BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoABDALLA, A. L.; GHINI, R.; NATEL, A. S.; ABDALLA FILHO, A. L.; LOUVANDINI, H.; PICCOLO, M. C. Forage quality and methane production of the grazing portion of grass produced under elevated [CO2]. In: STEPS TO SUSTAINABLE LIVESTOCK INTERNATIONAL CONFERENCE, 2016, Bristol. Abstracts Book... Bristol: University of Bristol, 2016. p. 22.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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2.Imagem marcado/desmarcadoABDALLA, A. L.; GHINI, R.; NATEL, A. S.; FAGUNDES, G. M.; ABDALLA, A. L.; LOUVANDINI, H; TORRE NETO, A. Biomass production, elemental and fibre composition of Brachiaria produced under free air carbon dioxide enrichment conditions. Advances in animal biosciences, v. 4, n. 2, p. 385, 2013. Edição dos Proceedings of the 5th Greenhouse Gases and Animal Agriculture Conference, 2013 June, Dublin.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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3.Imagem marcado/desmarcadoABDALLA, A. L.; SILVA FILHO, J. C. da; GODOI, A. R. de; CARMO, C. de A.; EDUARDO, J. L. de P. Utilização de subprodutos da indústria de biodiesel na alimentação de ruminantes. Revista Brasileira de Zootecnia, v. 37, p. 260-268, 2008. Suplemento especial.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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4.Imagem marcado/desmarcadoABDALLA, A. L.; VIANA, J. de A. C.; BOIN, C. Composição corporal de ovinos estimada pelo espaço de água tritiada. Arquivos Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia, Belo Horizonte, v. 40, n. 3, p. 255-270, 1988.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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5.Imagem marcado/desmarcadoABDALLA, A. L.; VITTI, D. M. S. S. Uso estratégio de bagaço de cana na alimentação de ruminantes. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 25., 1988, Viçosa, MG. Anais... Viçosa, MG: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 1988. p. 115.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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6.Imagem marcado/desmarcadoABDALLA FILHO, A. L.; SAKITA, G. Z.; SILVA, T. P. D.; DINESHKUMAR, D.; FARIA, L. A.; IEDA, E. H.; GHINI, R.; ABDALLA, A. L.; PICCOLO, M. C. Elevated CO2 atmospheric condition increasing the production of brachiaria brizantha grass. In: AGRICULTURE AND CLIMATE CHANGE, 2., 2017, Sitges. Climate ready resource use-efficient crops to sustain food and nutritional security: [abstracts]... Sitges: Elsevier, 2017. Ref. P1.012.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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7.Imagem marcado/desmarcadoAZEVEDO, M. M. R.; VASCONCELOS, V. R.; ABDALLA, A. L.; BUENO, I. C. da S.; PIMENTEL, J. C. M.; SOLTAN, Y. A.; ALVES, A. A.; NASCIMENTO, H. T. S. do. Cinética de fermentação e de degradação ruminal do pseudofruto de clones de cajueiro pela técnica in vitro semi-automática de produção de gases. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 49., 2012, Brasília. A produção animal no mundo em transformação: anais. Brasília, DF: SBZ, 2012. 3 p. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte.

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8.Imagem marcado/desmarcadoBUENO, I. C. da S.; CABRAL FILHO, S. L. S.; OETTING, L. L.; ABDALLA, A. L. Consumo voluntário e digestibilidade aparente de fenos de qualidade nutricional baixa, intermediária ou alta. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 40., 2003, Santa Maria, RS. Otimizando a produção animal: anais. Santa Maria: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2003. 4 f. 1 CD ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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9.Imagem marcado/desmarcadoBUENO, I. C. S.; ABDALLA, A. L.; CABRAL FILHO, S. L. S.; VITTA, D. M. S. S.; OWEN, E.; MAURICIO, R. M.; GIVENS, I.; SUTTON, J. D.; MOULD, F. L. Comparison of inocula from sheep and cattle for the in vitro gas production technique under tropical conditions. In: ANNUAL MEETING OF THE BRITISH SOCIETY OF ANIMAL SCIENCE, 1999, Scarborough. Proceedings... Scarborough: BSAS, 1999. 1 CD ROM. p. 151.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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10.Imagem marcado/desmarcadoBUENO, I. C. S.; CABRAL FILHO, S. L. S.; OETTING, L. L.; ABDALLA, A. L. Voluntary intake and apparent digestibility of tropical forages fed to sheep in Brazil. In: ANNUAL MEETING OF THE BRITISH SOCIETY OF ANIMAL SCIENCE, 2002, York. Proceedings... Medlothian: BSAS, 2002. p. 142.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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11.Imagem marcado/desmarcadoCABRAL FILHO, S. L. S.; ABDALLA, A. L.; BUENO, I. C. da S.; GODOY, P. B.; NOZELLA, E. F.; RODRIGUES, J. A. S. Efeito do teor de tanino do sorgo na fermentação ruminal "in vitro" de ovinos. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 41., 2004, Campo Grande, MS. A produção animal e a segurança alimentar: anais dos simpósios e dos resumos. Campo Grande, MS: SBZ: Embrapa Gado de Corte, 2004. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.

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12.Imagem marcado/desmarcadoCABRAL FILHO, S. L. S.; BUENO, I. C. S.; ABDALLA, A. L. Rumen environment modifications in sheep fed with brewers? grain silage in Brazil. In: ANNUAL MEETING OF THE BRITISH SOCIETY OF ANIMAL SCIENCE, 2001, Scarborough, UK. Proceedings... Medlothian: BSAS, 2001. 1 CD ROM. p. 108.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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13.Imagem marcado/desmarcadoCENCI, F. B.; LOUVANDINI, H.; DELL'PORTO, A.; McMANUS, C.; COSTA, D. M.; CIMINELLI, S.; ABDALLA, A. L. Efeito do tanino condensado na contagem de ovos de helmintos por grama de fezes em ovinos deslanados em regime de pastejo. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 42., 2005, Goiânia. A produção animal e o foco no agronegócio: anais. Goiânia: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2005. 4 f. CD ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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14.Imagem marcado/desmarcadoFREITAS, D. S.; TERRY, S. A.; RIBEIRO, R. S.; PEREIRA, L. G. R.; TOMICH, T. R.; MACHADO, F. S.; CAMPOS, M. M.; CORRÊA, P. S.; ABDALLA, A. L.; MAURÍCIO, R. M.; CHAVES, A. V. Unconventional vegetable oils for a reduction of methanogenesis and modulation of ruminal fermentation. Frontiers in Veterinary Science, v. 5, article 201, 2018. 9 p.

Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite.

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15.Imagem marcado/desmarcadoGALVANI, D. B.; PIRES, A. V.; GOUVEA, V. N.; BERNDT, A.; CHAGAS, L. J.; DÓREA, J. R. R.; ABDALLA, A. L.; TEDESCHI, L. O. The energetic efficiency of growing lambs fed highconcentrate diets with different roughages. Journal of Anim Science, v. 90, p. 136, Suppl. 3; Journal of Dairy Science, v. 95, Suppl. 2, 2012. Abstract M373. Abstract presented at ADSA-PSA-AMPA-ASAS Joint Annual Meeting, July, 2012, Phoenix, Arizona.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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16.Imagem marcado/desmarcadoGALVANI, D. B.; PIRES, A. V.; SUSIN, I.; GOUVÊA, V. N.; BERNDT, A.; ABDALLA, A. L.; TEDESCHI, L. O. Net protein requirements and metabolizable protein use for growing ram lambs fed diets differing in concentrate level and roughage source. Small Ruminant Research, v. 165, n. 79-86, Aug. 2018.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Pecuária Sudeste.

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17.Imagem marcado/desmarcadoGALVANI, D. B.; PIRES, A. V.; SUSIN, I.; GOUVÊA, V. N.; BERNDT, A.; CHAGAS, L. J.; DÓREA, J. R. R.; ABDALLA, A. L.; TEDESCHI, L. O. Energy efficiency of growing ram lambs fed concentrate-based diets with different roughage sources. Journal of Animal Science, Champaign, v. 92, n. 1, p. 250-263, Jan. 2014.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos.

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18.Imagem marcado/desmarcadoGALVANI, D. B.; PIRES, A. V.; SUSIN, I.; GOUVEA, V. N.; BERNDT, A.; CHAGAS, L. J.; DÓREA, J. R. R.; ABDALLA, A. L.; TEDESCHI, L. O. The energetic efficiency of growing lambs fed high-concentrate diets with different roughages. Journal of Animal Science, v. 90 (Suppl. 3); Journal of Dairy Science, v. 95, (Suppl. 2), p. 136, 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste.

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19.Imagem marcado/desmarcadoGENNARI, S. M.; ABDALLA, A. L. Aplicacao experimental de uma vacina irradiada contra o dictyocaulus viviparus. Pesquisa Agropecuaria Brasileira, Brasilia, v.18, n.3, p. 287-293, mar. 1983.

Biblioteca(s): Área de Informação da Sede.

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20.Imagem marcado/desmarcadoGOBBO, S. P.; BUENO, I. C. da S.; CABRAL FILHO, S. L. S.; GODOY, P. B. de; ABDALLA, A. L. Comparação entre parâmetros de técnicas in vitro e in situ de alimentos destinados para ruminantes. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 40., 2003, Santa Maria, RS. Otimizando a produção animal: anais. Santa Maria: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2003. 3 f. 1 CD ROM.

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Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  13/01/2014
Data da última atualização:  26/03/2015
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  GALVANI, D. B.; PIRES, A. V.; SUSIN, I.; GOUVÊA, V. N.; BERNDT, A.; CHAGAS, L. J.; DÓREA, J. R. R.; ABDALLA, A. L.; TEDESCHI, L. O.
Afiliação:  DIEGO BARCELOS GALVANI, CNPC; Escola Superior de Agricultura “Luiz de Queiroz,” Universidade de São Paulo, Piracicaba, SP, 13418-900, Brazil; Escola Superior de Agricultura “Luiz de Queiroz,” Universidade de São Paulo, Piracicaba, SP, 13418-900, Brazil; Escola Superior de Agricultura “Luiz de Queiroz,” Universidade de São Paulo, Piracicaba, SP, 13418-900, Brazil; ALEXANDRE BERNDT, CPPSE; Escola Superior de Agricultura “Luiz de Queiroz,” Universidade de São Paulo, Piracicaba, SP, 13418-900, Brazil; Escola Superior de Agricultura “Luiz de Queiroz,” Universidade de São Paulo, Piracicaba, SP, 13418-900, Brazil; A. L. Abdalla, Laboratório de Nutrição Animal, Centro de Energia Nuclear na Agricultura, Universidade de São Paulo, Piracicaba, SP, 13416-000, Brazil; L. O. Tedeschi, Department of Animal Science, Texas A&M University, College Station.
Título:  Energy efficiency of growing ram lambs fed concentrate-based diets with different roughage sources.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Journal of Animal Science, Champaign, v. 92, n. 1, p. 250-263, Jan. 2014.
DOI:  doi:10.2527/jas2012-6017
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: Poor-quality roughages are widely used as fiber sources in concentrate-based diets for ruminants. Because roughage quality is associated with the efficiency of energy use in forage-based diets, the objective of this study was to determine whether differing the roughage source in concentrate-based diets could change the energy requirements of growing lambs. Eighty-four 1/2 Dorper × 1/2 Santa Inês ram lambs (18.0 ± 3.3 kg BW) were individually penned and divided into 2 groups according to primary source of dietary roughage: low-quality roughage (LQR; sugarcane bagasse) or medium-quality roughage (MQR; coastcross hay). Diets were formulated to be isonitrogenous (2.6% N) and to meet 20% of physically effective NDF. After a 10-d ad libitum adaptation period, 7 lambs from each group were randomly selected and slaughtered (baseline). Twenty-one lambs in each diet group were fed ad libitum and slaughtered at 25, 35, or 45 kg BW. The remaining 28 lambs (14 from each diet group) were submitted to 1 of 2 levels of feed restriction: 70% or 50% of the ad libitum intake. Retentions of body fat, N, and energy were determined. Additionally, 6 ram lambs (44.3 ± 5.6 kg BW) were kept in metabolic cages and used in a 6 × 6 Latin square experiment designed to establish the ME content of the 2 diets at the 3 levels of DM intake. There was no effect of intake level on diet ME content, but it was greater in the diet with LQR than in the diet with MQR (3.18 vs. 2.94 Mcal/kg, respectively; ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Animal nutriton; Energy retention; Fat retention; Gordura abdominal; Gordura visceral; Growing; Nutritional supplements; Retenção de gordura; Roughage; Supplementary feeding.
Thesagro:  Dieta; Forragem; Ganho de peso; Nutrição animal; Ovino; Suplemento concentrado; Volumosos.
Thesaurus NAL:  Diet; Lambs; Sheep; visceral fat.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
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