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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Ocidental.
Data corrente:  13/09/2017
Data da última atualização:  15/01/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  VALENTE, M. S. F.; LOPES, M. T. G.; CHAVES, F. C. M.; OLIVEIRA, A. M.; FREITAS, D. R. B. de.
Afiliação:  Mágno Sávio Ferreira Valente, UFAM; Maria Teresa Gomes Lopes, UFAM; FRANCISCO CELIO MAIA CHAVES, CPAA; Ariane Mendes Oliveira, UFAM; Diego Rodrigo Bilby de Freitas, Universidade Nilton Lins.
Título:  Repeatability of biometric and fruit and seed yield traits of sacha inchi.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Acta Amazônica, v. 47, n. 3, p. 195-202, jul./set. 2017.
DOI:  http://dx.doi.org/10.1590/1809-4392201602623
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Repetibilidade de caracteres biométricos e de produção em frutos e sementes de sacha inchi. O objetivo deste trabalho foi estimar o coeficiente de repetibilidade de características biométricas e de produção relacionadas aos frutos e sementes de sacha inchi (Plukenetia volubilis) e definir o número de avaliações necessárias para um eficiente processo de seleção e avaliação de genótipos da espécie.
Palavras-Chave:  Acurácia; Eficiência de seleção; Melhoramento genético; Selection efficiency.
Thesaurus Nal:  accuracy; breeding; Plukenetia volubilis.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/163744/1/2017-Repeatability-of-biometric-and-fruit-and-seed-yield-traits-of-sacha-inchi.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAA36509 - 1UPCAP - PP6-2096-209
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Amapá.
Data corrente:  21/08/2013
Data da última atualização:  24/07/2018
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  BEZERRA, V. S.; CABRAL, L. M. C.; COELHO, E. A. A.
Afiliação:  VALERIA SALDANHA BEZERRA, CPAF-AP; LOURDES MARIA CORREA CABRAL, CTAA; SETEC/FINEP.
Título:  Influence of açai fruits (Euterpe oleracea Mart.) conservation on the acceptance of açai drink.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  In: PANGBORN SENSORY SCIENCE SYMPOSIUM, 10th., 2013, Rio de Janeiro. [Abstracts...]. Rio de Janeiro: Elsevier, 2013.
Idioma:  Inglês
Notas:  Resumo P1.5.010.
Conteúdo:  The açai drink is consumed habitually by populations of northern Brazil, but one of the major bottlenecks in the production of this drink is the seasonality of fruit production. Hence the needs to study the influence of cold storage on the transport of fruits from distant locations, such as the archipelago of Bailique (AP, Brazil) until the consumer centers. In this context, fruits collected and packaged under refrigeration and room temperatures were transported by boat for twelve hours and were subsequently processed in a mixer. Sensory analysis was performed in two consecutive days and the samples were stored under refrigeration. This analysis was performed by affective method with global acceptance (n=54) and the samples presented in a balanced way. It was used a hedonic scale with 9 points, ranging from like extremely (9) to dislike extremely (1). The results show that cold storage of the fruits affected significantly (p=0.002467) the acceptance of beverages in both two days of sensory evaluation. On the first day, the drink originated from fruits transported at cold storage received note 8 (liked a lot), while the drink from fruits at room temperature reached grade 7 (like moderately). On the second day of evaluation, the drink from refrigerated fruits received note 7 (like moderately) and drink from fruits stored at room temperature obtained note 5 (indifferent). Considering the type of preservation of fruits, no sensory difference was detected between the drinks from ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Aceitação; Sazonalidade.
Thesagro:  Açaí; Bebida; Euterpe Oleracea; Palmeira oleaginosa.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/88280/1/CPAF-AP-2013-Influence-acai-fruits.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/90408/1/2013-076.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amapá (CPAF-AP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAF-AP16283 - 1UPCRA - DD
CTAA11899 - 1UPCRA - PP2013/0762013.00076
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