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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoVIÉGAS, I. de J. M.; CARVALHO, J. G. de (ed.). Seringueira: nutrição e adubação no Brasil. Brasília, DF: Embrapa Comunicação para Transferência de Tecnologia; Belém: Embrapa Amazônia Oriental, 2000. 284 p. il.

Biblioteca(s): Embrapa Acre; Embrapa Agrobiologia; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Cerrados; Embrapa Clima Temperado; Embrapa Florestas... Mostrar Todas

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2.Imagem marcado/desmarcadoCARVALHO, J. G. de; VIÉGAS, I. de J. M. Caracterização de sintomas de deficiências de nutrientes em Paricá (Schizolobium amazonicum Huber ex. Ducke). Belém, PA: Embrapa Amazônia Oriental, 2004. 6 p. (Embrapa Amazônia Oriental. Circular técnica, 37).

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Florestas; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Rondônia; Embrapa Unidades Centrais.

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3.Imagem marcado/desmarcadoVIEGAS, I. de J. M.; ALVES, R. M. Efeito do fósforo no desenvolvimento de clones de seringueira e sua ação na disponibilidade de zinco. Belém, PA: EMBRAPA-CPATU, 1991. 18 p. il. (EMBRAPA-CPATU. Boletim de pesquisa, 116).

Biblioteca(s): Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Florestas; Embrapa Roraima; Embrapa Tabuleiros Costeiros; Embrapa Unidades Centrais.

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4.Imagem marcado/desmarcadoPEZO PEREZ, N. L.; VIEGAS, I. de J. M. Matéria seca e concentração de macronutrientes em Pueraria phaseoloides L., com dois a oito anos de idade, nas condições de plantações industriais de dendezeiro em latossolo amarelo, Tailandia - Pará. Boletim da Faculdade de Ciências Agrárias do Pará, Belém, PA, n. 28, p. 149-167, jul./dez. 1997.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Florestas.

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5.Imagem marcado/desmarcadoPINHEIRO, E.; PINHEIRO, F. S. V.; CONCEICAO, H. E. O. da; VIEGAS, I. de J. M. O látex e a borracha da mangabeira. Belém, PA: Embrapa Amazônia Oriental, 2004. 32 p. (Embrapa Amazônia Oriental. Documentos, 202).

Biblioteca(s): Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Florestas; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Unidades Centrais.

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6.Imagem marcado/desmarcadoBARCELOS, E.; PACHECO, A. R.; MÜLLER, A. A.; VIEGAS, I. de J. M.; TINÔCO, P. B. Dendê: informações básicas para seu cultivo. Brasília, DF: EMBRAPA-DDT; Belém, PA: EMBRAPA-UEPAE DE Belém; Manaus: EMBRAPA-CNPSD, 1987. 40 p. il. (EMBRAPA-UEPAE DE Belém. Documentos, 1).

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Florestas; Embrapa Rondônia; Embrapa Roraima; Embrapa Unidades Centrais.

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7.Imagem marcado/desmarcadoCRAVO, M. da S.; VIÉGAS, I. de J. M.; BRASIL, E. C. (ed.). Recomendações de adubação e calagem para o Estado do Pará. Belém, PA: Embrapa Amazônia Oriental, 2007. 262 p. il.

Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia; Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Florestas; Embrapa Hortaliças; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Roraima... Mostrar Todas

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8.Imagem marcado/desmarcadoVIEGAS, I. de J. M.; CARVALHO, J. G. de; ROCHA NETO, O. G. da; SANTIAGO, E. A. de. Carência de macronutrientes em plantas de quina. Belém, PA: Embrapa-CPATU, 1998. 31 p. il. (Embrapa-CPATU. Boletim de pesquisa, 192).

Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Cerrados; Embrapa Florestas; Embrapa Rondônia; Embrapa Roraima; Embrapa Semiárido; Embrapa Unidades Centrais.

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9.Imagem marcado/desmarcadoVIÉGAS, I. de J. M.; GONÇALVES, A. A. da S.; FRAZÃO, D. A. C.; CONÇEIÇÃO, H. E. O. da. Efeitos das omissões de macronutrientes e boro na sintomatologia e crescimento em plantas de açaizeiro (Euterpe oleracea Mart). Revista de Ciências Agrárias, Belém, PA, n. 50, p. 129-141, jul./dez. 2008.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Florestas.

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10.Imagem marcado/desmarcadoVIEGAS, I. de J. M.; OLIVEIRA, R. F. de; CRUZ, E. de S.; AZEVEDO, C. E. de. Resposta da seringueira à aplicação de nitrogênio, fósforo e potássio em latossolo amarelo textura média, Ilha do Mosqueiro, Pará. Belém, PA: EMBRAPA-CPATU, 1992. 20 p. il. (EMBRAPA-CPATU. Boletim de pesquisa, 125).

Biblioteca(s): Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Florestas; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Unidades Centrais.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Acre; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Rondônia.
Data corrente:  13/08/2021
Data da última atualização:  16/08/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  SILVA, C. S. da; SILVA, L. M. da; WADT, L. H. de O.; MIQUELONI, D. P.; SILVA, K. E. da; PEREIRA, M. G.
Afiliação:  CAMILA SANTOS DA SILVA, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro; LUCIELIO MANOEL DA SILVA, CPAF-AC; LUCIA HELENA DE OLIVEIRA WADT, CPAF-RO; DANIELA POPIM MIQUELONI, Universidade Federal do Acre (Ufac); KATIA EMIDIO DA SILVA, CPAA; MARCOS GERVASIO PEREIRA, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro.
Título:  Soil classes and properties explain the occurrence and fruit production of Brazil nut.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Ciência do Solo, v. 45, e0200188, 2021.
ISSN:  0100-0683 (impresso) / 1806-9657 (on-line)
DOI:  https://doi.org/10.36783/18069657rbcs20210001
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Soil properties and classes can influence the occurrence of plants and the production of Brazil nut fruits and may have a different distribution between sites. This study aimed to evaluate the relationship of plants' occurrence, production of Brazil nut fruits, and spatial variability of the properties in different soil classes in two Brazil nut stand in the state of Acre, Brazil. The study was conducted in two plots in two native Brazil nut stand, Cachoeira (CP01 and CP02 - plots 1 and 2) and Filipinas (FP01 and FP02 - plots 1 and 2). The soil profiles were described morphologically. Sixty soil samples were collected in each plot. The chemical properties, granulometry, soil density, particle density, and estimated total porosity were determined. The average fruit production was calculated by counting the fruits in a sample of Brazil nut trees. Subsequently, the trees were divided into three classes of production: low (<-1.5 can; the can unit has 18-L, which is able to hold 59 and 77 fruits, respectively, for Cachoeira and Filipinas), medium (1.6 to 3.9 cans), and high (>-4.0 cans). The can unit is the traditional measure of volume in the region and varies according to the locality. Cluster analysis was performed to determine whether there was a difference between Brazil nut stands and soil profiles, and geostatistics was used to evaluate the spatial dependence of soil properties. The highest occurrence of Brazil nut trees with high fruit production (>-4.0 cans) was found in... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Acre; Amazonia Occidental; Amazônia Ocidental; Cachoeira; Castanha do brasil; Clasificación de suelos; Distribución espacial; Filipinas; Nuez del Brasil; Oxisoles; Producción de cultivos; Propiedades fisicoquímicas; Suelos arcillosos; Ultisoles; Western Amazon.
Thesagro:  Argissolos; Bertholletia Excelsa; Castanha do Para; Classificação do Solo; Distribuição Geográfica; Fruto; Latossolo; Produção; Propriedade Físico-Química; Rendimento; Ultissolo.
Thesaurus NAL:  Brazil nuts; Clay soils; Crop production; Fruits; Oxisols; Physicochemical properties; Soil classification; Spatial distribution; Ultisols.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/225174/1/27181.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Acre (CPAF-AC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAA38529 - 1UPCAP - DD
CPAF-AC27181 - 1UPCAP - DD
CPAF-RO18579 - 1UPCAP - DD
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