Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Soja. Para informações adicionais entre em contato com valeria.cardoso@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  31/01/2022
Data da última atualização:  04/04/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  IBAÑEZ, T. B.; SANTOS, L. F. de M.; LAPAZ, A. de M.; RIBEIRO, I. V.; RIBEIRO, F. V.; REIS, A. R. dos; MOREIRA, A.; HEINRICHS, R.
Afiliação:  THIAGO BERGAMINI IBAÑEZ, Universidade Estadual Paulista (Júlio de Mesquita Filho/ FCAT), Campus de Dracena, Dracena, SP.; LUIZ FELIPE DE MELO SANTOS, Universidade Estadual Paulista (Júlio de Mesquita Filho/ FCAT), Campus de Dracena, Dracena, SP.; ALLAN DE MARCOS LAPAZ, Universidade Estadual Paulista (Júlio de Mesquita Filho / FEIS), Ilha Solteira, SP.; IGOR VIRGILIO RIBEIRO, Universidade Estadual Paulista (Júlio de Mesquita Filho/ FCAT), Campus de Dracena, Dracena, SP.; FILIPE VIRGILIO RIBEIRO, Universidade Estadual Paulista (Júlio de Mesquita Filho/ FCAT), Campus de Dracena, Dracena, SP.; ANDRÉ RODRIGUES DOS REIS, Universidade Estadual Paulista (Júlio de Mesquita Filho / FCE), Tupã, SP.; ADONIS MOREIRA, CNPSO; REGES HEINRICHS, Universidade Estadual Paulista (Júlio de Mesquita Filho/ FCAT), Campus de Dracena, Dracena, SP.
Título:  Sulfur modulates yield and storage proteins in soybean grains.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  Scientia Agricola, v. 78, n. 1, e20190020, 2021.
Páginas:  9 p.
ISSN:  1678-992X
DOI:  http://dx.doi.org/10.1590/1678-992X-2019-0020
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Elemental sulfur; Enxofre elementar.
Thesagro:  Enxofre; Glycine Max; Grão; Nutrição Vegetal; Soja; Sulfato.
Thesaurus Nal:  Grains; Plant nutrition; Soybeans; Sulfates.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO40377 - 1UPCAP - DD
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Amapá.
Data corrente:  21/08/2013
Data da última atualização:  24/07/2018
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  BEZERRA, V. S.; CABRAL, L. M. C.; COELHO, E. A. A.
Afiliação:  VALERIA SALDANHA BEZERRA, CPAF-AP; LOURDES MARIA CORREA CABRAL, CTAA; SETEC/FINEP.
Título:  Influence of açai fruits (Euterpe oleracea Mart.) conservation on the acceptance of açai drink.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  In: PANGBORN SENSORY SCIENCE SYMPOSIUM, 10th., 2013, Rio de Janeiro. [Abstracts...]. Rio de Janeiro: Elsevier, 2013.
Idioma:  Inglês
Notas:  Resumo P1.5.010.
Conteúdo:  The açai drink is consumed habitually by populations of northern Brazil, but one of the major bottlenecks in the production of this drink is the seasonality of fruit production. Hence the needs to study the influence of cold storage on the transport of fruits from distant locations, such as the archipelago of Bailique (AP, Brazil) until the consumer centers. In this context, fruits collected and packaged under refrigeration and room temperatures were transported by boat for twelve hours and were subsequently processed in a mixer. Sensory analysis was performed in two consecutive days and the samples were stored under refrigeration. This analysis was performed by affective method with global acceptance (n=54) and the samples presented in a balanced way. It was used a hedonic scale with 9 points, ranging from like extremely (9) to dislike extremely (1). The results show that cold storage of the fruits affected significantly (p=0.002467) the acceptance of beverages in both two days of sensory evaluation. On the first day, the drink originated from fruits transported at cold storage received note 8 (liked a lot), while the drink from fruits at room temperature reached grade 7 (like moderately). On the second day of evaluation, the drink from refrigerated fruits received note 7 (like moderately) and drink from fruits stored at room temperature obtained note 5 (indifferent). Considering the type of preservation of fruits, no sensory difference was detected between the drinks from ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Aceitação; Sazonalidade.
Thesagro:  Açaí; Bebida; Euterpe Oleracea; Palmeira oleaginosa.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/88280/1/CPAF-AP-2013-Influence-acai-fruits.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/90408/1/2013-076.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amapá (CPAF-AP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAF-AP16283 - 1UPCRA - DD
CTAA11899 - 1UPCRA - PP2013/0762013.00076
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional