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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
27/01/2014 |
Data da última atualização: |
27/01/2014 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
ALMEIDA, D.; SANTOS, J. E. dos; SCARIOT, E. C.; FUSHITA, A. T.; MAZZA, C. A. da S.; MAZZA, M. C. M. |
Afiliação: |
Dayana Almeida, PPGERN/UFSCar; José Eduardo dos Santos, Laboratório de Análise e Planejamento Ambiental (L APA)/UFSCar; Eliziane Carla Scariot, PPG-ERN UFSCar; Angela Terumi Fushita, Laboratório de Análise e Planejamento Ambiental (L APA)/UFSCar; CARLOS ALBERTO DA SILVA MAZZA, CNPF; MARIA CRISTINA MEDEIROS MAZZA, CNPF. |
Título: |
Modeladores condicionantes da paisagem do entorno da Floresta Nacional de Irati. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
SIMPÓSIO DE ECOLOGIA, 2013, São Carlos, SP. 100 questões para a conservação da biodiversidade brasileira. São Carlos, SP: PPGERN-UFSCAR, 2013. |
Páginas: |
p. 58 |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Resumo. |
Palavras-Chave: |
Flona de Irati; Floresta Nacional; Paraná; Remanescente; Unidade de Conservação; Vegetação natural. |
Thesagro: |
Conservação. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/95837/1/2013-C.Mazza-SE-Modeladores.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
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Biblioteca |
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URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Suínos e Aves. |
Data corrente: |
29/12/2023 |
Data da última atualização: |
29/12/2023 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
FEDDERN, V.; HUBER, E.; BIASI, V.; KAWSKI, V. L. |
Afiliação: |
VIVIAN FEDDERN, CNPSA; EDUARDO HUBER; VANESSA BIASI; VICKY LILGE KAWSKI, CNPSA. |
Título: |
Emulsified meat product with fibers for reducing fat content. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
In: VERRUCK, S.; MARSICO, E. T. (ed.). Functional meat products. New York: Humana Press/Springer, Dec 2023. (Methods and Protocols in Food Science). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Abstract: Meat products are rich in almost every macro- and micronutrient, with the exception of carbohydrates and fibers. Despite all the benefits provided by meat intake, consumers’ perception is towards reduction of fat in their diets. Therefore, one of the alternatives to overcome this desire is to reformulate meat products to meet this demand. Fiber is being used as fat replacer in emulsified products, and depending on the concentration in the final product, it may pose nutraceutical appeal. In order to collaborate to better understand the mortadella production, this chapter brings a protocol containing the steps of mortadella development added with fibers and the necessary determinations once the final product is achieved. |
Palavras-Chave: |
Fiber; Functional; Produtos cárneos emulsionados. |
Thesagro: |
Fibra; Mortadela; Produto Derivado da Carne; Salsicha. |
Thesaurus NAL: |
Meat; Mortadella; Sausages. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01560naa a2200277 a 4500 001 2160341 005 2023-12-29 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aFEDDERN, V. 245 $aEmulsified meat product with fibers for reducing fat content.$h[electronic resource] 260 $c2023 520 $aAbstract: Meat products are rich in almost every macro- and micronutrient, with the exception of carbohydrates and fibers. Despite all the benefits provided by meat intake, consumers’ perception is towards reduction of fat in their diets. Therefore, one of the alternatives to overcome this desire is to reformulate meat products to meet this demand. Fiber is being used as fat replacer in emulsified products, and depending on the concentration in the final product, it may pose nutraceutical appeal. In order to collaborate to better understand the mortadella production, this chapter brings a protocol containing the steps of mortadella development added with fibers and the necessary determinations once the final product is achieved. 650 $aMeat 650 $aMortadella 650 $aSausages 650 $aFibra 650 $aMortadela 650 $aProduto Derivado da Carne 650 $aSalsicha 653 $aFiber 653 $aFunctional 653 $aProdutos cárneos emulsionados 700 1 $aHUBER, E. 700 1 $aBIASI, V. 700 1 $aKAWSKI, V. L. 773 $tIn: VERRUCK, S.; MARSICO, E. T. (ed.). Functional meat products. New York: Humana Press/Springer, Dec 2023. (Methods and Protocols in Food Science).
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Registro original: |
Embrapa Suínos e Aves (CNPSA) |
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