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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
02/10/2019 |
Data da última atualização: |
14/10/2019 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
RIBASKI, J.; RADOMSKI, M. I.; PORFIRIO-DA-SILVA, V. |
Afiliação: |
JORGE RIBASKI, CNPF; Maria Izabel Radomski (in memoriam), Pesquisadora da Embrapa Florestas; VANDERLEY PORFIRIO DA SILVA, CNPF. |
Título: |
Sistemas silvipastoris em propriedades rurais no Noroeste do Estado do Paraná. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
In: BUNGENSTAB, D. J.; ALMEIDA, R. G. de; LAURA, V. A.; BALBINO, L. C.; FERREIRA, A. D. (Ed.). ILPF: inovação com integração de lavoura, pecuária e floresta. Brasília, DF: Embrapa, 2019. p. 705-714. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
As espécies do gênero Eucalyptus e Corymbia, além da grevílea (Grevillea robusta), são as espécies que representam a maior parte da ocorrência nos sistemas silvipastoris, no Noroeste do Paraná. Os eucaliptos são usados principalmente como fonte de energia (lenha), estacas para cerca e madeira para serraria. Aqueles produtores que optam pela grevílea, geralmente têm um maior interesse pelo conforto térmico que o sistema oferece aos animais, além do uso mais nobre, ou seja, madeira para serraria. Neste capítulo estão relatadas algumas dessas experiências de campo e resultados de pesquisa em andamento, que buscam viabilizar e consolidar os sistemas silvipastoris como uma estratégia de desenvolvimento sustentável para a região. |
Palavras-Chave: |
Braquiária; Grevílea; ILPF; Sistema silvipastoril. |
Thesagro: |
Eucalipto; Gado de Corte; Gado Leiteiro. |
Thesaurus Nal: |
Corymbia. |
Categoria do assunto: |
A Sistemas de Cultivo |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/202862/1/2019-ILPF-inovacao-com-integracao-de-lavoura-pecuaria-e-floresta-2019.pdf
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Marc: |
LEADER 01574naa a2200241 a 4500 001 2112705 005 2019-10-14 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aRIBASKI, J. 245 $aSistemas silvipastoris em propriedades rurais no Noroeste do Estado do Paraná.$h[electronic resource] 260 $c2019 520 $aAs espécies do gênero Eucalyptus e Corymbia, além da grevílea (Grevillea robusta), são as espécies que representam a maior parte da ocorrência nos sistemas silvipastoris, no Noroeste do Paraná. Os eucaliptos são usados principalmente como fonte de energia (lenha), estacas para cerca e madeira para serraria. Aqueles produtores que optam pela grevílea, geralmente têm um maior interesse pelo conforto térmico que o sistema oferece aos animais, além do uso mais nobre, ou seja, madeira para serraria. Neste capítulo estão relatadas algumas dessas experiências de campo e resultados de pesquisa em andamento, que buscam viabilizar e consolidar os sistemas silvipastoris como uma estratégia de desenvolvimento sustentável para a região. 650 $aCorymbia 650 $aEucalipto 650 $aGado de Corte 650 $aGado Leiteiro 653 $aBraquiária 653 $aGrevílea 653 $aILPF 653 $aSistema silvipastoril 700 1 $aRADOMSKI, M. I. 700 1 $aPORFIRIO-DA-SILVA, V. 773 $tIn: BUNGENSTAB, D. J.; ALMEIDA, R. G. de; LAURA, V. A.; BALBINO, L. C.; FERREIRA, A. D. (Ed.). ILPF: inovação com integração de lavoura, pecuária e floresta. Brasília, DF: Embrapa, 2019. p. 705-714.
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Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
13/12/2021 |
Data da última atualização: |
14/12/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
SAPELLI, K. S.; BORBA, K. R.; MIRANDA, M.; SPRICIGO, P. C.; BRESOLIN, J. D.; FOSCHINI, M. M.; CORREA, D. S.; FERREIRA, M. D. |
Afiliação: |
K.S. SAPELLI, UNIVERSIDADE ESTADUAL DO CENTRO-OESTE; K. R. BORBA, UNESP - Araraquara; M. MIRANDA, UNESP - Araraquara; P. C. SPRICIGO, UFSCar; JOANA DIAS BRESOLIN, CNPDIA; MILENE CORSO MITSUYUKI, CNPDIA; DANIEL SOUZA CORREA, CNPDIA; MARCOS DAVID FERREIRA, CNPDIA. |
Título: |
Postharvest quality of papaya fruit wrapped with polyvinyl chloride film added with silver. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
ISHS Acta Horticulturae, v. 1325, p. 265-272, 2021. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
V International Symposium on Postharvest Pathology: From Consumer to Laboratory-Sustainable Approaches to Managing Postharvest Pathogens. |
Conteúdo: |
ABSTRACT: The main goal of this research was to evaluate the postharvest quality during storage of papaya wrapped with polyvinyl chloride containing silver. Fourier Transform Infrared Spectroscopy, scanning electron microscopy and atomic absorption spectroscopy were employed for the film characterization. For the postharvest experiments, unwrapped fruits were compared to individually wrapped ones in both conventional polyvinyl chloride film and polyvinyl chloride film containing silver and stored under two conditions (10 days at 15°C, and 2 days at 22°C to simulate market conditions). The physicochemical analyzes, including soluble solids, titratable acidity, ratio, pH, ascorbic acid, weight loss, firmness and color were performed every two days of storage, while microbiological analyzes were performed on the 1st and 10th day of storage. Sensory analysis was carried on the last day of storage. Physicochemical analyses showed that fruits wrapped with polyvinyl chloride films presented a lower weight loss compared to than unwrapped fruits. These results were in accordance with sensory analysis. More importantly, papaya wrapped with polyvinyl chloride film containing silver kept papaya peel green for longer time causing a delay in ripening, indicating its potential to extend postharvest shelf-life of papaya and reduce postharvest losses. |
Palavras-Chave: |
PVC; Smart packing. |
Thesagro: |
Carica Papaya. |
Thesaurus NAL: |
Microorganisms; Ripening. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/229017/1/Artigo-Po769s-colheita-Embalagem-PVC-e-AgNPs-mama771o-Acta-Horticulturae-2021.pdf
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Marc: |
LEADER 02253naa a2200277 a 4500 001 2137666 005 2021-12-14 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSAPELLI, K. S. 245 $aPostharvest quality of papaya fruit wrapped with polyvinyl chloride film added with silver.$h[electronic resource] 260 $c2021 500 $aV International Symposium on Postharvest Pathology: From Consumer to Laboratory-Sustainable Approaches to Managing Postharvest Pathogens. 520 $aABSTRACT: The main goal of this research was to evaluate the postharvest quality during storage of papaya wrapped with polyvinyl chloride containing silver. Fourier Transform Infrared Spectroscopy, scanning electron microscopy and atomic absorption spectroscopy were employed for the film characterization. For the postharvest experiments, unwrapped fruits were compared to individually wrapped ones in both conventional polyvinyl chloride film and polyvinyl chloride film containing silver and stored under two conditions (10 days at 15°C, and 2 days at 22°C to simulate market conditions). The physicochemical analyzes, including soluble solids, titratable acidity, ratio, pH, ascorbic acid, weight loss, firmness and color were performed every two days of storage, while microbiological analyzes were performed on the 1st and 10th day of storage. Sensory analysis was carried on the last day of storage. Physicochemical analyses showed that fruits wrapped with polyvinyl chloride films presented a lower weight loss compared to than unwrapped fruits. These results were in accordance with sensory analysis. More importantly, papaya wrapped with polyvinyl chloride film containing silver kept papaya peel green for longer time causing a delay in ripening, indicating its potential to extend postharvest shelf-life of papaya and reduce postharvest losses. 650 $aMicroorganisms 650 $aRipening 650 $aCarica Papaya 653 $aPVC 653 $aSmart packing 700 1 $aBORBA, K. R. 700 1 $aMIRANDA, M. 700 1 $aSPRICIGO, P. C. 700 1 $aBRESOLIN, J. D. 700 1 $aFOSCHINI, M. M. 700 1 $aCORREA, D. S. 700 1 $aFERREIRA, M. D. 773 $tISHS Acta Horticulturae$gv. 1325, p. 265-272, 2021.
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Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
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