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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
23/10/2012 |
Data da última atualização: |
23/10/2012 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
CUQUEL, F. L.; OLIVEIRA, C. F. S. de; LAVORANTI, O. J. |
Afiliação: |
Francine Lorena Cuquel, UFPR; Charla Fátima Spezzatto de Oliveira, UFPR; OSMIR JOSE LAVORANTI, CNPF. |
Título: |
Sensory profile of eleven peach cultivars. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Ciência e Tecnologia de Alimentos, Campinas, v. 32, n. 1, p. 70-75, jan./mar. 2012. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
The goal of this study was to evaluate the sensory profile of eleven peach cultivars grown in an experimental orchard located in the city of Lapa (PR, Brazil) in two seasons. The peach cultivars analyzed were Aurora I, Chimarrita, Chiripá, Coral, Eldorado, Granada, Leonense, Maciel, Marli, Premier, and Vanguarda. The sensory analysis was performed by previously trained panelists; 20 of them in the first season and 10 in the second season. The sensory evaluation was performed using Quantitative Descriptive Analysis, in which the following attributes were measured: appearance, aroma, flesh color, flesh firmness, flavor, and juiciness. The results showed preference for sweet, soft, and juicy fruits. Chimarrita, Chiripá, and Coral fruits showed better sensorial performance than the other peach cultivars. It was also verified that the analysis of the attributes aroma, flesh firmness, and flavor is enough for performing the sensory profile of peach fruits for in natura consumption. |
Palavras-Chave: |
Fruta de caroço; Prunuspersicae; Teste hedônico. |
Thesagro: |
Pêssego; Pós-Colheita. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/68580/1/2012SensoryPeach.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
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URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Hortaliças. Para informações adicionais entre em contato com cnph.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Hortaliças. |
Data corrente: |
03/05/2000 |
Data da última atualização: |
03/05/2000 |
Autoria: |
ARAUJO, M. de T.; BEZERRA, V. L. N.; CRUZ, J. L. |
Afiliação: |
EMBRAPA-UEPAE de Brasilia, 1975. |
Título: |
Competicao entre cultivares de fava (Phaseolus lunatus L.) em solo de cerrado. |
Ano de publicação: |
1975 |
Fonte/Imprenta: |
Revista de Olericultura, Botucatu, v.15, p.153-156, 1975. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Brasil; Brasilia; Competition; Distrito Federal; Faba bean; Productivity. |
Thesagro: |
Cerrado; Competição de Variedade; Fava; Produtividade; Vicia Faba. |
Thesaurus NAL: |
Brazil; varieties. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00764naa a2200289 a 4500 001 1768539 005 2000-05-03 008 1975 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aARAUJO, M. de T. 245 $aCompeticao entre cultivares de fava (Phaseolus lunatus L.) em solo de cerrado. 260 $c1975 650 $aBrazil 650 $avarieties 650 $aCerrado 650 $aCompetição de Variedade 650 $aFava 650 $aProdutividade 650 $aVicia Faba 653 $aBrasil 653 $aBrasilia 653 $aCompetition 653 $aDistrito Federal 653 $aFaba bean 653 $aProductivity 700 1 $aBEZERRA, V. L. N. 700 1 $aCRUZ, J. L. 773 $tRevista de Olericultura, Botucatu$gv.15, p.153-156, 1975.
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