BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agricultura Digital. Para informações adicionais entre em contato com cnptia.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  30/12/2020
Data da última atualização:  11/01/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ANDRADE, T. S. de; ALBERTINI, T. Z.; BARIONI, L. G.; MEDEIROS, S. R. de; MILLEN, D. D.; SANTOS, A. C. R. dos; GOULART, R. S.; LANNA, D. P. D.
Afiliação:  THIAGO SÉRGIO DE ANDRADE, Esalq/USP; TIAGO ZANETT ALBERTINI, @Tech; LUIS GUSTAVO BARIONI, CNPTIA; SERGIO RAPOSO DE MEDEIROS, CPPSE; DANILO DOMINGUES MILLEN, Unesp; ANTÔNIO CARLOS RAMOS DOS SANTOS, Esalq/USP; RODRIGO SILVA GOULART, FZEA/USP; DANTE PAZZANESE DUARTE LANNA, Esalq/USP.
Título:  Perception of consultants, feedlot owners, and packers regarding the optimal economic slaughter endpoint in feedlots: a national survey in Brazil (Part I).
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Canadian Journal of Animal Science, v. 100, n. 4, p. 745-758, 2020.
DOI:  https://doi.org/10.1139/cjas-2019-0219
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract. Little information exists regarding the optimal economic slaughter endpoint (OSE) for feedlot-finished cattle in Brazil. This study investigated the perceptions of Brazilian feeders regarding the optimal time for slaughter. A total of 52 interviews were conducted involving nutritionist-consultants (n=23), feedlot owners (n=21), and packer-owned feedlots (n=8). The results showed that 65% of the interviewees used weight and fat cover, both estimated visually, to determine the moment for slaughter. Identifying the ideal time for slaughter was considered a challenge for respondents, and 85% of them recognized that their current slaughter endpoint identification method needed improvements. Regarding decision support systems, 58% of respondents reported they would purchase a computer program to help identify OSE, and 73% would be interested in incorporating a prototype of such a system into their feedlots. Carcass dressing (38%) and price (25%) were the main factors driving the feeder´s choice of meatpacker, followed by carcass premiums (10%). Meat quality was found to be an irrelevant criterion for Brazilian meatpackers in awarding both premiums (5%) and deductions (3%). Slaughter endpoint is determined subjectively by the Brazilian feeders, based on a visual evaluation of both weight and fatness
Palavras-Chave:  Carcass; Feedlot; Management.
Thesagro:  Carcaça; Confinamento; Gado; Gado de Corte.
Thesaurus Nal:  Beef; Beef cattle; Cattle; Feedlots.
Categoria do assunto:  --
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPTIA20851 - 1UPCAP - DD
CPPSE25238 - 1UPCAP - DDPROCI-2020.00146AND2020.00197
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 2
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoCARVALHO, C. J. R. de; ROMBOLD, J.; NEPSTAD, D. C.; SÁ, T. D. de A. Relações hídricas do açaizeiro (Euterpe oleracea Mart.) em mata de várzea do estuário do Amazonas. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FISIOLOGIA VEGETAL, 6., 1997, Belém, PA. Resumos. Belém, PA: SBFV, 1997. p. 236.
Tipo: Resumo em Anais de Congresso
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
2.Imagem marcado/desmarcadoCARVALHO, C. J. R. de; ROMBOLD, J.; NEPSTAD, D. C.; SÁ, T. D. de A. Relações hídricas do açaizeiro em mata de várzea do estuário do Amazonas. Revista Brasileira de Fisiologia Vegetal, Londrina, v. 10, n. 3, p. 213-218, jul. 1998.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: Nacional - A
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 2
Primeira ... 1 ... Última
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional