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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Corte.
Data corrente:  29/10/2014
Data da última atualização:  13/08/2015
Tipo da produção científica:  Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento
Autoria:  FERREIRA, R. C. U.; RESENDE, R. M. S.; CHIARI, L.
Afiliação:  REBECCA CAROLINE ULBRICHT FERREIRA, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE MARINGÁ; ROSANGELA MARIA SIMEAO RESENDE, CNPGC; LUCIMARA CHIARI, CNPGC.
Título:  Variabilidade genética e taxa de cruzamento em progênies da população de melhoramento de Stylosanthes guianensis.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Campo Grande, MS: Embrapa Gado de Corte, 2014
Série:  ( Embrapa Gado de Corte. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 32)
ISSN:  1983- 974X
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Guianensis; Variabilidade genética.
Thesagro:  Gramínea forrageira; Melhoramento genético vegetal.
Thesaurus Nal:  Stylosanthes.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/110778/1/BP32-em-alta.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Corte (CNPGC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGC15943 - 1UMTFL - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  07/06/2004
Data da última atualização:  06/05/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  Internacional - A
Autoria:  FERREIRA, E. C.; NOGUEIRA, A. R. de A.; SOUZA, G. B. de; BATISTA, L. A. R.
Afiliação:  EDILENE C. FERREIRA, UFSCAR; ANA RITA DE ARAUJO NOGUEIRA, CPPSE; GILBERTO BATISTA DE SOUZA, CPPSE; LUIZ ALBERTO ROCHA BATISTA, CPPSE.
Título:  Effect of drying method and length of storage on tannin and total phenol concentrations in Pigeon pea seeds.
Ano de publicação:  2004
Fonte/Imprenta:  Food Chemistry, v.86, n.1, p.17-23, 2004.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Total phenols and condensed tannins in Pigeon pea seeds were determined by flow injection spectrophotometry. Folin-Denis and vanillin assays were used for total phenol and condensed tannin, respectively. Three Pigeon pea accessions were cultivated in a greenhouse. After harvesting, one access was separated into two aliquots. One aliquot was freeze-dried (-196 C), and the other was dried in a forced air oven at 50 C, like the other access samples, to evaluate drying temperature interference. The seeds were initially analyzed and then stored at around -10 C, 16 C or at ambient temperature (25 10 C). The stored samples were analysed every 30 days, for a 90 day period. A significant difference (P < 0:05) occurred between the drying methods for condensed tannin as well as for total phenols, regardless of the storage conditions. The experiments for comparing total phenols, obtained at different storage times, showed significant differences (P < 0:05) for total phenols, indicating that tannin quantification has to be done immediately after harvesting to avoid formation of protein complexes or polymerisation, which lead to erroneous results. In accordance with results, freeze-drying proved to be best for preserving the characteristics of the sample. In order to compare the tannin and phenol contents within accessions, fresh seeds should be used.
Palavras-Chave:  Condensed tannims; Pigeon pea seeds; Total phenols.
Thesaurus NAL:  flow injection analysis; storage.
Categoria do assunto:  W Química e Física
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/28937/1/PROCIARAN2004.00110.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE15137 - 1UPCAP - DDPROCI-2004.00031FER2004.00031
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