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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  07/06/2021
Data da última atualização:  10/06/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  BORBA, K. R.; OLDONI, F. C. A.; MONARETTO, T.; COLNAGO, L. A.; FERREIRA, M. D.
Afiliação:  LUIZ ALBERTO COLNAGO, CNPDIA; MARCOS DAVID FERREIRA, CNPDIA.
Título:  Selection of industrial tomatoes using TD-NMR data and computational classification methods.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Microchemical Journal, v. 164, a. 106048, 2021.
ISSN:  0026-265X
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.microc.2021.106048
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Tomato processing chain has a world economic relevance for the food industry and the agribusiness, providing ready-to-eat products and raw material for other production chains. The product quality is depending on control of some fruit attributes, such as color, soluble solids content (SSC), and defects. The aim of this study was to develop accurate and nondestructive classification models according to the tomato maturation stage, SSC, and presence of defects using Time-Domain Nuclear Magnetic Resonance (TD-NMR) associated with computational classification methods. Each class showed different decay times. Green tomatoes showed a shorter decay signal than red tomatoes, mainly due to the relaxation signal being related to the water mobility in different vegetable tissue compartments. Classification models resulted in great accuracy performances, the best accuracy for each classification were: maturity index: 97% (SVM); SSC: 100% (SVM and kNN); presence of defects: 90% (PLS-DA). These results show that CPMG decays associated with computational methods can be used in the tomato processing industry to classify tomato samples. These classification models showed the potential of TD-NMR technique in a high-throughput screening application before the processing
Palavras-Chave:  Machine learning; NMR; Relaxation time; Tomato processing.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPDIA17777 - 1UPCAP - DDPROCI.21/382021/38
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Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  06/08/2004
Data da última atualização:  06/08/2004
Autoria:  CYSNEIROS, C. dos S. S.; FRANCO, G. L.; ULHOA, C. J.; DIOGO, J. M. da S.; RAMOS, A. K. B.
Título:  Efeito da adicao de enzimas fibroliticas na ensilagem sobre a degradacao "in situ" da materia seca e da fibra em detergente neutro das silagens de milho, Braquiaria e Tanzania.
Ano de publicação:  2004
Fonte/Imprenta:  In: REUNIAO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 41., 2004, Campo Grande, MS. A producao animal e a seguranca alimentar: anais. Campo Grande: SBZ: Embrapa Gado de Corte, 2004.
Descrição Física:  1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Degradacao.
Thesagro:  Celulase; Gramínea; Ruminante.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAC24759 - 1UPCPL - --CRI6589
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