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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
27/09/2022 |
Data da última atualização: |
13/12/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
OLIVEIRA, M. E. A. S.; BASSINELLO, P. Z.; COLOMBARI FILHO, J. M.; CARVALHO, C. W. P. de; TAKEITI, C. Y. |
Afiliação: |
MARIA EUGENIA A. S. OLIVEIRA, UNIRIO; PRISCILA ZACZUK BASSINELLO, CNPAF; JOSE MANOEL COLOMBARI FILHO, CNPAF; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA; CRISTINA YOSHIE TAKEITI, CTAA. |
Título: |
Effects of germination and debranning on amino acid profile of different rice genotypes. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE TECNOLOGIA DE CEREAIS E PANIFICAÇÃO, 2., 2022, Tecnologia e inovação em pauta: desafios na indústria de cereais e panificação. Anais... Sete Lagoas: Universidade Federal de São João del-Rei, 2022. |
DOI: |
10.29327/cbcp2022.515334 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Evento virtual. |
Conteúdo: |
In this work, the impact of germination and debranning on the total (TAA) and free (FAA) amino acid in four rice cultivars were evaluated. The rice genotypes were germinated, polished and analyzed by the content of TAA and FAA. In comparison to non-germinated rice, 4 h of soaking and 24 h of germination increased the level of TAA and FAA, especially y-aminobutyric acid (GABA). Debranning decreased the content of TAA and FAA. But, even after this reduction, the polished germinated samples showed higher levels of TAA and FAA than the polished non-germinated.The significant impact on the amino acid composition was caused mainly by genotype than the process used. These results could help the food industry to produce germinated rice enriched with high amino acid levels including GABA based on the choice of rice genotype. |
Thesagro: |
Aminoácido; Arroz; Genótipo; Germinação; Oryza Sativa. |
Thesaurus Nal: |
Amino acids; Debranning; Germination; Rice. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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Biblioteca |
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Registro |
Volume |
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URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Algodão. Para informações adicionais entre em contato com cnpa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Algodão. |
Data corrente: |
15/02/2011 |
Data da última atualização: |
15/02/2011 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
CHITARRA, L. G.; MENEZES, V. L. |
Afiliação: |
LUIZ GONZAGA CHITARRA, CNPA; VALDEMIR LIMA MENEZES. |
Título: |
Avaliação da eficiência do fungicida tiofanato metílico-ciproconazole no controle da mancha de ramulária (Ramularia areola) do algodoeiro. |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
In: FARIAS, F. J. C.; FREIRE, E. C.; RODRIGUES, S. M. M.; CHITARRA, L. G.; LAMAS, F. M. Resultados de pesquisa com a cultura do algodoeiro no Mato Grosso - Safra 2006-07. Campina Grande: Embrapa Algodão, 2009. |
Páginas: |
p. 61-67 |
ISSN: |
0103-0205 |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Mancha de ramulária. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00681naa a2200157 a 4500 001 1877295 005 2011-02-15 008 2009 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a0103-0205 100 1 $aCHITARRA, L. G. 245 $aAvaliação da eficiência do fungicida tiofanato metílico-ciproconazole no controle da mancha de ramulária (Ramularia areola) do algodoeiro. 260 $c2009 300 $ap. 61-67 653 $aMancha de ramulária 700 1 $aMENEZES, V. L. 773 $tIn: FARIAS, F. J. C.; FREIRE, E. C.; RODRIGUES, S. M. M.; CHITARRA, L. G.; LAMAS, F. M. Resultados de pesquisa com a cultura do algodoeiro no Mato Grosso - Safra 2006-07. Campina Grande: Embrapa Algodão, 2009.
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Registro original: |
Embrapa Algodão (CNPA) |
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