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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  22/12/1999
Data da última atualização:  11/03/2010
Autoria:  MARTIN-NETO, L.; TABAK, M.; NASCIMENTO, O. R.
Afiliação:  EMBRAPA-CNPDIA; USP-IFSC.
Título:  Reversible structural changes in met Hb and met Mb induced by hydration degree: a quantitative ESR study.
Ano de publicação:  1990
Fonte/Imprenta:  In: PAN AMERICAN ASSOCIATION OF BIOCHEMICAL SOCIETIES CONGRESS, 6., Feb. 1990, Sao Paulo, SP. Abstracts and program... Sao Paulo: Sociedade Brasileira de Bioquimica, 1990.
Páginas:  p.144.
Série:  (SBBq Annual Meeting, 19).
Idioma:  Inglês
Notas:  Ref.C-33.
Conteúdo:  The dehydration of methemoglobins and metmyoglobins was monitored using ESR spectroscopy of the iron signal. The interconversion of the Fe(III) signal between the high spin form (g approximately 6) in solution and low spin forms (at g approximately 2) was quantitatively studied as a function of hydration. The dehydration process leads also to a loss of paramagnetism resulting in the appereance of around 40% Fe(II) in both proteins. In the remaining 60% of Fe(III) ESR is distributed as the residual high spin (g approximately 6 - 5% in MetHb and 35% in MetMb) and low spin forms (hemichromes H and P - 55% in MetHb and only hemichrome H - 25% in MetMb). All conformational changes were reversibly modulated by hydration degree and partially by lyophilization rate. The level of 0.40 grH2O/gr protein to Hb and 0,2 grH2O/gr protein to Mb was the critical hydration for the molecules return to aquo met form and correspond also to a minimal water content necessary to cover all the protein surface as obtained from other techniques. The fact of Hb to require twice more water molecules as compared with Mb to change his conformation could indicate important role in the maintenance of the subunit contacts and communication (cooperation?).
Palavras-Chave:  Change; Degree; ESR; Hydration; Methemoglobin; Metmyoglobin; Structural; Study.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPDIA5219 - 1UPCSP - --PROCI-90.000301990.00030
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Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria Tropical.
Data corrente:  19/01/2010
Data da última atualização:  12/06/2017
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  OLIVEIRA, E. S. de; PESSOA, M. N. G.; VIANA, F. M. P.; LIMA, I. B. de.
Afiliação:  Erivanda Silva de Oliveira, UFC; Maria Nenmaura G. Pessoa, UFC; Francisco Marto Pinto Viana, CNPAT; Ingrid Bernardo de Lima, UFC.
Título:  Avaliação de microrganismos antagonistas no controle de Colletotrichum musae em banana.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  In: REUNIÃO BRASILEIRA SOBRE CONTROLE BIOLÓGICO DE DOENÇAS DE PLANTAS, 10., 2009, Recife. Resumos... Recife: Universidade Federal Rural de Pernambuco, 2009.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Atividade fungitóxica.
Thesagro:  Antagonismo; Pós-Colheita.
Thesaurus NAL:  Colletotrichum musae.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CNPAT-2010/11607/1/RE09129.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAT11607 - 1UPCRA - PPSP 047472009.04747
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