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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
03/05/2022 |
Data da última atualização: |
10/10/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
MONTENEGRO, J.; FREITAS-SILVA, O.; TEODORO, A. J. |
Afiliação: |
JULIA MONTENEGRO, UNIRIO; OTNIEL FREITAS SILVA, CTAA; ANDERSON JUNGER TEODORO, UNIRIO. |
Título: |
Molecular Mechanisms of Coffee on Prostate Cancer Prevention. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Biomed Research International, D 3254420, p. 1-12, 2022. |
DOI: |
https://doi.org/10.1155/2022/3254420 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Review Article. |
Conteúdo: |
Prostate cancer (PCa) is one of the most common types of cancer among men, and coffee is associated with a reduced risk of developing PCa. Therefore, we aim to review possible coffee molecular mechanisms that contribute to PCa prevention. Coffee has an important antioxidant capacity that reduces oxidative stress, leading to a reduced mutation in cells. Beyond direct antioxidant activity, coffee stimulates phase II enzymatic activity, which is related to the detoxification of reactive metabolites. The anti-inflammatory effects of coffee reduce tissue damage related to PCa development. Coffee induces autophagy, regulates the NF-κB pathway, and reduces the expression of iNOS and inflammatory mediators, such as TNF-α, IL-6, IL-8, and CRP. Also, coffee modulates transcriptional factors and pathways. It has been shown that coffee increases testosterone and reduces sex hormone-binding globulin, estrogen, and prostate-specific antigen. Coffee also enhances insulin resistance and glucose metabolism. All these effects may contribute to protection against PCa development. |
Thesaurus Nal: |
Food technology. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registros recuperados : 2.841 | |
17. |  | LIMA NETO, J. Erva-mate sob cobertura. In: SEMINÁRIO SOBRE ATUALIDADES E PERSPECTIVAS FLORESTAIS, 10., 1983, Curitiba. Silvicultura da erva-mate (Ilex paraguariensis): anais... Curitiba: EMBRAPA-CNPF, 1985. p. 96-99. (EMBRAPA-CNPF. Documentos, 15).Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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Registros recuperados : 2.841 | |
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