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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  23/08/2021
Data da última atualização:  23/08/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  NEVES, E. J. M.; SANTOS, A. F. dos; SANTAROSA, E.
Afiliação:  EDINELSON JOSÉ MACIEL NEVES, Pesquisador aposentado da Embrapa Florestas; ÁLVARO FIGUEREDO DOS SANTOS, Pesquisador aposentado da Embrapa Florestas; EMILIANO SANTAROSA, CNPF.
Título:  Sistema de produção da pupunheira no Sul do Brasil.
Ano de publicação:  2021
Fonte/Imprenta:  In: SEMINÁRIO SOBRE SISTEMAS DE PRODUÇÃO DE PUPUNHEIRA E PALMEIRA-REAL-AUSTRALIANA NO SUL DO BRASIL, 2019, Joinville. Anais. Colombo: Embrapa Florestas, 2021. p. 31-36.
Série:  (Embrapa Florestas. Documentos, 353).
Idioma:  Português
Conteúdo:  A pupunheira (Bactris gasipaes Kunth. var. gasipaes Henderson) é uma palmeira que vem sendo cultivada em várias regiões do Brasil. Áreas localizadas na região litorânea do Paraná e no entorno do município de Joinville, estado de Santa Catarina, são consideradas apropriadas para o seu cultivo destinado à produção de palmito, tanto que, ano após ano, apresenta demanda crescente, já sendo considerada importante alternativa de renda para os agricultores.
Thesagro:  Bactris Gasipaes; Palmito; Pupunha; Sistema de Produção.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/225412/1/Paginas-31-36-de-EmbrapaFlorestas-2021-Documentos353.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPF57822 - 1UMTAA - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  11/07/2013
Data da última atualização:  17/03/2023
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  LIMA, M. A. C. de; BORGES, R. M. E.; TRINDADE, D. C. G. da; ROSATTI, S. R.
Afiliação:  MARIA AUXILIADORA COELHO DE LIMA, CPATSA; RITA MERCIA ESTIGARRIBIA BORGES FAUSTINO, CPATSA; DANIELLY CRISTINA GOMES DA TRINDADE, CPATSA; SORMANI ROBERTO ROSATTI.
Título:  Changes on Sauvignon blanc grapes during maturation in tropical conditions and organic production.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON GRAPEVINE PHYSIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY, 9., 2013, La Serena. Book of abstracts... La Serena, Chile: INIA: ISHS, 2013.
Páginas:  p. 186.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The interest for new products represents the dynamic of some specialized markets. For wines, new products can attract different consumers. Tropical wines and wines produced through an organic management could be an interesting opportunity for viticulturists in São Francisco River Valley, Brazil. In this region, the cultivation of grapes has particularities that increase the necessity of knowing the quality ofthe grapes. Quality show variations during the season, different years and regions. Considering this panorama, the goal of this work was characterize the maturation of 'Sauvignon Blanc' grapes produced according to organic practices and growing in São Francisco River Valley, Brazil. The study was carried out in a commercial vineyard, in Petrolina (09°23' S e 40°30' W), Pernambuco State, Brazil. The plants were irrigated by a drip system. The vines were pruned in May 20 l l and they were submitted to the agronomical practices commonly adopted in the region. Bunches were collected from the beginning ofmaturation to harvest, at 47,54,61,68,71 and 75 days after fruit set. The experiment was carried out as a randomized blocks, in six treatments (days after fruit set) with four replicates consisting of tive bunches. The bunches were analyzed for weight, soluble solids content, titratable acidity, total extractable polyphenols content and antioxidant activity using ABTS method. The weight of bunches did not vary during the maturation, supporting the information that it is a per... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Grape.
Thesagro:  Maturação; Produção Orgânica; Uva; Vitis Vinifera.
Thesaurus NAL:  Grapes.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/136371/1/ID-50442.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA50442 - 1UPCRA - PP634.8I51b
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