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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Clima Temperado. |
Data corrente: |
19/11/2015 |
Data da última atualização: |
19/02/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
RIBEIRO, J. A.; SEIFERT, M.; NORA, L.; FLORES CANTILLANO, R. F. |
Afiliação: |
Jardel Araujo Ribeiro, UFPEL; Maurício Seifert, UFPEL; Leonardo Nora, UFPEL; RUFINO FERNANDO FLORES CANTILLANO, CPACT. |
Título: |
Maçã cv. Gala minimamente processada e tratada com antioxidantes: quantificação de compostos fenólicos totais e de atividade antioxidante. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPOSIO DE ALIMENTOS, 9., 2015, Passo Fundo. A indústria de alimentos e a saúde do consumidor: [anais]. Passo Fundo: UPF, 2015. Tecnologia de alimentos, trabalho T24. 6 p. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Compostos bioativos; Maçã minimamente processada; Malus domestica Borkh. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/133496/1/Fernando-Cantillano-Simposio-de-Alimentos24.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Clima Temperado (CPACT) |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
03/11/1998 |
Data da última atualização: |
03/11/1998 |
Autoria: |
COURI, S.; FARIAS, A. X. |
Título: |
Genetic improvement of aspergillus niger van tieghem for synthesis of pectinolytic enzyme. |
Ano de publicação: |
1995 |
Fonte/Imprenta: |
Revista de Microbiologia, v.26, n.4, out./dez. 1995. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
A group of 35 morphological mutants with potential for pectilolytic enzyme synthesis was obtained from conidia of aspergillus niger employing conventional techniques of induced mutation with EMS followed by UV irradiation. After 72 h of fermentation under semi-solid condition, one mutnt, A. niger 3T5B8, demonstrated high efficiency in pectinolytic enzyme synthesis. The activities measured in the enzymatic solution for change in the viscosity and the number of reducing groups (expressed as unit) were 282% and 56% respectively, above the obtained for wild A niger, and were 147% and 31% respectively, above the next most efficient mutant, a. niger 5T25A. The mutant A. niger 3T5B8 showed a marked reduction in capacity for sporulatrion, favoring the process of semi-solid fermentation. Another advantage was the absence of sector in colonies grown in complete media. |
Palavras-Chave: |
Enzima pectinolitica; Pectinolytic enzyme. |
Thesagro: |
Aspergillus Niger; Fungo. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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