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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  08/12/2020
Data da última atualização:  08/12/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  ÁVILA, B. P.; REAL, I. M. DA L.; SOARES, M. M.; GUARINO, E. de S. G.; GULARTE, M. A.
Afiliação:  BIANCA PIO ÁVILA, UFPEL; ISADORA MOREIRA DA LUZ REAL, UFPEL; MARIANA MÜHLENBERG SOARES, UFPEL; ERNESTINO DE SOUZA GOMES GUARINO, CPACT; MÁRCIA AROCHA GULARTE, UFPEL.
Título:  Análise do perfil de consumidores de pinhão por meio de método exploratório.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE AGROPECUÁRIA SUSTENTÁVEL, 10., 2020; CONGRESSO INTERNACIONAL DE AGROPECUÁRIA SUSTENTÁVEL, 7., 2020. Anais.
Páginas:  4 p.
Idioma:  Português
Notas:  SIMBRAS. Evento on-line, 16 a 18 de setembro de 2020.
Conteúdo:  O pinhão, semente originária da Araucaria angustifolia, possui uma grande identidade histórica e cultural, principalmente no Sul no Brasil. Devido a necessidade de preservação dessa espécie, objetivou-se estudar o perfil de consumidores de pinhão, a fim de gerar informações que auxiliem no desenvolvimento de uma cadeia produtiva de outros produtos oriundos dessa semente, de modo que possam trazer benefícios socioeconômicos as comunidades dependentes desses recursos e estímulo à um melhor manejo da floresta. Através de um questionário exploratório, verificou-se a grande aceitação desse alimento, no entanto, grande parte dos consumidores ainda desconhecem os desafios da conservação desses recursos florestais.
Thesagro:  Pinhão.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/218948/1/ANAIS-SIMBRAS-2020-PAG-108-111.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPACT21746 - 1UPCAA - DD
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agrobiologia. Para informações adicionais entre em contato com cnpab.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  29/12/1999
Data da última atualização:  31/05/2007
Autoria:  CANTARUTTI, R. B.; TARRE, R.; MACEDO, R.; CADISCH, G.; REZENDE, C. de P.; PEREIRA, J. M.; BRAGA, J. M.; GOMIDE, J. A.; FERREIRA, E.; ALVES, B. J. R.; URQUIAGA, S.; BODDEY, R. M.
Título:  The effect of grazing intensity and the presence of a forage legume on nitrogen dynamics in Brachiaria pastures in the Atlantic forest region of the South of Bahia, Brazil.
Ano de publicação:  2002
Fonte/Imprenta:  Nutrient Cycling in Agroecossytems, Netherlands, v. 64, p. 257-271, 2002.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  It has been shown that with careful grazing management and addition of p and K. but not N. fertilisers Brachiaria pastures are able to maintain sustainable live weight gains over many years. However. standard on-farm practice. which generally involves high stocking rates. leads after a few years to pasture decline due mainly to N deficiency for grass regrowth. To generate an understanding of the mechanism of pasture decline and possible management options to mitigate this process. a study was performed in the Atlantic forest region of the south of Bahia state to study the N dynamics in pastures of Brachiaria humidicola subject to three different stocking rates of beef cattle. with and without the presence of the forage legume Desmodium ovalifolium. Despite the fact that the C:N ratio of the deposited litter was high (60 to 70) the rate of decomposition was very rapid (k --0.07 9 g-l day-1) and annual rates of N turnover through the litter pathway were between 105 and 170 kg N ha-1 year-1. In the grass-only pastures as stocking rate increased from 2 to 3 head ha -1. N recycled in the litter decreased by 11 %. but a further increase to 4 head ha-1 decreased N recycling by 30% suggesting that beyond a certain critical level higher grazing stocking rates would lead to pasture decline if there was no N addition. High stocking rates decreased the proportion of the legume in the sward. but at all rates the concentration of N in both the green and dead grass in the forage on offer a... Mostrar Tudo
Thesagro:  Brachiaria; Leguminosa Forrageira.
Thesaurus NAL:  forage legumes.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAB26896 - 1UPCSP - --0022567
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