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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Trigo. |
Data corrente: |
20/04/2017 |
Data da última atualização: |
22/12/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
ESTEVES, T. C. F.; FELBERG, I.; CALADO, V. M. A.; CARRÃO-PANIZZI, M. C. |
Afiliação: |
Thiana C. F. Esteves, UFRJ; ILANA FELBERG, CTAA; Veronica. M. A. Calado, UFRJ; MERCEDES CONCÓRDIA CARRÃO PANIZZI, CNPT. |
Título: |
Effect of black soymilk processing conditions on anthocyanins content. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
IOSR Journal of Environmental Science, Toxicology and Food Technology, v. 11, n. 2, p. 56-60, fev., 2017. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Black soybean has drawn the attention of researchers and consumers because of health issues. The reason is the presence of the well-known antioxidants compounds called anthocyanins, besides isoflavones. However, further technical and scientific information are needed about the characteristics and possibilities of utilization of black soybean to produce some of the most consumed soy foods in the West, such as soymilk and soy beverages. In the present work, five methods of obtaining soymilk from black soybeans were evaluated by checking the profile and total anthocyanins content in the final product. The identification and quantification of black soybean and black soymilk’s anthocyanins were determined by high performance liquid chromatography (HPLC), showing that cyanidin-3-glucoside was the most abundant compound. The best processing method studied was the one with reuse of cooking water and use of milled black soybean seeds as raw material. |
Thesagro: |
Antocianina; Leite de Soja; Processamento. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Trigo (CNPT) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registros recuperados : 21 | |
6. |  | OLIVEIRA, F.; SCHAEFER, C.; ABRAHÃO, W.; ALMEIDA, E. de P. C.; SIMAS, F. Ornithogenic soil toposequence on Rata island, Fernando de Noronha archipelago, south atlantic and quaternary paleoclimatic implications. In: IAG INTERNACIONAL CONFERENCE GEOMORPHOLOGY, 8., 2013, Paris. Resumo... Frankfurt: Association Internacionale des Géomorphologues, 2013.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Solos. |
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9. |  | TAVARES FILHO, J.; FELTRAN, C. T. M.; OLIVEIRA, J. F.; ALMEIDA, E. de; GUIMARÃES, M. de F. Atributos de solo determinantes para a estimativa do índice de estabilidade de agregados. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 47, n. 3, p. 436-441, mar. 2012 Título em inglês: Important soil attributes for estimating the aggregate stability index.Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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10. |  | MACHADO, M. de R.; OLIVEIRA, F. S. de; SCHAEFER, C. E. G. R.; ALMEIDA, E. de P. C. Endemismo pedológico e os solos da Ilha da Trindade: Atlântico Sul, Brasil. Revista do Departamento de Geografia, São Paulo, p. 238-248, 2017. Volume especial. Edição dos Trabalhos do XVII Simpósio Brasileiro de Geografia Física Aplicada e I Congresso Nacional de Geografia, Campinas, jun./jul. 2017.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Solos. |
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11. |  | ALVARENGA, R. C.; GONTIJO NETO, M. M.; CASTRO, A. A. D. N.; COELHO, A. M.; ALMEIDA, E. de P. C. Rendimento do consórcio milho-braquiária brizantha afetado pela localização do adubo e aplicação de herbicida. Revista Brasileira de Milho e Sorgo, Sete Lagoas, v. 10, n. 3, p. 224-234, 2011.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 3 |
Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo; Embrapa Solos. |
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13. |  | ALMEIDA, E. de P. C.; SCHAEFER, C. E. R. G.; OLIVEIRA, F. S. de; MARCIANO, L. da C.; CLEMENTE, A. D. Geoquímica dos solos da Ilha de Trindade, Atlântico Sul, Brasil. Geociências, v. 31, n. 1, p. 57-67, 2012.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 2 |
Biblioteca(s): Embrapa Solos. |
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14. |  | MARTINS, A. L. da S.; SCHULER, A. E.; MONTEIRO, J. M. G.; FIDALGO, E. C. C.; ALMEIDA, E. de P. C. Desenvolvimento rural: uma abordagem participativa em sistemas produtivos na comunidade de Faraó - Cachoeiras de Macacu - RJ. In: CONGRESSO DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE SISTEMA DE PRODUÇÃO, 10., 2014, Foz do Iguaçu, PR. Enfoque sistêmico e agricultura familiar na construção do desenvolvimento rural sustentável. [São Cristóvão]: Sociedade Brasileira de Sistema de Produção, [2014]. 2 p.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Solos. |
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16. |  | OLIVEIRA, F. S. de; SCHAEFER, C. E. G. R.; ABRAHÃO, W. A. P.; ALMEIDA, E. de P. C.; SIMAS, F. N. B. Soil-geomorphology interactions and paleoclimatic implications of an ornithogenic soil toposequence on Rata Island, Fernando de Noronha Archipelago, South Atlantic. Journal of South American Earth Sciences, v. 52, p. 119-128, Jul. 2014.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: A - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Solos. |
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17. |  | BARDUINO, C. N.; OLIVEIRA, F. S.; ALMEIDA, E. de P. C.; RIBEIRO, E. V.; TRINDADE, W. M.; SOUZA, F. C. R. de. Topossequência de solos derivados de mica-xisto-quatzito do grupo itacolomi, quadrilátero ferrífero, MG. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIAS DO SOLO, 34., 2013. Florianópolis. Anais... Viçosa, MG: Sociedade Brasileira de Ciência do Solo, 2013.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Solos. |
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18. |  | MONTEIRO, J. M. G.; BORGES, A. L.; FONSECA, M. J. de O.; MARTINS, A. L. da S.; FIDALGO, E. C. C.; OLIVEIRA, A. P. de; ALMEIDA, E. de P. C.; SCHULER, A. E.; FONTANA, A. Boas práticas agrícolas para a cultura da banana. Rio de Janeiro: Embrapa Solos, 2013. 1 folder.Tipo: Folder/Folheto/Cartilha |
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Solos. |
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19. |  | PIRES, A. J. V.; REIS, R. A.; CARVALHO, G. G. P. de; SIQUEIRA, G. R.; BERNARDES, T. F.; RUGGIERI, A. C.; ALMEIDA, E. de O.; ROTH, M. de T. P. Degradabilidade ruminal da matéria seca, da fração fibrosa e da proteína bruta de forrageiras. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 41, n. 4, p. 643-648, abr. 2006 Título em inglês: Forages dry matter, fibrous fraction and crude protein ruminal degradability.Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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20. |  | ALMEIDA, E. de P. C.; SCHAEFER, C. E. G. R.; OLIVEIRA, F. S.; ALBUQUERQUE FILHO, M. R.; ALVES, R. V.; SÁ, M. M. F.; MELO, V. de F.; CORRÊA, G. R. Topossequência de solos na Ilha da Trindade, Atlântico Sul. Revista Brasileira de Ciência do Solo, Campinas, v. 33, n. 5, p. 1357-1371, 2009.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo; Embrapa Solos. |
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Registros recuperados : 21 | |
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