Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  22/03/2010
Data da última atualização:  29/11/2012
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  GOMES, F. S.; ALBUQUERQUE, P. C.; CAMPOS, M. B.; COURI, S.; CABRAL, L. M. C.
Afiliação:  F. S. GOMES, UFRRJ; P. C. ALBUQUERQUE, UFRRJ; M. B. CAMPOS, UNESA; SONIA COURI, CTAA; LOURDES MARIA CORREA CABRAL, CTAA.
Título:  Characterization of watermelon juice concentrated by reverse osmosis process.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  In: EUROPEAN FEDERATION OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY CONFERENCE, 2009, Budapest. New challenges in food preservation: processing: safety: sustainability. Wageningen: EFFoST, 2009. 1 CD-ROM. Ref. P141.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Watermelon is a tropical fruit with excellent flavour, color, sweetness and succulence. Nowadays it is pointed out as an excellent source of lycopene, a carotenoid with antioxidant property. The objective of this work was to concentrate watermelon juice by reverse osmosis to obtain a concentrated product rich in lycopene. The juice was obtained by the depulping the fruits in a finisher with a 0.8 mm. Reverse osmosis was carried out in a pilot plant unit with composite membranes (conditioned in a plate and frame module. totalizing a permeate area of 0.72m2. The process was carried out at 30ºC, 60 bar and 650 L/h flow rate. Samples Lycopene content was determined by extraction with hexane measured in spectrophotometer at 503 nm. Antioxidant capacity s was evaluated by extraction with hexane followed by the quantification using ABTS as radical and Trolox as standard. The color loss was determined in spectrophotometer at 734nm after 15 min of reaction of the sample with the ABTS. The mean permeate flux was 22L1h1m.
Palavras-Chave:  Capacidade antioxidante; Licopeno; Osmose inversa.
Thesagro:  Citrullus Lanatus.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/71057/1/2009-227.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA10272 - 1UPCRA - PP2009/2272010.00138
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  27/01/2009
Data da última atualização:  14/04/2015
Tipo da produção científica:  Documentos
Autoria:  GIROTTO, A. F.
Afiliação:  Ademir Francisco Girotto, CNPSA.
Título:  Custo de produção de ovos.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  Concórdia: Embrapa Suínos e Aves, 2008.
Páginas:  45 p.
Série:  (Embrapa Suínos e Aves. Documentos, 127).
Idioma:  Português
Notas:  Projeto/Plano de Ação: 16.00.30004-00.
Palavras-Chave:  Aspectos econômicos; Ovos.
Thesagro:  Produção.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/58240/1/doc127.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSA17168 - 1UMTFL - PP34512009.03451
CNPSA17168 - 2UMTFL - PP34522009.03452
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional