aphididae). In: SIMPÓSIO DE CONTROLE BIOLÓGICO, 10., 2007, Brasília, DF. Inovar para preservar a vida: resumos. Brasília: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2007. 1 CD-ROM.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
|    |
7. |  | NOGUEIRA, P. M.; ALVARENGA, D. M.; DIAS, I. J.; PEREIRA, W. G.; FIGUEIREDO, M. L. C.; SILVA, R. B.; CRUZ, I. Efeito da idade do hospedeiro Schizaphis graminum (Rondani, 1852) (Hemiptera: aphididae) sobre Aphidius colemani (Viereck, 1912) (Hymenoptera: braconidae, aphidiinae). In: SIMPÓSIO DE CONTROLE BIOLÓGICO, 10., 2007, Brasília, DF. Inovar para preservar a vida: resumos. Brasília: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2007. 1 CD-ROM.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
|    |
8. |  | ALVARENGA, D. M.; NOGUEIRA, P. M.; DIAS, I. J.; PEREIRA, W. G. FIGUEIREDO, M. L. C.; SILVA, R. B.; CRUZ, I. Efeito de dietas artificiais na oviposição e no desenvolvimento de ninfas de Euborellia annulipes (Dermaptera: Carcinophoridae). In: SIMPÓSIO DE CONTROLE BIOLÓGICO, 10., 2007, Brasília, DF. Inovar para preservar a vida: resumos. Brasília: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2007. 1 CD-ROM.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
|    |
9. |  | SAVIO, F. L.; FARIA, P. N.; PEREIRA, W. A.; OLIVEIRA, A. B. de; TARDIN, F. D.; RODRIGUES, J. A. S.; SCHAFFERT, R. E. Divergência genética em híbridos de sorgo cultivados sob diferentes níveis de fósforo, em solução nutritiva. Revista Brasileira de Milho e Sorgo, Sete Lagoas, v. 7, n. 3, p. 305-321, 2008.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: Nacional - B |
Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
|    |
10. |  | REIS, V. M.; BALDANI, J. I.; URQUIAGA, S.; REIS JUNIOR, F. B. dos; MARRIEL, I. E.; ZILLI, J. E.; ALVES, G. C.; PEREIRA, W. Development of bacterial inoculants for grasses. In: INTERNATIONAL INCT SYMPOSIUM ON BIOLOGICAL NITROGEN FIXATION, 1., 2009, Curitiba. Program and index... Curitiba: INCT, 2009. Disponível em: <http://nfn.genopar.org/symposium/1stInternationalINCTSymposiumOnBNF2009ProgramAndIndex.pdf>.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Cerrados; Embrapa Milho e Sorgo. |
|    |
11. |  | DIAS, I. J.; ALVARENGA, D. M.; NOGUEIRA, P. M.; FIGUEIREDO, M. L. C.; SILVA, R. B.; PEREIRA, W. G.; CRUZ, I. Desenvolvimento de larvas de Eriopis Connexa (Coleoptera: Coccinellidae) com diferentes dietas artificiais. In: SIMPÓSIO DE CONTROLE BIOLÓGICO, 10., 2007, Brasília, DF. Inovar para preservar a vida: resumos. Brasília: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2007. 1 CD-ROM.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
|    |
12. |  | MATTAR, E. P. L.; PINHEIRO, D. T.; PEREIRA, W. D.; BRASILEIRO, B. P.; MATRANGOLO, W. J. R.; HILST, P. C.; MARTÍNEZ, P. A. H.; DIAS, D. C. F. dos S. Physiological, morphological, and biochemical characterization of Cratylia argentea (Desv.) Kuntze seeds. Tropical Grasslands - Forrajes Tropicales, v. 10, n. 3, p. 172-183, 2022.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 2 |
Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
|    |
Registros recuperados : 12 | |
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|