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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
16/02/2017 |
Data da última atualização: |
16/02/2017 |
Tipo da produção científica: |
Nota Técnica/Nota Científica |
Autoria: |
FRAGOSO, R. de O.; STUEPP, C. A.; CARPANEZZI, A. A.; WENDLING, I.; ZUFFELLATO-RIBAS, K. C.; KOEHLER, H. S. |
Afiliação: |
Rosimeri de Oliveira Fragoso, UFPR; Carlos André Stuepp, UFPR; ANTONIO APARECIDO CARPANEZZI, CNPF; IVAR WENDLING, CNPF; Katia Christina Zuffellato-Ribas, UFPR; Henrique Soares Koehler, UFPR. |
Título: |
Substratos renováveis na produção de mudas de Ficus enormis proveniente de jardim clonal. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Florestal Brasileira, Colombo, v. 36, n. 88, p. 537-541, out./dez. 2016. |
DOI: |
10.4336/2016.pfb.36.88.1246 |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Nota científica. |
Conteúdo: |
Objetivou-se avaliar substratos renováveis à base de casca de arroz carbonizada (CAC) e fibra de coco (FC) sobre o enraizamento e qualidade final de mudas de Ficus enormis Mart. ex Miq. via estaquia caulinar de plantas provenientes de jardim clonal. Foram avaliados seis substratos: comercial (controle), composto por casca de arroz carbonizada (CAC), fibra de coco (FC) e vermiculita (S1); 100% FC (S2); 100% CAC (S3); 50% FC e 50% CAC (S4); 30% (FC) e 70% CAC (S5); 70% FC e 30% CAC (S6). O substrato comercial (S1) e as composições com maior proporção de FC apresentam qualificação superior para a produção de mudas de F. enormis. |
Palavras-Chave: |
Epicórmicos; Epicormics; Estaquia; Ficus enormis; Native forest species; Restauração florestal. |
Thesagro: |
Brotacao; Espécie nativa; Propagação vegetativa. |
Thesaurus Nal: |
shoots. |
Categoria do assunto: |
K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/155891/1/Nota-Cientifica.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
11/05/2005 |
Data da última atualização: |
16/08/2018 |
Autoria: |
SILVA, F. da; SANTOS, R. H. S.; ANDRADE, N. J. de; BARBOSA, L. C. A.; CASALI, V. W. D.; LIMA, R. R. de; PASSARINHO, R. V. de M. |
Afiliação: |
Franceli da Silva, Universidade Federal de Viçosa - UFV/Departamento de Fitotecnia; Ricardo Henrique Silva Santos, Universidade Federal de Viçosa - UFV/Departamento de Fitotecnia; Nélio José de Andrade, Universidade Federal de Viçosa - UFV/Departamento de Fitotecnia; Luiz Cláudio Almeida Barbosa, Universidade Federal de Viçosa - UFV/Departamento de Fitotecnia; Vicente Wagner Dias Casali, Universidade Federal de Viçosa - UFV/Departamento de Fitotecnia; Renato Ribeiro de Lima, Universidade Federal de Viçosa - UFV/Departamento de Fitotecnia; RicardoVaz de Melo Passarinho, Universidade Federal de Viçosa - UFV/Departamento de Fitotecnia. |
Título: |
Basil conservation affected by cropping season, harvest time and storage period. |
Ano de publicação: |
2005 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 40, n. 4, p. 323-328, abr. 2005 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Armazenamento e conservação de manjericão após diferentes épocas e horários de colheita. |
Conteúdo: |
Fresh basil (Ocimum basilicum L.) is used in food, phytotherapic industry, and in traditional therapeutic, due to its essential oil content and composition. Nevertheless basil can not be kept for long periods after harvest and its quality can be reduced. This work aimed to assess the influence of the season and harvest time in the postharvest conservation of basil stored for different periods. Basil was harvested at 8 am and 4 pm both in August/1999 and January/2000. Cuttings were conditioned in PVC packages and stored for 3, 6, and 9 days. During storage, chlorophyll content, essential oil content and composition were determined as well as microbiological analyses were carried out. Harvest season and the days of storage influenced the final content of essential oil. There was a linear decrease in the content of essential oil, in the chlorophyll content and in the number of mold and yeast colonies during storage. There was no effect of cropping season or harvest hour on essential oil composition, but the eugenol and linalool content increased during storage. Coliforms were under 0.3 MPN g-1 and the number of Staphylococcus aureus was under 1.0x102 UFC g-1. |
Palavras-Chave: |
bactérias; fungos; linalol; mold; yeast. |
Thesagro: |
Clorofila; Ocimum Basilicum. |
Thesaurus NAL: |
chlorophyll; eugenol; linalool. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/107894/1/Basil.pdf
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Marc: |
LEADER 02153naa a2200325 a 4500 001 1113955 005 2018-08-16 008 2005 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSILVA, F. da 245 $aBasil conservation affected by cropping season, harvest time and storage period. 260 $c2005 500 $aTítulo em português: Armazenamento e conservação de manjericão após diferentes épocas e horários de colheita. 520 $aFresh basil (Ocimum basilicum L.) is used in food, phytotherapic industry, and in traditional therapeutic, due to its essential oil content and composition. Nevertheless basil can not be kept for long periods after harvest and its quality can be reduced. This work aimed to assess the influence of the season and harvest time in the postharvest conservation of basil stored for different periods. Basil was harvested at 8 am and 4 pm both in August/1999 and January/2000. Cuttings were conditioned in PVC packages and stored for 3, 6, and 9 days. During storage, chlorophyll content, essential oil content and composition were determined as well as microbiological analyses were carried out. Harvest season and the days of storage influenced the final content of essential oil. There was a linear decrease in the content of essential oil, in the chlorophyll content and in the number of mold and yeast colonies during storage. There was no effect of cropping season or harvest hour on essential oil composition, but the eugenol and linalool content increased during storage. Coliforms were under 0.3 MPN g-1 and the number of Staphylococcus aureus was under 1.0x102 UFC g-1. 650 $achlorophyll 650 $aeugenol 650 $alinalool 650 $aClorofila 650 $aOcimum Basilicum 653 $abactérias 653 $afungos 653 $alinalol 653 $amold 653 $ayeast 700 1 $aSANTOS, R. H. S. 700 1 $aANDRADE, N. J. de 700 1 $aBARBOSA, L. C. A. 700 1 $aCASALI, V. W. D. 700 1 $aLIMA, R. R. de 700 1 $aPASSARINHO, R. V. de M. 773 $tPesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF$gv. 40, n. 4, p. 323-328, abr. 2005
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Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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