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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
06/01/2021 |
Data da última atualização: |
12/04/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
GODOY, R. C. B. de; FRIZON, C. N. T.; HOFFMANN-RIBANI, R.; GARRUTI, D. dos S.; CHAMBERS, E. |
Afiliação: |
ROSSANA CATIE BUENO DE GODOY, CNPF; Cátia Nara Tobaldini Frizon, UFPR, Programa de Pós Graduação em Eng. de Alimentos; Rosemary Hoffmann-Ribani, UFPR, Programa de Pós Graduação em Eng. de Alimentos; DEBORAH DOS SANTOS GARRUTI, CNPAT; Edgar Chambers, Kansas State University. |
Título: |
Chewing gums with yerba mate and different flavors: an initial study with consumers. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Food Processing and Preservation, v. 45, n. 2, e15175, Feb. 2021. 12 p. |
DOI: |
https://doi.org/10.1111/jfpp.15175 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Innovative flavors are trends in the chewing gums market. Nine formulation on gums made with different kinds of yerba mate and flavors were evaluated. A time?intensity test was carried out to estimate how long the taste lasted. The MDPREF PCA graph showed that de first two dimensions explained 45.42% of the total variance. Three groups were noted: samples elaborated with chamomile (forced and aged yerba mate); samples with toasted/chamomile and natural/green apple; and all the samples flavored with orange and flavored with green apple (forced aged and toasted). Yerba mate forced aged with orange and green apple flavors were preferred by the consumers. The total duration of the stimulus was just over 5 min. This study suggests that the combination of yerba mate with other flavors has potential for use in chewing gums, however, it needs to be optimized to improve the acceptance and the duration of the flavor. |
Palavras-Chave: |
Análise sensorial; Chiclete; Consumers; Consumidores; Erva mate; Goma de mascar; Multivariate techniques; Sensory analysis. |
Thesagro: |
Consumidor; Ilex Paraguariensis. |
Thesaurus Nal: |
Chewing gum; Consumers (people); Yerba mate. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Meio-Norte. |
Data corrente: |
16/03/2011 |
Data da última atualização: |
19/12/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
SANTOS, N. P. da S.; BRANCO, J. da F. C.; CAMPELO, J. E. G.; SARMENTO, J. L. R.; ARAUJO, A. M. de; MACHADO, T. M. M. |
Afiliação: |
NATANAEL PEREIRA DA SILVA SANTOS, UFPI; JOSÉ DA FONSECA CASTELO BRANCO, UFPI; JOSÉ ELIVALTO GUIMARÃES CAMPELO, UFPI; JOSÉ LINDENBERG ROCHA SARMENTO, UFPI; ADRIANA MELLO DE ARAUJO, CPAMN; THEA MIRIAN MEDEIROS MACHADO, UFV. |
Título: |
Descrição da caprinocultura em sistema extensivo de criação no Estado do Piauí. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 47., 2010, Salvador. Empreendedorismo e progresso científicos na zootecnia brasileira de vanguarda: anais. Salvador: SBZ, 2010. |
Páginas: |
3 p. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Microrregiões; Perfil tecnológico; Setor agrário; Sistema de criação. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/29782/1/5359descricao.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Meio-Norte (CPAMN) |
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