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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoMEYER; F. S.; GUIMARÃES; P. J. F.; GOLDENBERG; R. Uma nova espécie de Tibouchina Aubl. (Melastomataceae) e notas taxonômicas sobre o gênero no Estado do Paraná, Brasil. Hoehnea, São Paulo, v.36, p.139-148, 2009.

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2.Imagem marcado/desmarcadoFERNANDES, A. P. D.; GUIMARÃES, P. P.; BRAZ, E. M.; HOEFLICH, V. A.; ARCE, J. E. Alternativas de planejamento para a exploração florestal. Floresta, Curitiba, v. 43, n. 3, p. 339-350, jul./set. 2013.

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3.Imagem marcado/desmarcadoFIEDLER, N. C.; WANDERLEY, F. B.; GUIMARÃES, P. P.; PERONI, L.; ALVES, R. T.; MÔRA, R. Avaliação dos limites recomendados de cargas manuseadas na produção de mudas em viveiros florestais. Floresta, Curitiba, v. 39, n. 4, p. 773-782, out./dez. 2009.

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4.Imagem marcado/desmarcadoFIEDLER, N. C.; WANDERLEY, F. B.; GUIMARÃES, P. P.; ALVES, R. T. Avaliação dos limites recomendados de pesos no manuseio de cargas em marcenarias. Cerne, Lavras, v. 14, n. 2, p. 133-140, abr./jun. 2008.

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5.Imagem marcado/desmarcadoFIEDLER, N. C.; ALVES, R. T.; GUIMARÃES, P. P.; WANDERLEY, F. B. Análise da carga física de trabalho dos operadores em marcenarias no sul do Espírito Santo. Floresta, Curitiba, v. 38, n. 3, p. 413-419, jul./set. 2008.

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6.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, D. P.; FIEDLER, N. C.; GUIMARÃES, P. P.; MÔRA, R.; BONZAN, H. M. R.; PLASTER, O. B. Avaliação da qualidade do corte florestal com motosserra. Cerne, Lavras, v. 18, n. 2, p. 197-203, abr./jun. 2012.

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7.Imagem marcado/desmarcadoCARMO, F. C. de A. do; FIEDLER, N. C.; GUIMARÃES, P. P.; PEREIRA, D. P.; ANDRADE, W. S. de P. Análise de custo da implantação de cultivos de eucalipto em áreas acidentadas no sul do Espírito Santo. Cerne, Lavras, v. 17, n. 4, p. 473-479, out./dez. 2011.

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8.Imagem marcado/desmarcadoFIEDLER, N. C.; ALVES, R. T.; GUIMARÃES, P. P.; WANDERLEY, F. B.; MINETTE, L. J.; SOUZA, A. P. de. Análise das vibrações transmitidas aos trabalhadores em marcenarias no sul do Espírito Santo. Cerne, Lavras, v. 16, n. 2, p. 235-242, abr./jun. 2010.

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9.Imagem marcado/desmarcadoGONÇALVES, J. de L.; NAKAJIMA, N. Y.; ISBAEX, C.; GUIMARÃES, P. P.; HOSOKAWA, R. T.; QUARTUCCI, F. Estudo de tempo e movimento na etapa de seleção de mudas em um viveiro florestal. Floresta, Curitiba, v. 44, n. 4, p. 647-656, 2014.

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10.Imagem marcado/desmarcadoFIEDLER, N. C.; WANDERLEY, F. B.; NOGUEIRA, M.; OLIVEIRA, J. T. da S.; GUIMARÃES, P. P.; ALVES, R. T. Otimização do layout de marcenarias no sul do espírito santo baseado em parâmetros ergonômicos e de produtividade. Revista Árvore, Viçosa, MG, v. 33, n. 1, p. 161-170, jan./fev. 2009.

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11.Imagem marcado/desmarcadoROCHA; E. B. da; FIEDLER; N. C.; ALVES; R. T.; LOPES; E. da S.; GUIMARÃES; P. P.; PERONI; L. Produtividade e custos de um sistema de colheita de árvores inteiras. Cerne, Lavras, v. 15, n. 3, p. 372-381, jul./set. 2009.

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12.Imagem marcado/desmarcadoFIEDLER, N. C.; OLIVEIRA, J. T. da S.; GUIMARÃES, P. P.; ALVES, R. T.; WANDERLEY, F. B.; OLIVEIRA, J. G. L. de; MORA, R. Influência da massa específica aparente da madeira no ruído produzido durante o processamento secundário: estudo de caso. Floresta, Curitiba, v. 39, n. 2, p. 401-408, abr./jun. 2009.

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13.Imagem marcado/desmarcadoGUIMARÃES, P. P.; FIEDLER, N. C.; CARMO, F. C. de A. do; OLIVEIRA, J. T. da S.; MINETTE, L. J.; MAZIERO, R. Adequação do layout de uma fábrica de ferramentas florestais baseado em parâmetros ergonômicos. Floresta, Curitiba, v. 43, n. 4, p. 515-523, out./dez. 2013.

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14.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, D. P.; FIEDLER, N. C.; LIMA, J. S. de S.; GUIMARÃES, P. P.; MÔRA, R.; CARMO, F. C. de A. do. Eficiência da subsolagem na profundidade de preparo do solo em função da declividade do terreno. Cerne, Lavras, v. 18, n. 4, p. 607-612 out./dez. 2012.

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15.Imagem marcado/desmarcadoFIEDLER, N. C.; CARMO, F. C. de A. do; PEREIRA, D. P.; GUIMARÃES, P. P.; RÓS, E. B. da; MARIN, H. B. Viabilidade técnica e econômica de plantios comerciais em áreas acidentadas no sul do Espírito Santo. Ciência Florestal, Santa Maria, v. 21, n. 4, p. 745-753, out./dez. 2011.

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16.Imagem marcado/desmarcadoANDRADE, B. O.; DRÖSE, W.; AGUIAR, C. A. de; AIRES, E. T.; ALVARES, D. J.; BARBIERI, R. L.; CARVALHO, C. J. B. de; BARTZ, M.; BECKER, F. G.; BENCKE, G. A.; BENEDUZI, A.; SILVA, J. B.; BLOCHTEIN, B.; BOLDRINI, I. I.; BOLL, P. K.; BORDIN, J.; SILVEIRA, R. M. B. da; MARTINS, M. B.; BOSENBECKER, C.; BRACCINI, J.; BRAUN, B.; BRITO, R.; BROWN, G. G.; BÜNEKER, H. M.; BUZATTO, C. R.; CAVALLERI, A.; CECHIN, S. Z.; COLOMBO, P.; CONSTANTINO, R.; COSTA, C. F. da; DALZOCHIO, M. S.; OLIVEIRA, M. G. de; DIAS, R. A.; SANTOS, L. A. dos; DUARTE, A. da F.; DUARTE, J. L. P.; DURIGON, J.; SILVA, M. E. da; FERREIRA, P. P. A.; FERREIRA, T.; FERRER, J.; FERRO, V. G.; FONTANA, C. S.; FREIRE, M. D.; FREITAS, T. R. O.; GALIANO, D.; GARCIA, M.; SANTOS, T. G. dos; GOMES, L. R. P.; GONZATTI, F.; GOTTSCHALK, M. S.; GRACIOLLI, G.; GRANADA, C. E.; GRINGS, M.; GUIMARÃES, P. S.; HEYDRICH, I.; IOP, S.; JARENKOW, J. A.; JUNGBLUTH, P.; KÄFFER, M. I.; KAMINSKI, L. A.; KENNE, D. C.; KIRST, F. D.; KROLOW, T. K.; KRÜGER, R. F.; KUBIAK, B. B.; LEAL-ZANCHET, A. M.; LOEBMANN, D.; LUCAS, D. B.; LUCAS, E. M.; LUZA, A. L.; MACHADO, I. F.; MADALOZZO, B.; MAESTRI, R.; MALABARBA, L. R.; MANEYRO, R.; MARINHO, M. A. T.; MARQUES, R.; MARTA, K. da S.; MARTINS, D. da S.; MARTINS, G. da S.; MARTINS, T. R.; MELLO, A. S. de; MELLO, R. L.; MENDONÇA JUNIOR, M. de S.; MORAIS, A. B. B. de; MOREIRA, F. F. F.; MOREIRA, L. F. B.; MOURA, L. de A.; NERVO, M. H.; OTT, R.; PALUDO, P.; PASSAGLIA, L. M. P.; PÉRICO, E.; PETZHOLD, E. S.; PIRES, M. M.; POPPE, J. L.; QUINTELA, F. M.; RAGUSE-QUADROS, M.; PEREIRA, M. J. R.; RENNER, S.; RIBEIRO, F. B.; RIBEIRO, J. R. I.; RODRIGUES, E. N. L.; RODRIGUES, P. E. S.; ROMANOWSKI, H. P.; RUSCHEL, T. P.; SACCOL, S. da S. A.; SAVARIS, M.; SILVEIRA, F. S.; SCHMITZ, H. J.; SIEGLOCH, A. E.; SIEWERT, R. R.; SILVA FILHO, P. J. S. da; SOARES, A. G.; SOMAVILLA, A.; SPEROTTO, P.; SPIES, M. R.; TIRELLI, F. P.; TOZETTI, A. M.; VERRASTRO, L.; ELY, C. V.; SILVA, Â. Z. da; ZANK, C.; ZEFA, E.; OVERBECK, G. E. 12,500+ and counting: biodiversity of the Brazilian Pampa Frontiers of Biogeography, v. 15, n. 2, e59288, 2023. 1948-6596

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Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  05/10/2017
Data da última atualização:  19/05/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  MARTINS, L. H. da S.; MOREIRA NETO, J.; LOPES, A. S.; RODRIGUES, A. M. da C.; CARVALHO, A. V.; OLIVEIRA, J. A. R. de; MOREIRA, D. K. T.
Afiliação:  Luiza Helena da Silva Martins, UNICAMP; João Moreira Neto, UNICAMP; Alessandra Santos Lopes, UFPA; Antônio Manoel da Cruz Rodrigues, UFPA; ANA VANIA CARVALHO, CPATU; Johnatt Allan Rocha de Oliveira, UFPA; Débora Kono Taketa Moreira, UNICAMP.
Título:  Study of preparation, composition and moisture sorption isotherm of Amazon River shrimp meal.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  LWT - Food Science and Technology, v. 79, p. 376-383, June 2017.
DOI:  http://dx.doi.org/10.1016/j.lwt.2017.01.054
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Amazon River shrimp plays an important role in artisanal fishing in Brazil's Northern region, is common to observe its disposal in commercial fishing over higher economic value fish (bycatch), which is source of environmental drawbacks. The Amazon River shrimp processing is important to extend and add value to a high nutritional product. The shrimp meal production is an alternative to the processing. This work presents a shrimp meal preparation, physicochemical composition, as well as its technological functional properties, sorption isotherm and sensory analysis of a mix of cassava flour (93 g/100 g) and shrimp meal (7 g/100 g). The results showed high content in protein (67.55 g/100 g), besides palmitic fatty acids - 16:0, 13.58 g/100 g; stearic - 18:0, 5.42 g/100 g; oleic - 18:1n-9 16.20 g/100 g and docosenoic - 22:1, 13.12 g/100 g of total fatty acid in the shrimp meal composition. An extruded product was obtained (7 g/100 g of shrimp meal/93 g/100 g of cassava flour) with 78% of acceptance in sensory analysis. The Amazon River shrimp meal is potentially nutritional and it can add up value to nutritionally poorer food.
Palavras-Chave:  Análise sensorial.
Thesagro:  Camarão; Composição Química; Farinha.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATU54187 - 1UPCAP - DD
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