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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Amapá; Embrapa Gado de Leite; Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
31/10/2005 |
Data da última atualização: |
30/08/2012 |
Autoria: |
MARTINS, C. E.; CÓSER, A. C.; DERESZ, F. |
Afiliação: |
Embrapa Gado de Leite. |
Título: |
Formação e utilização de pastagem manejada em sistemas intensivos de produção de leite. |
Ano de publicação: |
2004 |
Fonte/Imprenta: |
Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2004. |
Páginas: |
10 p. |
Série: |
(Embrapa Gado de Leite. Circular Técnica, 79). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Escolha da área adaptada ao cultivo de forrageiras; Amostragem do solo, preparo, espaçamento e método de plantio; Amostragem do solo; Preparo do solo; Espaçamento e método de plantio; Calagem e adubação de plantio; Calagem; Adubação de plantio; Adubação de manutenção Resultados de pesquisa obtidos na Embrapa Gado de Leite com capim-elefante. |
Palavras-Chave: |
Amostragem e preparo; Calagem e adubação; Pastagens; Pastagens - manejo; plantio - calagem e adubação; produção de leite; solo - amostragem e preparo. |
Thesagro: |
Capim Elefante; Manejo; Plantio; Solo. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/65261/1/CT-79-Form-pastagem-sist-prod-leite.pdf
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Marc: |
LEADER 01200nam a2200289 a 4500 001 1594952 005 2012-08-30 008 2004 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aMARTINS, C. E. 245 $aFormação e utilização de pastagem manejada em sistemas intensivos de produção de leite. 260 $aJuiz de Fora: Embrapa Gado de Leite$c2004 300 $a10 p. 490 $a(Embrapa Gado de Leite. Circular Técnica, 79). 520 $aEscolha da área adaptada ao cultivo de forrageiras; Amostragem do solo, preparo, espaçamento e método de plantio; Amostragem do solo; Preparo do solo; Espaçamento e método de plantio; Calagem e adubação de plantio; Calagem; Adubação de plantio; Adubação de manutenção Resultados de pesquisa obtidos na Embrapa Gado de Leite com capim-elefante. 650 $aCapim Elefante 650 $aManejo 650 $aPlantio 650 $aSolo 653 $aAmostragem e preparo 653 $aCalagem e adubação 653 $aPastagens 653 $aPastagens - manejo 653 $aplantio - calagem e adubação 653 $aprodução de leite 653 $asolo - amostragem e preparo 700 1 $aCÓSER, A. C. 700 1 $aDERESZ, F.
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Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja. |
Data corrente: |
07/12/2012 |
Data da última atualização: |
13/07/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
DROVAL, A. A.; BINNECK, E.; MARIN, S. R. R.; PAIÃO, F. G.; OBA, A.; NEPOMUCENO, A. L.; SHIMOKOMAKI, M. |
Afiliação: |
ADRIANA A. DROVAL, UEL; ELISEU BINNECK, CNPSO; SILVANA REGINA ROCKENBACH MARIN, CNPSO; FERNANDA G. PAIÃO, UEL; A. OBA, UEL; ALEXANDRE LIMA NEPOMUCENO, SRI; MASSAMI SHIMOKOMAKI, UTFPR. |
Título: |
A new single nucleotide polymorphism in the ryanodine gene of chicken skeletal muscle. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Genetics and Molecular Research, Ribeirão Preto, v. 11, n. 2, p. 821-829, 2012. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Some genes affect meat quality in chickens. We looked for polymorphisms in the Gallus gallus α-RyR gene (homologous to RyR 1) that could be associated with PSE (pale, soft and exudative) meat. Because RyR genes are over 100,000 bp long and code for proteins with about 5000 amino acids, primers were designed to amplify a fragment of hotspot region 2, a region with a high density of mutations in other species. Total blood DNA was extracted from 50 birds, 25 that had PSE meat and 25 normal chickens. The DNA samples were amplified by PCR, cloned, sequenced, and used to identify single nucleotide polymorphisms (SNPs). The amplified fragment of α-RyR was 604 nucleotides in length; 181 nucleotides were similar to two exons from a hypothetical turkey cDNA sequence for α-RyR. A non-synonymous nucleotide substitution (G/A) was identified in at least one of the three sequenced clones obtained from nine animals, six PSE (HAL+) birds and three normal (HAL-) birds; they were heterozygous for this mutation. |
Thesagro: |
Carne; Genética; Mutação; Qualidade. |
Thesaurus NAL: |
Genetics; Meat quality; Mutation. |
Categoria do assunto: |
S Ciências Biológicas |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/71833/1/new.single.gmr.11.2.2012.pdf
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Marc: |
LEADER 01771naa a2200277 a 4500 001 1941757 005 2017-07-13 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aDROVAL, A. A. 245 $aA new single nucleotide polymorphism in the ryanodine gene of chicken skeletal muscle. 260 $c2012 520 $aSome genes affect meat quality in chickens. We looked for polymorphisms in the Gallus gallus α-RyR gene (homologous to RyR 1) that could be associated with PSE (pale, soft and exudative) meat. Because RyR genes are over 100,000 bp long and code for proteins with about 5000 amino acids, primers were designed to amplify a fragment of hotspot region 2, a region with a high density of mutations in other species. Total blood DNA was extracted from 50 birds, 25 that had PSE meat and 25 normal chickens. The DNA samples were amplified by PCR, cloned, sequenced, and used to identify single nucleotide polymorphisms (SNPs). The amplified fragment of α-RyR was 604 nucleotides in length; 181 nucleotides were similar to two exons from a hypothetical turkey cDNA sequence for α-RyR. A non-synonymous nucleotide substitution (G/A) was identified in at least one of the three sequenced clones obtained from nine animals, six PSE (HAL+) birds and three normal (HAL-) birds; they were heterozygous for this mutation. 650 $aGenetics 650 $aMeat quality 650 $aMutation 650 $aCarne 650 $aGenética 650 $aMutação 650 $aQualidade 700 1 $aBINNECK, E. 700 1 $aMARIN, S. R. R. 700 1 $aPAIÃO, F. G. 700 1 $aOBA, A. 700 1 $aNEPOMUCENO, A. L. 700 1 $aSHIMOKOMAKI, M. 773 $tGenetics and Molecular Research, Ribeirão Preto$gv. 11, n. 2, p. 821-829, 2012.
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Registro original: |
Embrapa Soja (CNPSO) |
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