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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pantanal.
Data corrente:  26/03/1999
Data da última atualização:  30/09/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MACIE, V. A.; NASCIMENTO, K. R. de S.; KIEFER, C.; JULIANO, R. S.; LISITA, F. O.; SILVA, T. R. da; COPAT, L. L. P.; CHAVES, N. R. B.; FREITAS, H. B. de; ROSA, M. S. R.
Afiliação:  VIOLETA ANDRE MACIE, Federal University of Mato Grosso do Sul, Campo Grande; KARINA MARCIA RIBEIRO DE SOUZA NASCIMENTO, Federal University of Mato Grosso do Sul, Campo Grande; CHARLES KIEFER, Federal University of Mato Grosso do Sul, Campo Grande; RAQUEL SOARES JULIANO, CPAP; FREDERICO OLIVIERI LISITA, CPAP; THIAGO RODRIGUES DA SILVA, Federal University of Mato Grosso do Sul, Campo Grande; LUANNA LOPES PAIVA COPAT, Federal University of Mato Grosso do Sul, Campo Grande; NATÁLIA RAMOS BATISTA CHAVES, Federal Institute of Mato Grosso, Campus of Alta Floresta; HENRIQUE BARBOSA DE FREITAS, Federal University of Mato Grosso do Sul, Campo Grande; MAURÍCIO SILVA ROSA, Federal University of Mato Grosso do Sul, Campo Grande.
Título:  Metabolizable energy and metabolizability coefficients of moringa and bocaiuva for slow-growing broilers at different ages.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Journal of Agricultural Studies, v. 8, n. 3, p. 207-220, 2020.
DOI:  https://doi.org/10.5296/jas.v8i3.16559
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study aimed to determine nutrient metabolizability coefficients and apparent metabolizable energy (AME) and nitrogen-corrected AME (AMEn) values of moringa leaf meal and bocaiuva pulp for slow-growing broilers. Three hundred and fifty 1-day-old chicks of the Red Naked Neck line were allocated to five treatments in a completely randomized design with seven replicates of 10 birds. Treatments consisted of a control diet and four test diets. The proportion of ingredients evaluated in the test diets was 20% moringa leaf meal and bocaiuva pulp and 40% corn and soybean meal. The total excreta collection method was applied with 1% ferric oxide included in the diets as a marker of start and end of collection, in the starter, grower and finisher phases. The metabolizability coefficients of dry matter, crude protein and ether extract and the AME and AMEn values of moringa leaf meal, bocaiuva pulp, corn and soybean meal were determined. Data were subjected to analysis of variance and means were compared by Tukey?s test at the 5% probability level. The protein from moringa leaf meal and the fat from bocaiuva pulp are highly metabolizable by birds at different ages. The AME and AMEn values of moringa leaf meal ranged from 2557 to 2868 Kcal/kg and 2205 to 2479 Kcal/kg, respectively. In bocaiuva pulp, AME and AMen ranged between 2680 and 3119 Kcal/kg and 2483 and 2490 Kcal/kg, respectively. Therefore, the alternative ingredients can be used in the formulation of diets for slow-growing ... Mostrar Tudo
Thesagro:  Bocaiúva; Disponibilidade de Nutriente; Metabolismo Energético; Moringa Oleifera.
Thesaurus Nal:  Acrocomia; Metabolizable energy; Nutrient balance; Nutrient solutions.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/216315/1/MetabolizableEnergyMetabolizability2020.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pantanal (CPAP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAP37756 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Cerrados; Embrapa Pesca e Aquicultura; Embrapa Soja; Embrapa Tabuleiros Costeiros; Embrapa Trigo.
Data corrente:  23/11/2022
Data da última atualização:  23/11/2022
Tipo da produção científica:  Documentos
Autoria:  DEBIASI, H.; MONTEIRO, J. E. B. de A.; FRANCHINI, J. C.; FARIAS, J. R. B.; CONTE, O.; CUNHA, G. R. da; MORAES, M. T. de; BALBINOT JUNIOR, A. A.; SILVA, F. A. M. da; EVANGELISTA, B. A.; MARAFON, A. C.
Afiliação:  HENRIQUE DEBIASI, CNPSO; JOSE EDUARDO B DE ALMEIDA MONTEIRO, CNPTIA; JULIO CEZAR FRANCHINI DOS SANTOS, CNPSO; JOSE RENATO BOUCAS FARIAS, CNPSO; OSMAR CONTE, CNPT; GILBERTO ROCCA DA CUNHA, CNPT; MOACIR TUZZIN DE MORAES, ESALQ/USP; ALVADI ANTONIO BALBINOT JUNIOR, CNPSO; FERNANDO ANTONIO MACENA DA SILVA, CPAC; BALBINO ANTONIO EVANGELISTA, CNPASA; ANDERSON CARLOS MARAFON, CPATC.
Título:  Níveis de manejo do solo para avaliação de riscos climáticos na cultura da soja.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Londrina: Embrapa Soja, 2022.
Páginas:  137 p.
Série:  (Embrapa Soja. Documentos, 447).
Idioma:  Português
Conteúdo:  O presente documento torna pública a 1ª versão de uma proposta inovadora para enquadramento de áreas de produção de soja em quatro níveis de manejo (NMs), segundo indicadores e critérios que refletem os impactos das práticas agrícolas sobre características e processos físicos, químicos e biológicos do solo associados à magnitude dos riscos de perdas de produtividade por seca.
Palavras-Chave:  Níveis de manejo; Zarc.
Thesagro:  Análise de Risco; Clima; Manejo do Solo; Soja.
Thesaurus NAL:  Climate; Climatology; Soil management; Soybeans.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1148652/1/DOCUMENTO-447-final.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPASA1204 - 1UPCLV - DD20222022
CNPSO40632 - 1UMTLV - DD
CNPT45448 - 1UPCLV - DD
CNPTIA21470 - 1UPCLV - DD
CPAC37430 - 1UPCLV - DDDIGITALDIGITAL
CPATC26042 - 1UPCLV - DD
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