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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoALENCAR, M. M. de; BARBOSA, R. T.; BARBOSA, P. F.; BRAZAO, C. S.; ALVES, C. V. Duração do período de gestação de vacas Guzeras acasaladas com touros das raças Guzerá e Canchim, na região de Governador Valadares, MG. In: REUNIAO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 29., 1992, Lavras, MG. Anais... Lavras: SBZ, 1992. p. 221.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste.

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2.Imagem marcado/desmarcadoCARVALHO, P. E. R. Embiruçu (Pseudobombax grandiflorum). Colombo: Embrapa Florestas, 2008. 9 p. 1 CD-ROM. (Embrapa Florestas. Circular técnica, 155). Disponível também on-line.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental.

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3.Imagem marcado/desmarcadoAUER, C. G.; GOMES, N. S. B. Armilariose em Pinus elliottii var. elliottii: etiologia, determinação de danos e medidas de controle nos Estados de Santa Catarina e Paraná. Colombo: Embrapa Florestas, 2007. (Embrapa Florestas. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 34). 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas; Embrapa Unidades Centrais.

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4.Imagem marcado/desmarcadoILCA (Addis Ababa, Ethiopia). ILCA 1990: anual report and programme highlights. Addis Ababa, 1991. 84p.il.

Biblioteca(s): Embrapa Pantanal.

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5.Imagem marcado/desmarcadoLEITE, R. S.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; CURTI, J. M.; DIAS, I. P.; SEIBEL, N. F. Tempeh flour as a substitute for soybean flour in coconut cookies. Food Science and Technology, Campinas, v. 33, n. 4, p. 796-800, Oct./Dec. 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Trigo.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Trigo.
Data corrente:  05/03/2014
Data da última atualização:  26/07/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  LEITE, R. S.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.; CURTI, J. M.; DIAS, I. P.; SEIBEL, N. F.
Afiliação:  RODRIGO SANTOS LEITE, CNPSO; MERCEDES CONCORDIA CARRAO PANIZZI, CNPT; JESSIKA MENCK CURTI, UTFPR; ISABELA PEREIRA DIAS, UTFPR; NEUSA FÁTIMA SEIBEL, UTFPR.
Título:  Tempeh flour as a substitute for soybean flour in coconut cookies.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Food Science and Technology, Campinas, v. 33, n. 4, p. 796-800, Oct./Dec. 2013.
ISSN:  0101-2061
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this study was to prepare roasted and lyophilized tempeh flour with soybean cultivar BRS 267 to apply them in the formulation of coconut biscuits. The cookies produced with whole soy flour and mixed flour of soybean and tempeh were evaluated for proximate composition, fatty acid profile, and isoflavone aglycones in order to verify the effects of inoculation with the fungus Rhizopus oligosporus and those of the drying processes of roasting and lyophilization on the chemical characteristics of the final product. Sensory acceptance and purchase intention of the formulated products were also evaluated. The results indicate the maintenance of linolenic acid, which is important in the prevention of coronary diseases, and an increase in the aglycones levels when the tempeh flour was used. Lipids and proteins showed differences, and the sensory analyses demonstrated similarity between the cookies with satisfactory scores for aroma, flavor, texture, and overall acceptability for both samples. when compared to the control. Purchase intent was also positive for the lyophilized and toasted tempeh flours, thus enabling the use of the roasting process as a simple drying method, for processing tempeh and obtaining a flour rich in proteins and aglycones that can be used as a partial substitute for soy flour in cookies and other bakery products.
Palavras-Chave:  Alimentação humana; Rhizopus oligosporus; Sensory analyses.
Thesagro:  Biscoito; Coco; Farinha; Soja.
Thesaurus NAL:  fatty acids; isoflavones.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/98584/1/2013-food-science-technology-v33n4p796.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Trigo (CNPT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPT42625 - 1UPCAP - DD
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