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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
17/02/2017 |
Data da última atualização: |
30/01/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
BESSA, M. E. De; RODARTE, M. P.; OTENIO, M. H.; STRINGHETA, P. C.; OLIVEIRA, J. M. De; BARBOSA, J. C.; PINTO, M. A. De O. |
Afiliação: |
Martha Eunice de Bessa, CES/JF; Miriam Pereira Rodarte, UFJF; MARCELO HENRIQUE OTENIO, CNPGL; Paulo Cesar Stringheta, UFV/VIÇOSA; Juliana Mauricio de Oliveira, UFJF; Jucélia Silva Barbosa, UFJF; Miriam Aparecida de Oliveira Pinto, UFJF. |
Título: |
Sensory perception of the fermented goat milk: potential application of the DSC method. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
Food Science and Technology, v. 36, n. 3, p. 406-412, 2016. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Goat milk and its derivatives present proven beneficial health properties; however, some sensory aspects associated to consumers? expectations restrict the consumption growth for these products. In this work, fermented caprine milk formulations have been evaluated utilizing the methodology of Discourse of the Collective Subject (Discurso do Sujeito Coletivo ? DSC) associated to sensory analysis, in order to evaluate the perception of fermented caprine milk by consumers. The physicochemical and microbiological requisites of the fermented milk formulations evaluated during the storage, were according to current legislation. The probiotic characteristics of evaluated formulations were preserved, presenting viable cells counts for Lactobacillus acidophilus LA-5, Bifidobacterium BB-12, and Streptococcus thermophilus higher than 1x106 CFU/mL, along 28 days of storage. The Discourse of the Collective Subject results have shown that the typical taste and flavor, present in products derived from caprine milk, did not influence the purchase intention, which was expressive for all fermented milks. The Discourse of the Collective Subject has elucidated the consumers? perspective, determining then both, the consumers? profile and the factors interfering on the acquisition of fermented caprine milk. |
Palavras-Chave: |
Caprine milk; Consumer; Discourse of the Collective Subject. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/156031/1/Cnpgl-2016-FoodSciTech-Sensory.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
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Classificação |
Cutter |
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Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja. |
Data corrente: |
12/05/2000 |
Data da última atualização: |
06/04/2022 |
Autoria: |
EMBRAPA SOJA. |
Título: |
II plano diretor: Embrapa Soja - 2000-2003. |
Ano de publicação: |
2000 |
Fonte/Imprenta: |
Londrina, 2000. |
Páginas: |
42 p. |
Série: |
(Embrapa Soja. Documentos, 141). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Contextualizacao; Marcos referenciais; Os novos paradigmas e suas consequencias; O custo do ajuste; Tendencias do agronegocio mundial; Tendencias do agronegocio da soja; Tendencias do agronegocio do girassol; A insercao da Embrapa no contexto; Visao de futuro; Missao, visao e valores; Negocio; Mercado; Produtos e servicos; Clientes; Parceiros; Objetivos: Objetivos tecnico-programaticos; Objetivos organizacionais e institucionais; Objetivos de apoio tecnico-administrativo; Metas e indicadores de desempenho; Metas tecnico-programaticas; Metas organizacionais e institucionais; Metas de apoio tecnico-administrativo; Diretrizes estrategicas; Diretrizes estrategicas tecnico-programaticas; Diretrizes estrategicas organizacionais e institucionais; Diretrizes estrategicas de apoio tecnico-administrativo; Projetos estrategicos; Estruturantes; Tecnico-programaticos. |
Palavras-Chave: |
Brasil; Embrapa Soja; Embrapa Soja - Plano diretor; Institução de pesquisa; Institution; Master plan; Plano diretor; Production; Soybean; Strategic planning; Sunflower. |
Thesagro: |
Agricultura; Ecossistema; Girassol; Instituição de Pesquisa; Pesquisa; Planejamento de Pesquisa; Planejamento Estratégico; Produção; Soja. |
Thesaurus NAL: |
agriculture; Brazil; ecosystems; planning; research; research institutions. |
Categoria do assunto: |
-- X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/57863/1/Documentos-141.pdf
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Marc: |
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Embrapa Soja (CNPSO) |
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