BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  12/09/2022
Data da última atualização:  12/09/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  GHAZANI, S. M.; GUEDES, A. M. M.; ANTONIASSI, R.; CHIU, M. C.; MARANGONI, A. G.
Afiliação:  SAEED M. GHAZANI, UNIVERSITY OF GUELPH; ANDREA MADALENA MACIEL GUEDES, CTAA; ROSEMAR ANTONIASSI, CTAA; MING CHIH CHIU, VOJOAL LUMO; ALEJANDRO G. MARANGONI, UNIVERSITY OF GUELPH.
Título:  Cocoa butter equivalent from Kpangnan butter and Pequi oil.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Journal of the American Oil Chemists' Society, v. 99, n. 9, p. 739-746, 2022.
DOI:  https://doi.org/10.1002/aocs.12630
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Novel cocoa butter equivalents were designed using dry fractionated Pequi oiland solvent fractionated Kpangnan butter. Static crystallization of binary mix-tures into the triclinic form (β2) was achieved after 12 days of static crystalliza-tion at room temperature for all mixtures and after 4 days only for the 80:20w/w and 90:10 w/w fractionated Kpangnan: Pequi oil mixtures. However, after60 days of storage at 22C, all binary blends (except 100% fractionated pequioil and 100% fractionated Kpangnan butter) were crystallized in the most stabletriclinic crystal form (β1). Here we also reported a higher melting behavior forthe fractionated Pequi oil: fractionated Kpangnan (80:20 w/w and 90:10 w/w),after 4 days of static crystallization at room 22C, which, based on the x-rayresults, could be addressed to completion of crystal polymorphic transition tothe triclinic β2 form during 4 days of storage. Our results suggest that the 70:30w/w fractionated Pequi oil: Kpangnan mixture after 60 days of storage at 22Cshowed a melting point of 34C, a stable triclinic β2 form, and a triglyceridecomposition of 28% POP, 4.6% POS, and 33% SOS displayed solid-statecharacteristics, melting point, and crystal structure, of a novel cocoa butter equivalent.
Palavras-Chave:  Cocoa butter equivalent; Kpangnan butter; Pequi oil.
Thesagro:  Chocolate; Manteiga de Cacau; Óleo Vegetal; Pequi; Produto de Origem Vegetal; Tecnologia de Alimento.
Thesaurus Nal:  Cocoa butter; Food technology; Vegetable products.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA15353 - 1UPCAP - DD
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 4
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoGOMES, C. P. C.; FREIRE, M. S.; PIRES, B. R. B.; VASCONCELOS, E. A. R.; ROCHA, T. L.; SA, M. F. G. de; REZENDE, T. M. B.; REIS, A. M. dos; PEREIRA, R. W.; PETRIZ, B. A.; CRUZ, A. D. da; PESCARA, I. C.; FRANCO, O. L. Comparative proteomical and metalloproteomical analyses of human plasma from patients with laryngeal cancer. Cancer Immunology and Immunotherapy, v. 59, p. 173-181, 2010.
Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
2.Imagem marcado/desmarcadoPETRIZ, B. A.; ALMEIDA, J. A.; GOMES, C. P. C.; PEREIRA, R. W.; MURAD, A. M.; FRANCO, O. L. NanoUPLC/MSE proteomic analysis reveals modulation on left ventricle proteome from hypertensive rats after exercise training. Journal of Proteomics, v. 113, p. 351-365, 2015.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
3.Imagem marcado/desmarcadoPETRIZ, B. A.; CUNHA, V. N.; VILLETH, G. R. C.; REIS, A. M. dos; ROCHA, L. A. O.; SILVA, O. N.; ALMEIDA, J. A.; MORAIS, P. K.; SIMÕES, H. G.; FRANCO, O. L. Effects of acute exercise over heart proteome from monogenic obese (ob/ob) mice. Journal of Cellular Physiology, v. 228, p. 824-834, 2013.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
4.Imagem marcado/desmarcadoTONIETTO, A.; PETRIZ, B. A.; ARAÚJO, W. C.; REIS, A. M. dos; MAGALHÃES, B. S.; FRANCO, O. L. Comparative proteomics between natural Microcystis isolates with a focus on microcystin synthesis. Proteome Science, v. 10, 2012. Article 38. (Open Access).
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 4
Primeira ... 1 ... Última
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional