BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoNEVES, V. A. Efeitos do pH, sal e desnaturantes na hidrólise in vitro da globulina principal de grão-de-bico (Cicer arientinum L.), var IAC-Marrocos. Alimentos e Nutrição, Araraquara, v. 16, n. 3, p. 285-292, jul./set. 2005.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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2.Imagem marcado/desmarcadoNEVES, V. A.; TAVANO, O. L. Comportamento das fracoes proteicas, inibidor de tripsina e atividade proteolitica durante a germinacao de grao-de-bico var. IAC-Marrocos. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIENCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 17., 2000, Fortaleza, CE. Livro de resumos... Fortaleza: SBCTA / UFC, 2000. v.2. p.5.225.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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3.Imagem marcado/desmarcadoNEVES, V. A.; LOURENCO, E. J. Lentil tannin-globulin interaction and in vitro hydrolysis. Ciencia e Tecnologia de Alimentos, Campinas, v.18, n.3, p.346-349, ago./out. 1998.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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4.Imagem marcado/desmarcadoNEVES, V. A.; LOURENCO, E. J.; SILVA, M. A. da. Caracteristicas de solubilidade da fracao proteica de sementes de lentilha (Lens culinaris Medik), var. Precoz. Alimentos e Nutricao, Sao Paulo, v.9, p.89-101, 1998.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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5.Imagem marcado/desmarcadoTAVANO, O. L.; SILVA JÚNIOR, S. I. da; DEMONDE, A.; NEVES, V. A. Avaliação nutricional de proteínas do grão-de-bico (Cicer arietinum L.) por método químico e microbiológico. Alimentos e Nutrição, Araraquara, v. 15, n. 2, p. 17-22, 2004.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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6.Imagem marcado/desmarcadoNEVES, V. A.; PEREIRA, D. D.; SHOSHIMA, A. H. R.; TAVANO, O. L. Características da solubilidade protéica e isolamento da globina principais de caupí (Vigna unguiculata(L.) Walp.) cultivar BR 14-Mulato. Alimentos e Nutrição, Araraguara, v. 14, n. 1, p. 47-55, 2003.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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7.Imagem marcado/desmarcadoNUNES, A. A.; FAVARO, S. P.; MIRANDA, C. H. B.; NEVES, V. A. Preparation and characterization of baru (Dipteryx alata Vog) nut protein isolate and comparison of its physico-chemical properties with commercial animal and plant protein isolates. Journal of the Science of Food and Agriculture, mar. 2016

Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia.

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8.Imagem marcado/desmarcadoFASSINI, P. G.; NODA, R. W.; FERREIRA, E. S.; SILVA, M. A.; NEVES, V. A.; DEMONTE, A. Soybean glycinin improves HDL-C and suppresses the effects of rosuvastatin on hypercholesterolemic rats. Lipids in Health and Disease, v. 10, n. 165, 2011.

Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  10/11/2011
Data da última atualização:  28/05/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  FASSINI, P. G.; NODA, R. W.; FERREIRA, E. S.; SILVA, M. A.; NEVES, V. A.; DEMONTE, A.
Afiliação:  ROBERTO WILLIANS NODA, CNPMS.
Título:  Soybean glycinin improves HDL-C and suppresses the effects of rosuvastatin on hypercholesterolemic rats.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Lipids in Health and Disease, v. 10, n. 165, 2011.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Background: This study was an investigation of the effects of ingesting a daily dose of isolated glycinin soy protein (11S globulin), in association with rosuvastatin, on the control of hypercholesterolemia in experimental animals. Methods: Male Wistar rats were kept in individual cages under appropriate controlled conditions of temperature, light and humidity. The animals were divided into five groups (n = 9): 1) standard (STD): fed on casein as protein source; 2) hypercholesterolemic (HC): STD plus 1% cholesterol and 0.5% cholic acid; 3) HC+11S: hypercholesterolemic + glycinin (300 mg/kg/day); 4) HC+ROS: hypercholesterolemic + rosuvastatin (10 mg/kg/day); 5) HC+11S+ROS: HC diet, the 11S protein and the drug in the doses given in (3) and (4). The protein and the drug were administered by gavage for 28 days. The results indicated that the addition of 1% cholesterol and 0.5% cholic acid induced hypercholesterolemia in the animals without interfering with their weight gain. Results: A single daily dose of glycinin contributed an additional 2.8% of dietary protein intake and demonstrated its functional role, particularly in raising HDL-C, decreasing triglycerides in the liver and improving the atherogenic index in animals exposed to a hypercholesterolemic diet. Conclusion: Most of the beneficial effects of the isolated treatments disappeared when the drug (rosuvastatin) and the protein (glycinin) were taken simultaneously. The association was shown not to interact additively, a... Mostrar Tudo
Thesagro:  Soja.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  http://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/46059/1/Soybean-glycinin.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMS23991 - 1UPCAP - DD
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