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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
04/11/2016 |
Data da última atualização: |
04/11/2016 |
Tipo da produção científica: |
Folder/Folheto/Cartilha |
Autoria: |
SOUZA, N. M. de; JUNQUEIRA, L. R.; WILCKEN, C. F.; SOLIMAN, E. P.; CAMARGO, M. B. de; NICKELE, M. A.; BARBOSA, L. R. |
Afiliação: |
NATALIA MEDEIROS DE SOUZA, UNESP; LUÍS RENATO JUNQUEIRA, PROTEF/IPEF; CARLOS FREDERICO WILCKEN, UNESP; EVERTON PIRES SOLIMAN, Suzano Papel e Celulose; MARIANE BUENO DE CAMARGO, Klabin; MARIANE APARECIDA NICKELE, Arauco; LEONARDO RODRIGUES BARBOSA, CNPF. |
Título: |
Ressurgência de uma antiga ameaça: gorgulho-do-eucalipto Gonipterus platensis (Coleoptera: Curculionidae). |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
Piracicaba: IPEF, 2016. |
Páginas: |
20 p. |
Série: |
(IPEF. Circular técnica, 209). |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Gonipterus platensis; Gorgulho do eucalipto. |
Thesagro: |
Eucalipto; Praga de planta. |
Categoria do assunto: |
O Insetos e Entomologia |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
20/11/2014 |
Data da última atualização: |
26/01/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
BATISTA, P. F.; LIMA, M. A. C. de; TRINDADE, D. C. G. da; ALVES, R. E. |
Afiliação: |
PATRÍCIO FERREIRA BATISTA, Universidade Federal Rural do Semiárido; MARIA AUXILIADORA COELHO DE LIMA, CPATSA; DANIELLY CRISTINA GOMES DA TRINDADE, CPATSA; RICARDO ELESBAO ALVES, SRI. |
Título: |
Quality of different tropical fruit cultivars produced in the Lower Basin of the São Francisco Valley. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Ciência Agronômica, Fortaleza, v. 46, n. 1, p. 176-184, jan./mar. 2015. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The present study evaluated the physical, physico-chemical and chemical characteristics of fruit from commercial cultivars of the mango, acerola, guava, atemoya and custard apple, produced in the Lower Basin of the São Francisco Valley. Fruit harvested in commercial areas of the region were evaluated for weight, length, diameter, colouration of the peel and pulp, firmness, pH, titratable acidity (TA), soluble solids (SS), SS to TA ratio, and levels of total soluble sugars, reducing sugars, starch and pectic substances. The data were subjected to descriptive statistical analysis. Fruits from cultivars of the guava (Paluma, Rica and Pedro Sato), the custard apple and atemoya display a high level of pectic substances, a characteristic which favours industrial use. In the mango, a high level of pectic substances was noted in fruit of the cultivars Kent, Espada, Tommy Atkins and Van Dyke. Fruits of the acerola cultivar Costa Rica show high SS content and a low AT, favouring consumption in natura. |
Palavras-Chave: |
Características sensoriais; Frutas tropicais; Pinha; Postharvest; Tropical fruits; Vale do São Francisco. |
Thesagro: |
Acerola; Atemoia; Fruticultura; Goiaba; Manga; Pós-colheita. |
Categoria do assunto: |
A Sistemas de Cultivo |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/112080/1/Dora-2.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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