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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoMONTEIRO; M. B. de O.; PEREIRA; R. P. W.; ABREU; H. dos S. Bioquimíca da lignificação de células xilemáticas. Floresta e Ambiente, Seropédica, v. 11, n. 2, p. 48-57, ago./dez. 2004.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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2.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA; R. P. W.; MONTEIRO; M. B. de O.; ABREU; H. dos S. Os fitohormônios na formação da madeira. Floresta e Ambiente, Seropédica, v. 11, n. 2, p. 40-47, ago./dez. 2004.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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3.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, R. P. W.; MONTEIRO, M. B. O.; ABREU, F. A.; ABREU, H. S. Formação de lignina não tradicional por dois caminhos (técnica de transgenia e indução por oxigênio) para defesa de plantas. In: CONGRESSO E EXPOSIÇÃO INTERNACIONAL SOBRE FLORESTAS, 6., 2000, Porto Seguro. Resumos técnicos. Rio de Janeiro: Instituto Ambiental Biosfera, 2000. p. 404-406.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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4.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, R. P. W.; ABREU, H. dos S.; MONTEIRO, M. B. de O.; SOUZA, N. D. de. Variação ligno-anatômica em mudas de Eucalyptus grandis (Hill ex Maiden) tratadas com reguladores de crescimento. Cerne, Lavras, v. 17, n. 3, p. 369-375, jul./set. 2011.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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5.Imagem marcado/desmarcadoFIRMINO, A.; ABREU, H. dos S.; NASCIMENTO, A. M. do; PEREIRA, R. P. W.; MONTEIRO, M. B. de O.; SOUSA, E. L. de; MAÊDA, J. M. Lignification of Solanum gilo Raddi induced by calcium nutrition. Floresta e Ambiente, Rio de Janeiro, v. 10, n. 2, p. 105-107, ago./dez. 2003.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  28/05/2018
Data da última atualização:  29/04/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  CRUCELLO, J.; MIRON, L. F. O.; FERREIRA, V. H. C.; NAN, H.; MARQUES, M. O. M.; RITSCHEL, P. S.; ZANUS, M. C.; ANDERSON, J. L.; POPPI, R. J.; HANTAO, L. W.
Afiliação:  Juliana Crucello, Institute of Chemistry, Universidade Estadual de Campinas, 270 Monteiro Lobato, Campinas, SP 13083-970, Brazil; Luiz F. O. Miron, Institute of Chemistry, Universidade Estadual de Campinas, 270 Monteiro Lobato, Campinas, SP 13083-970, Brazil; Victor H. C. Ferreira, Institute of Chemistry, Universidade Estadual de Campinas, 270 Monteiro Lobato, Campinas, SP 13083-970, Brazil; He Nan, Department of Chemistry, Iowa State University, Ames, IA 50011, USA; Marcia O. M. Marques, Agronomic Institute of Campinas, Campinas, SP 13012-970, Brazil; PATRICIA SILVA RITSCHEL, CNPUV; MAURO CELSO ZANUS, CNPUV; Jared L. Anderson, Department of Chemistry, Iowa State University, Ames, IA 50011, USA; Ronei J. Poppi, National Institute of Science and Technology in Bioanalytics (INCTBio), Campinas, SP 13083-970, Brazil; Leandro W. Hantao, Institute of Chemistry, Universidade Estadual de Campinas, 270 Monteiro Lobato, Campinas, SP 13083-970, Brazil.
Título:  Characterization of the aroma profile of novel Brazilian wines by solid-phase microextraction using polymeric ionic liquid sorbent coatings.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Analytical and Bioanalytical Chemistry, online, May 2018.
DOI:  https://doi.org/10.1007/s00216-018-1134-3
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  In this study, a series of polymeric ionic liquid (PIL) sorbent coatings is evaluated for the extraction of polar volatile organic compounds (VOCs) from Brazilian wines using headspace solid-phase microextraction (HS-SPME), including samples from ?Isabella? and ?BRS Magna? cultivars?the latter was recently introduced by the Brazilian Agricultural Research Corporation ? National Grape & Wine Research Center. In this study, a series of polymeric ionic liquid (PIL) sorbent coatings is evaluated for the extraction of polar volatile organic compounds (VOCs) from Brazilian wines using headspace solid-phase microextraction (HS-SPME), including samples from ?Isabella? and ?BRS Magna? cultivars?the latter was recently introduced by the Brazilian Agricultural Research Corporation ? National Grape & Wine Research Center. The structurally tuned SPME coatings were compared to the commercial SPME phases, namely poly(acrylate) (PA) and divinylbenzene/carboxen/poly(dimethylsiloxane) (DVB/CAR/PDMS). The separation, detection and identification of the aroma profileswere obtained using comprehensive two-dimensional gas chromatography mass spectrometry (GC×GC-MS). The best performing PIL-based SPME fiber, namely 1-hexadecyl-3-vinylimidazolium bis[(trifluoromethyl)sulfonyl]imide with 1,12-di(3-vinylimidazolium)dodecane dibis[(trifluoromethyl)sulfonyl]imide incorporated cross-linker supported on an elastic nitinol wire, exhibited superior performance to DVB/CAR/PDMS regarding the average number o... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Flavor and aroma; Foodomics; Sensomics.
Thesaurus NAL:  Biomarkers; Food chemistry.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/177777/1/Crucello-et-al-2018-Analytical-and-Bioanalytical-Chemistry.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV17723 - 1UPCAP - DD18.02341
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