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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Meio Ambiente.
Data corrente:  05/09/2022
Data da última atualização:  05/09/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  SOARES, M. P.; CARDOSO, I. L.; ARAÚJO, F. E.; DE ANGELIS, C. F. de; MENDES, R.; MENDES, L. W.; FERNANDES, M. N.; JONSSON, C. M.; QUEIROZ, S. C. do N. de; DUARTE, M. C. T.; RANTIN, F. T.; SAMPAIO, F. G.
Afiliação:  MICHELLY PEREIRA SOARES, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SÃO CARLOS; ISRAEL LUZ CARDOSO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SÃO CARLOS; FABRÍCIO EUGÊNIO ARAÚJO, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE MARINGÁ; CAROLINA FERNANDES DE ANGELIS, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SÃO CARLOS; RODRIGO MENDES, CNPMA; LUCAS WILLIAM MENDES, UNIVERSIDADE DE SÃO PAULO; MARISA NARCISO FERNANDES, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SÃO CARLOS; CLAUDIO MARTIN JONSSON, CNPMA; SONIA CLAUDIA DO N DE QUEIROZ, CNPMA; MARTA CRISTINA TEIXEIRA DUARTE, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE CAMPINAS; FRANCISCO TADEU RANTIN, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SÃO CARLOS; FERNANDA GARCIA SAMPAIO, CNPMA.
Título:  Influences of the alcoholic extract of Artemisia annua on gastrointestinal microbiota and performance of Nile tilapia.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Aquaculture, v. 560, article 738521, 2022.
ISSN:  0044-8486
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.aquaculture.2022.738521
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: There is growing interest in strategies for manipulating the gut microbiota of fish for beneficial communities to increase growth, improve lipid metabolism, stimulate the immune response, and improve the physiological state of the gut. We investigated the effects of diets supplemented with an alcoholic extract of Artemisia annua (ae-Aa) on gastrointestinal (GI) microbiota and intestinal morphology along with its effects on the growth performance of the Nile tilapia (Oreochromis niloticus). Juveniles were fed with ae-Aa supplementation (0.00, 0.10, 0.25, and 0.50% in the diets) for 30 days. The different ae-Aa supply levels affected bacterial interactions, resulting in a more complex network and increasing the proportion of positive correlations between bacterial groups. The different amounts of ae-Aa caused variations in specific bacterial abundance. The phyla Fusobacteriota and Bacteroidota were dominant in the intestinal microbiota in all experimental groups. The abundance of bacteria belonging to Fusobacteriaceae, Stenotrophomonas, and Clostridium correlated positively with protein efficiency, specific growth rate, weight gain, and final weight, while the opposite was observed for Acinetobacter. Diets supplemented with 0.25 and 0.5% of ae-Aa increased (p < 0.05) perimeter, height, and thickness of villi, crypt depth, villus:crypt ratio, and number of goblet cells in the intestine of Nile tilapia compared to control group. Nile tilapia supplemented with ae-Aa at ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Gastrointestinal microbiota; Growth promoter; Herbal immunostimulants; Intestinal morphology.
Thesagro:  Artemisia Annua; Estimulante de Crescimento Animal; Fauna Intestinal; Flora Intestinal; Tilápia Nilótica.
Thesaurus Nal:  Growth promotion; Natural additives; Tilapia (common name).
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio Ambiente (CNPMA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMA17221 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  08/02/2022
Data da última atualização:  24/02/2022
Autoria:  CARVALHO, P. E. R.
Afiliação:  PAULO ERNANI RAMALHO CARVALHO, CNPF.
Título:  Amesclão: Trattinnickia rhoifolia.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  In: CARVALHO, P. E. R. Espécies arbóreas brasileiras. Brasília, DF: Embrapa Informação Tecnológica; Colombo: Embrapa Florestas, 2010. v. 4, p. 63-69.
Série:  (Coleção espécies arbóreas brasileiras, v. 4).
Idioma:  Português
Conteúdo:  NOMES VULGARES POR UNIDADES DA FEDERAÇÃO: no Amazonas, almécega, almecegueira, amesclão e sucurubeira; em Mato Grosso, amescla-aroeira, amesclão e breu-sucuruba; e no Pará, breu e breu-sucuruba. NOTA: nos seguintes nomes vulgares, não foi encontrada a devida correspondência com as Unidades da Federação: breu-preto, mangue, morcegueira e sucuruba. NOMES VULGARES NO EXTERIOR: na Bolívia, xetohitsa e na Guiana Francesa, grand moni.
Palavras-Chave:  Amesclão; Descrição; Ocorrência; Trattinnickia rhoifolia; Uso.
Thesagro:  Crescimento; Espécie Nativa; Madeira; Nomenclatura; Taxonomia.
Categoria do assunto:  K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/231898/1/Especies-Arboreas-Brasileiras-vol-4-Amesclao.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPF58019 - 1UMTPL - PP634.970981C331e
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