Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
Data corrente: |
05/12/2013 |
Data da última atualização: |
13/01/2014 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
GONÇALVES, L. P.; ALVES, T. F. O.; MARTINS, C. P. S.; SOUSA, A. O.; GIRARDI, E. A.; GESTEIRA, A. da S.; SOARES FILHO, W. dos S.; COSTA, M. G. C. |
Afiliação: |
L. P. GONÇALVES, UESC; T. F. O. ALVES, UESC; C. P. S. MARTINS, UESC; A. O. SOUSA, UESC; EDUARDO AUGUSTO GIRARDI, CNPMF; ABELMON DA SILVA GESTEIRA, CNPMF; WALTER DOS SANTOS SOARES FILHO, CNPMF; M. G. C. COSTA, UESC. |
Título: |
Analysis of oxidative damage in varieties of Citrus rootstocks subjected to water deficit. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
WORKSHOP ON BIOTIC AND ABIOTIC STRESS TOLERANCE IN PLANTS, 2013, Ilhéus. The challenge for the 21st century: book of abstracts. [S.l.]: International Advanced Biology Consortium, 2013.Oline. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
S02001. |
Conteúdo: |
The citrus industry is one of the most competitive sectors of the global agribusiness, and the water stress is one of the main factors that negatively influence their production. Orought stress leads to accumulation of reactive oxygen species (ROS) in plant tissues and promote metabolic changes considered crucial in the response to stressors. Thus, the aim of this study was to evaluate the parameters of growth, oxidative damage and possible changes in the activities of antioxidant enzymes, such as guaiacol peroxidase (GPX) and polyphenol oxidase (PPO), in three contrasting varieties of citrus rootstocks subjected to water deficit. |
Thesagro: |
Fruta cítrica; Reprodução vegetal. |
Thesaurus Nal: |
Citrus; Water stress. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF) |