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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  02/09/2005
Data da última atualização:  01/06/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  FAGERIA, N. K.
Afiliação:  NAND KUMAR FAGERIA, CNPAF.
Título:  Dry matter yield and shoot nutrient concentrations of upland rice, common bean, corn, and soybean grown in rotation on an oxisol.
Ano de publicação:  2004
Fonte/Imprenta:  Communications in Soil Science and Plant Analysis, v. 35, n. 7/8, p. 961-974, Apr. 2004.
DOI:  https://doi.org/10.1081/CSS-120030572
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Knowledge of dry matter production and nutrient concentrations in annual crops at different growth stages is important for nutrient management and improving yields. Field experiments were conducted to determine dry matter yield of shoot of upland rice (Oryza sativa L.), common bean (Phaseolus vulgaris L.), corn (Zea mays L.), and soybean (Glycine max L. Merrill) grown in rotation on an Oxisol. Plant samples were taken at 19, 43, 68, 90, 102, and 130 days after sowing of rice; 15, 29, 43, 62, 84, and 96 days after sowing of common bean; 18, 35, 53, 69, 84, and 119 days after sowing of corn and 27. 41, 62, 82, 120, and 158 days after sowing of soybean. Dry matter production of four crops was significantly (P<0.01) influenced during the crop growth cycle. Dry matter production differ among crop species and it was in the order of corn > upland rice > soybean > common bean. Concentrations or all the nutrients decreased with the advancement of plant age except few exceptions. However, the magnitude of decrease varied with the crop species and nutrients. The nutrient concentrations values at different growth stages can be useful in interpretation of plant tissue analysis results of rice, common bean. corn, and soybean.
Palavras-Chave:  Rotação.
Thesagro:  Arroz; Feijão; Nutriente; Oryza Sativa; Oxisol; Phaseolus Vulgaris; Soja.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAF22969 - 1UPCAP - DD20042004
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  05/05/2011
Data da última atualização:  21/11/2017
Tipo da produção científica:  Video/DVD
Título:  POTENCIALIDADES da canola no Brasil. Dia de Campo na TV.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Brasília, DF: Embrapa Informação Tecnológica; Passo Fundo: Embrapa Trigo, 2011.
Descrição Física:  1 DVD, (60 min), NTSC, son., color.
Idioma:  Português
Notas:  Programa de TV.
Palavras-Chave:  Brasil; Potencialidades.
Thesagro:  Colza; Planta oleaginosa.
Thesaurus NAL:  canola.
Categoria do assunto:  --
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://www.youtube.com/watch?v=WlzCiTIlW9w
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE49925 - 1UPEFI - DV11/0222011.00022
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