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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  01/09/1998
Data da última atualização:  11/07/2007
Autoria:  COOK, D. A.
Título:  The conceptual analysis of a dynamic mathematical model for the estimation of the amino acid requirements for pigs from weaning to maturity.
Ano de publicação:  1991
Fonte/Imprenta:  Urbana: University of Illinois at Urbana-Champaign, 1991.
Páginas:  168p.
Idioma:  Inglês
Notas:  Tese Doutorado
Conteúdo:  A deterministic model for the prediction of amino acid requirements ofgrowing pigs was developed. Comparisons between model outputs and literature values indicated that the model adequately predicts amino acid requirements. During the development of the model, limitations in the literature were identified. Therefore, the following experiments were conducted to provide needed components of the model. Two experiments were conduced to characterize the potential gain in body nitrogen (GBN)of growing pigs. In experiment 1, pigs were grow from weaning to 150 kg to characterize protein and fat growth. In experiment 2, proximate analysis of the whole body of pigs raised to maturity provided estimates of the nitrogen content of the body at maturity (NBmx). The following equation was used to characterize GBN: GBN = KNmx* FFBWaN* ((NBmx-BN)/NBmx). From data colleted above, three relationships were used to describe DE intake. Two exponential equations, containing body weight (BW) or body protein (BP) as variables, were used. Use of BP in place ofBW did not improve the statistical fit of the equation. Calculation ofDE intake from estimated utilization of energy provided values that followed a similar pattern but were consistently lower than observed feed intakes. An experiment was conducted to quantify the effect of energy density on DE intake and growth. Four DE levels (2.9, 3.2, 3.5 and 3.8 Mcal DE/kg) were fed. Increasing DE content resulted in a quadraticresponse (P<.01) for ADG and ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Amino acid; Growing; Mathematical model; Predicao; Requerimento; Requirements.
Thesagro:  Aminoácido; Crescimento; Modelo Matemático; Suíno; Terminação.
Thesaurus Nal:  finishing; prediction; swine.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSA5477 - 1ADDTS - --1998.00812
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Acre.
Data corrente:  04/04/2006
Data da última atualização:  28/06/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  Nacional - A
Autoria:  CARDOSO, G. C.; GARCIA, R.; SOUZA, A. L. de; PEREIRA, O. G.; ANDRADE, C. M. S. de; PIRES, A. J. V.; BERNARDINO, F. S.
Afiliação:  Gláucon César Cardoso; Rasmo Garcia, UFV; Alexandre Lima de Souza, UFMT; Odilon Gomes Pereira, UFV; CARLOS MAURICIO SOARES DE ANDRADE, CPAF-AC; Aureliano José Vieira Pires, UESB; Fernando Salgado Bernardino, UFV.
Título:  Desempenho de novilhos Simental alimentados com silagem de sorgo, cana-de-açúcar e palhada de arroz tratada ou não com amônia anidra.
Ano de publicação:  2004
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Zootecnia, Piracicaba, v. 33, n. 6, p. 2132-2139, 2004. Suplemento 2.
ISSN:  1806-9290 (online)
DOI:  10.1590/S1516-35982004000800026.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Avaliou-se o desempenho de novilhos alimentados com dietas contendo palhada de arroz amonizada, palhada de arroz + uréia, cana-de-açúcar + uréia e silagem de sorgo. Utilizaram-se 16 novilhos, Simental PO, com peso vivo médio de 400 kg, distribuídos em delineamento inteiramente casualizado. O experimento teve duração de 88 dias, sendo 15 de adaptação e 61 dias de avaliação, divididos em três períodos de 21 dias. O consumo total de MS, que variou de 7,1 a 10,0 kg/dia, diferiu entre as dietas, registrando-se maiores consumos para os animais que receberam dietas contendo palhada de arroz amonizada e silagem de sorgo, que, por sua vez, não diferiram entre si. A conversão alimentar não diferiu entre as diferentes dietas, registrando-se valor médio de 6,6. Observou-se maior ganho de peso para os animais que receberam palhada de arroz amonizada (1,59 kg/dia) em relação à palhada mais uréia (1,25 kg/dia). O efeito da amonização, melhorando o valor nutritivo da palhada de arroz, resultou em maior consumo voluntário deste volumoso e, conseqüentemente, em maior ganho diário de peso vivo dos animais, em relação à palhada de arroz não-tratada e suplementada com uréia.
Palavras-Chave:  Amônia anidra; Anydrous ammonia; Caña de azucar; Ensilado de sorgo; Ganado de carne; Nutrición animal; Paja de arroz; Raça Simental; Simental steers; Terneros.
Thesagro:  Cana de açúcar; Novilho de corte; Nutrição animal; Palha de arroz; Silagem; Sorgo; Uréia.
Thesaurus NAL:  Animal nutrition; Beef cattle; Rice straw; Sorghum silage; Steers; Sugarcane; Urea.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/112454/1/12806.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Acre (CPAF-AC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAF-AC12806 - 2UPCAP - DD
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