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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
02/03/2009 |
Data da última atualização: |
19/03/2014 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
MASCHIO, W.; BROWN, G. G. |
Afiliação: |
Wagner Maschio, Universidade Tuiutí do Paraná; George G. Brown, Embrapa Florestas. |
Título: |
Populações de minhocas em sistemas agroflorestais e mata atlântica em regeneração nos municípios de Barra do Turvo, SP, e Adrianópolis, PR. |
Ano de publicação: |
2008 |
Fonte/Imprenta: |
In: EVENTO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA FLORESTAS, 7., 2008, Colombo. Anais. Colombo: Embrapa Florestas, 2008. |
Descrição Física: |
1 CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Resumo. |
Palavras-Chave: |
Indicador biológico; Sistemas agroflorestais. |
Thesagro: |
Fauna Edáfica. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/99646/1/2008-RAC-PopulacoesMinhocas.pdf
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Marc: |
LEADER 00635nam a2200169 a 4500 001 1315579 005 2014-03-19 008 2008 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aMASCHIO, W. 245 $aPopulações de minhocas em sistemas agroflorestais e mata atlântica em regeneração nos municípios de Barra do Turvo, SP, e Adrianópolis, PR. 260 $aIn: EVENTO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA FLORESTAS, 7., 2008, Colombo. Anais. Colombo: Embrapa Florestas$c2008 300 $c1 CD-ROM. 500 $aResumo. 650 $aFauna Edáfica 653 $aIndicador biológico 653 $aSistemas agroflorestais 700 1 $aBROWN, G. G.
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Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
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Biblioteca |
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Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
28/10/2022 |
Data da última atualização: |
28/11/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
LIMA, J. R.; SILVA, C. M. |
Afiliação: |
JANICE RIBEIRO LIMA, CTAA; CAROLINE MELLINGER SILVA, CTAA. |
Título: |
Pulses-derived proteins for the plant-based market: opportunities to reduce postharvest loss and waste. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Current Opinion in Biotechnology, v. 78, 102820, Dec. 2022. p. 1-8. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.copbio.2022.102820 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Pulses are one of the main global food sources and have become even more essential after the enormous growth of the plant-based food market. Among the losses and waste throughout the supply chain, postharvest ones and industrial sidestreams from protein processing are of special interest. In this review, we present the main reasons for postharvest losses, and strategies to reduce them. We also describe how to value the waste fractions generated from obtaining pulses' proteins and ways to enhance the proteins' functionalities. Fermentation and the use of enzymes were emphasized as biotechnological tools to develop new food ingredients and products. |
Thesagro: |
Biotecnologia; Enzima; Fermentação; Ingrediente; Perda Pós-Colheita; Processamento; Proteína; Tecnologia de Alimento. |
Thesaurus NAL: |
Enzymes; Fermentation wastes; Food biotechnology; Food processing; Food processing plants; Food processing wastes; Food technology; Ingredients; Plant proteins; Plant-based foods; Postharvest losses; Proteins. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
LEADER 01797naa a2200385 a 4500 001 2147862 005 2022-11-28 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.copbio.2022.102820$2DOI 100 1 $aLIMA, J. R. 245 $aPulses-derived proteins for the plant-based market$bopportunities to reduce postharvest loss and waste.$h[electronic resource] 260 $c2022 520 $aPulses are one of the main global food sources and have become even more essential after the enormous growth of the plant-based food market. Among the losses and waste throughout the supply chain, postharvest ones and industrial sidestreams from protein processing are of special interest. In this review, we present the main reasons for postharvest losses, and strategies to reduce them. We also describe how to value the waste fractions generated from obtaining pulses' proteins and ways to enhance the proteins' functionalities. Fermentation and the use of enzymes were emphasized as biotechnological tools to develop new food ingredients and products. 650 $aEnzymes 650 $aFermentation wastes 650 $aFood biotechnology 650 $aFood processing 650 $aFood processing plants 650 $aFood processing wastes 650 $aFood technology 650 $aIngredients 650 $aPlant proteins 650 $aPlant-based foods 650 $aPostharvest losses 650 $aProteins 650 $aBiotecnologia 650 $aEnzima 650 $aFermentação 650 $aIngrediente 650 $aPerda Pós-Colheita 650 $aProcessamento 650 $aProteína 650 $aTecnologia de Alimento 700 1 $aSILVA, C. M. 773 $tCurrent Opinion in Biotechnology$gv. 78, 102820, Dec. 2022. p. 1-8.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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