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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agricultura Digital. |
Data corrente: |
17/07/2009 |
Data da última atualização: |
11/11/2010 |
Autoria: |
IDE, C. D.; PEREIRA, M. G.; PEREIRA, T. N. S. |
Afiliação: |
CARLOS DAVID IDE, PESAGRO-RIO; MESSIAS GONZAGA PEREIRA, UENF; TELMA NAIR SANTANA PEREIRA, UENF. |
Título: |
Use of testers for combining ability and selection of papapya hybrids. |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
Crop Breeding and Applied Biotechnology, Londrina, v. 9, n. 1, p. 60-66, Mar. 2009. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Using methods for estimating combining ability with the use of testers, where one or more genotypes arecrossed with all the plant material to be investigated, is simpler and faster than a diallel. The objective was to make use oftesters to select hybrids with a level of yield capacity and fruit quality that justifies their selection. A test was performed with20 papaya hybrids from the crossing of 13 'Solo'with tester' Formosa '(JS-12), and seven 'Formosa' lines, crossed with tester'Solo' (SS 72/12) in Linhares, state of Espirito Santo, between August 2006 and July 2007. The specific combining ability wasdetermined for 14 traits of papaya by the difference between the overall mean and the mean of each hybrid crossed with thetesters. The genotypes with the best values of Specific Combining Ability (SCA) for yield traits and fruit quality were: JS-12 xSS 72/12; JS-12 x São Mateus and SS72/12 x Sekati, particularly the latter. |
Palavras-Chave: |
Capacidade combinatória; Capacidade específica de combinação; Carica papaya L; Híbridos de mamoeiro; Parâmetros genéticos; Testadores. |
Thesagro: |
Agricultura; Biotecnologia; Genética; Índice de Seleção. |
Categoria do assunto: |
G Melhoramento Genético |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA) |
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Registros recuperados : 5 | |
1. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | AMORIM, H. C. de; HENZ, G. P.; MATTOS, L. M. Perdas pós-colheita em rúcula comercializada no mercado varejista do Distrito Federal. Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 25, n. 1, ago. 2007. S133. Suplemento. Trabalho apresentado no 47. Congresso Brasileiro de Olericultura, 4. Simpósio Brasileiro sobre Cucurbitáceas, 2007. Porto Seguro. Resumo 723.Tipo: Resumo em Anais de Congresso | Circulação/Nível: -- - -- |
Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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4. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | MATTOS, L. M.; HENZ, G. P.; MORETTI, C. L.; AMORIM, H. C. de; SOUSA, R. M. D.; RIBEIRO, C. S. da C.; CARVALHO, S. I. C. de. Atividade respiratória de pimentas (Capsicum chinense L.) durante o armazenamento. Horticultura Brasileira, Brasília, DF, v. 25, n. 1, ago. 2007. S132. Suplemento. Trabalho apresentado no 47. Congresso Brasileiro de Olericultura, 4. Simpósio Brasileiro sobre Cucurbitáceas, 2007. Porto Seguro. Resumo 714.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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5. | ![Imagem marcado/desmarcado](/consulta/web/img/desmarcado.png) | MATTOS, L. M.; HENZ, G. P.; MORETTI, C. L.; AMORIM, H. C. de; SOUSA, R. M. D.; RIBEIRO, C. S. da C.; CARVALHO, S. I. C. de. Atividade respiratória de pimentas (Capsicum chinense L.) durante o armazenamento. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE OLERICULTURA, 47.; SIMPÓSIO BRASILEIRO SOBRE CUCURBITÁCEAS, 4., 2007, Porto Seguro. Resgatando e valorizando as hortaliças subutilizadas. Porto Seguro: Associação Brasileira de Horticultura, 2007.Tipo: Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica |
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