|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Cerrados. Para informações adicionais entre em contato com cpac.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Cerrados. |
Data corrente: |
22/11/2021 |
Data da última atualização: |
22/11/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
BOMFIM, C. A.; COELHO, L. G. F.; VALE, H. M. M. do; MENDES, I. de C.; MEGÍAS, M.; OLLERO, F. J.; REIS JUNIOR, F. B. dos. |
Afiliação: |
CATHARINE ABREU BOMFIM; LUCAS GABRIEL FERREIRA COELHO; HELSON MARIO MARTINS DO VALE; IEDA DE CARVALHO MENDES, CPAC; MANUEL MEGÍAS; FRANCISCO JAVIER OLLERO; FABIO BUENO DOS REIS JUNIOR, CPAC. |
Título: |
Brief history of biofertilizers in Brazil: from conventional approaches to new biotechnological solutions. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Brazilian Journal of Microbiology, 2021. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract Brazil has a long history of research with rhizobia and plant growth?promoting rhizobacteria (PGPR). Currently, the use of bio-based products in Brazil, containing microorganisms that are effective in promoting plant growth through various mechanisms, is already a consolidated reality for the cultivation of several crops of agricultural interest. This is due to the excellent results obtained over many years of research, which contributed to reinforce the use of rhizobia and PGPR by farmers. The high quality of the products offered, containing elite strains, allows the reduction and prevention in the use of mineral fertilization, contributing to low-cost and sustainable agriculture. Currently, research has turned its efforts in the search for new products that further increase the efficiency of those already available on the market and for new formulations or inoculation strategies that contribute to greater productivity and efficiency of these products. In this review, the history of biological products for main crops of agricultural interest and the new biotechnologies and research available in the agricultural market are discussed. |
Thesagro: |
Bradyrhizobium Japonicum; Inoculante. |
Thesaurus Nal: |
Azospirillum. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01847naa a2200229 a 4500 001 2136420 005 2021-11-22 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aBOMFIM, C. A. 245 $aBrief history of biofertilizers in Brazil$bfrom conventional approaches to new biotechnological solutions.$h[electronic resource] 260 $c2021 520 $aAbstract Brazil has a long history of research with rhizobia and plant growth?promoting rhizobacteria (PGPR). Currently, the use of bio-based products in Brazil, containing microorganisms that are effective in promoting plant growth through various mechanisms, is already a consolidated reality for the cultivation of several crops of agricultural interest. This is due to the excellent results obtained over many years of research, which contributed to reinforce the use of rhizobia and PGPR by farmers. The high quality of the products offered, containing elite strains, allows the reduction and prevention in the use of mineral fertilization, contributing to low-cost and sustainable agriculture. Currently, research has turned its efforts in the search for new products that further increase the efficiency of those already available on the market and for new formulations or inoculation strategies that contribute to greater productivity and efficiency of these products. In this review, the history of biological products for main crops of agricultural interest and the new biotechnologies and research available in the agricultural market are discussed. 650 $aAzospirillum 650 $aBradyrhizobium Japonicum 650 $aInoculante 700 1 $aCOELHO, L. G. F. 700 1 $aVALE, H. M. M. do 700 1 $aMENDES, I. de C. 700 1 $aMEGÍAS, M. 700 1 $aOLLERO, F. J. 700 1 $aREIS JUNIOR, F. B. dos 773 $tBrazilian Journal of Microbiology, 2021.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Cerrados (CPAC) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
21/06/2007 |
Data da última atualização: |
22/08/2023 |
Tipo da produção científica: |
Folder/Folheto/Cartilha |
Autoria: |
LOPES FILHO, F.; CHOUDHURY, M. M.; RAMALHO, F. de S. |
Afiliação: |
FRANCISCO LOPES FILHO, CPATSA; MOHAMMAD MENHAZUDDIN CHOUDHURY, CPATSA; FRANCISCO DE SOUZA RAMALHO, CPATSA. |
Título: |
Informações sobre a cultura do tomate industrial (uso interno). |
Ano de publicação: |
1978 |
Fonte/Imprenta: |
Petrolina: EMBRAPA-CPATSA, 1978. |
Páginas: |
7 p. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Estas instruções acerca da cultura do tomate industrial, apresentam informações mais recentes, de que se dispõe, informações estas provenientes de evidencias experimentais, experiência de pesquisadores e pesquisa bem sucedidas. Estas informações se destinam a orientar a condução dos trabalhos de campo, com a cultura do tomate industrial, permitindo que todos os experimentos de qualquer linha de pesquisa possam manter uniformidade de práticas, quando tal prática não constitua variável experimental. |
Palavras-Chave: |
Condução de experimento; Cultura; Tomate industrial; Trato cultural. |
Thesagro: |
Campo experimental; Pesquisa; Tomate. |
Thesaurus NAL: |
Tomatoes. |
Categoria do assunto: |
-- A Sistemas de Cultivo |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/133278/1/35424-1.pdf
|
Marc: |
LEADER 01146nam a2200241 a 4500 001 1158887 005 2023-08-22 008 1978 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aLOPES FILHO, F. 245 $aInformações sobre a cultura do tomate industrial (uso interno). 260 $aPetrolina: EMBRAPA-CPATSA$c1978 300 $a7 p. 520 $aEstas instruções acerca da cultura do tomate industrial, apresentam informações mais recentes, de que se dispõe, informações estas provenientes de evidencias experimentais, experiência de pesquisadores e pesquisa bem sucedidas. Estas informações se destinam a orientar a condução dos trabalhos de campo, com a cultura do tomate industrial, permitindo que todos os experimentos de qualquer linha de pesquisa possam manter uniformidade de práticas, quando tal prática não constitua variável experimental. 650 $aTomatoes 650 $aCampo experimental 650 $aPesquisa 650 $aTomate 653 $aCondução de experimento 653 $aCultura 653 $aTomate industrial 653 $aTrato cultural 700 1 $aCHOUDHURY, M. M. 700 1 $aRAMALHO, F. de S.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Expressão de busca inválida. Verifique!!! |
|
|