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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Acre; Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
03/07/2014 |
Data da última atualização: |
24/10/2014 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
BRAZ, E. M.; THAINES, F.; MATTOS, P. P. de; OLIVEIRA, L. C. de; RIBAS, L. A.; OLIVEIRA, M. V. N. D.; THAINES, A. A. R. |
Afiliação: |
EVALDO MUNOZ BRAZ, CNPF; Fabio Thaines, TECMAN; PATRICIA POVOA DE MATTOS, CNPF; LUIS CLAUDIO DE OLIVEIRA, CPAF-AC; LUCIANO ARRUDA RIBAS, CPAF-AC; MARCUS VINICIO NEVES D OLIVEIRA, CPAF-AC; Andréia Aparecida Ribeiro Thaines, TECMAN. |
Título: |
Management of Amburana cearensis var. acreana in Acre state, Brazil. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
Ciência Florestal, Santa Maria, v. 24, n. 2, p. 455-463, abr./jun. 2014. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This work has as its objectives: a) to assess the geographical distribution and population structure of Amburana cearensis var. acreana; b) to calculate sustainable cutting rates, according to stipulated cutting cycles, and c) to simulate the projected recovery potential in volume based on the calculated cutting rate. It was used data from sustainable forest management plans, and the results will contribute for future decisions about its endangered condition. The results did not corroborate the information that Amburana cearensis var. acreana is endangered in Acre state. However the management sustainability will only be feasible if considered the ideal remaining population structure and the estimative of the optimal cutting rate according to the cutting cycle. |
Palavras-Chave: |
Acre; Amazonia Occidental; Amazônia Ocidental; Amburana cearensis; Amburana cearensis var acreana; Cerejeira da Amazônia; Ciclo de corte sustentável; Distribución geográfica; Estructura poblacional; Manejo florestal; Manejo florestal sustentável; Silvicultura sustentable; Sustainable cutting cycle; Sustainable cutting rate; Taxa de corte sustentável; Western Amazon; Yellow cherry tree. |
Thesagro: |
Amburana acreana; Cerejeira amarela; Distribuição geográfica; Época de corte; Espécie Nativa; População de planta. |
Thesaurus Nal: |
forest management; Geographical distribution; Population structure; Sustainable forestry. |
Categoria do assunto: |
-- K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/104502/1/2014-API-Evaldo-ManagementAmburana.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
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Volume |
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URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
03/12/2012 |
Data da última atualização: |
23/02/2016 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
ASCHERI, J. L. R.; TAKEITI, C. Y.; CARVALHO, C. W. P. de; GALDEANO, M. C.; SOUZA, V. F. de; SILVA, E. C. de B.; REGO, J. de O. |
Afiliação: |
JOSE LUIS RAMIREZ ASCHERI, CTAA; CRISTINA YOSHIE TAKEITI, CTAA; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA; MELICIA CINTIA GALDEANO, CTAA; VALÉRIA FRANÇA DE SOUZA, UFRRJ; EMERSON COSME DE BRITO SILVA, UFRRJ; JANAINA DE OLIVEIRA REGO, UFRRJ. |
Título: |
Uso da extrusão no desenvolvimento de uma farinha mista instantânea de arroz e casca e albedo de maracujá, para uso como alimento funcional: parte II. Elaboração de biscoito doce e avaliação sensorial. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MEDICINAL AND NUTRACEUTICAL PLANTS, 3.; CONFERENCE OF NATIONAL INSTITUTE OF SCIENCE & TECHNOLOGY FOR TROPICAL FRUITS, 3., 2012, Aracaju. Annals... Aracaju: SBCTA-SE, 2012. 1 CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Coprodutos; Extrusão termoplástica; Fibra alimentar. |
Thesagro: |
Maracujá. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/71486/1/2012-207.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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